Villa Park, 2024-03-14 21:00

Aston Villa - Ajax

Inför Aston Villa - Ajax
Lite jubel på hemmasektionerna ikväll tack!

Inför Aston Villa - Ajax

Hjälten Ajax mot lejonet Hercules ikväll. Vem står som segrare efter kvällens tvekamp?

Jag jobbar som gymnasielärare och när vi flyttade till nya lokaler 2017 bestämde elevrådet att alla salar och andra utrymmen skulle döpas utifrån den grekiska mytologin. Uppdraget gick till mig som lärare i historia och religion att klura ut vilka salar som skulle heta vad.

I källaren återfinns såklart Hades, Persefone och Kerberos medan våningen högst upp rymmer bland annat Atlas och Selene och personalrummet heter givetvis Elysion. Vi har en del yrkesprogram och hotellsalen heter Hermes, styilstsalongen Afrodite och vårdsalen Apollon. Även vi lärare i mer "allmänna" ämnen fick i uppdrag att inreda våra klassrum och i mitt finns t.ex. träspadar, kippor, heliga skrifter, lönespecifikationer från 1905, betyg från 1923 och snöskor från 1700-talet.

Självklart är salen döpt efter hjälten Akilles... Samme Akilles vars rustning Ajax den större inte fick ta över efter den förstnämndes död i Troja. En nesa som fick Ajax att begå självmord genom att spetsa sig på sitt eget svärd och så långt ska det givetvis inte gå efter kvällens match. 

Det finns ingen sal med namnet Ajax på skolan men om Unais grabbar skulle gå vidare ikväll så lovar undertecknad att fixa den saken. Skulle Ajax vinna kan han ta svärdet och sod off...

Läget i Aston Villa är att Tyrone Mings, Emi Buendia, Boubacar Kamara och Jacob Ramsey är skadade och Ezri Konsa och Nicolo Zaniolo är avstängda.

I Ajax är enligt John van´t Schip Steven Berghuis, Gaston Vila och Steven Bergwijn skadade och Tristan Gooijer avstängd.

Mötet i Amsterdam var ingen större propaganda för fotbollskonsten och frågan är huruvida det berodde på trötta Villaspelare eller om det var en taktiskt triumf för vår favoritbask Unai Emery. Bortamålsregeln är sedan flera år borttagen och var det kanske en hållen nolla som var prio ett?

Hursomhelst så är det nervtrådar spända till bristningsgränsen just nu hos den här gubben och tänk om Torres eller någon annan mitbacksgigant kunde göra en Martin Laursen...
 

Pär "Coreopsis" Johansson2024-03-14 17:36:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa