2019-01-19 16:00

Aston Villa - Hull City

Inför Aston Villa - Hull

Efter förra helgens match blev det väldigt tydligt att festen kom av sig, smekmånaden tog slut och tråden tappades helt bort.

Det claret/blåa tåg med Dean Smith som konduktör som för några veckor sedan av många spåddes att gå som en juggernaut genom championshipvåren hade stött på rejäl patrull.
Man slogs tillbaka med klara 3-0 mot ett lag som inte vunnit eller knappt gjort mål sedan november, och man kunde inte direkt skylla på otur heller, då man blev relativt genommanglade av de blå från Wigan.

Matchen från Villaperspektiv präglades av låg energi, låg passningsprocent och konstiga byten. Ärligt talat vet jag inte om jag sett en sämre debut i en lagidrott sedan min kompis Fredrik i unga år gjorde sin debut i div 3 hockeyn med skridskoskydden på. Nu pratar vi alltså om Kortney Hause som krönte ett från början mycket konstigt byte med att se oförskämt matchotränad, osmidig och otajmad ut.

Insatsen i Cupen veckan innan då man torskade mot svanarna med 0-3 på Villapark är ju också en tydlig indikation att något inte stämmer just nu.

Helgens motståndare Hull, är väl egentligen raka motsatsen till Wigan rent formmässigt, man kommer från en imponerande svit av vinster efter en riktigt knackig inledning på säsongen. Seriens mest formtoppade lag just nu och som dessutom gör mycket mål. Det hjälpte inte att Villa kallade hem Tommy Elphick för ett par veckor sedan, den orangea vinstmaskinen rullar fortfarande på.

Tungt avbräck i Aston Villa är fortfarande Jack Grealish som saknas fruktansvärt mycket.

Tips: Förlorade vi mot Wigan så kan vi slå Hull, 3-0 till Villa.

Erik "Rheingold" Englund2019-01-18 13:37:22
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Manchester United väntar på Villa Park
Matchrapport Ipswich - Aston Villa