-

Inför Bournemouth - Bolton

Inför Bournemouth - Bolton

Bournemouth återvänder hem till Goldsands Stadium och ställs idag mot Bolton. Detta efter nästan en månad på resande fot med svåra matcher mot Nottingham och Leicester.

I den senaste hemmamatchen krossades Millwall med hela 5-2 efter en imponerande vändning i andra halvlek. Därefter plockades en viktig poäng mot Nottingham innan resan fortsatte till King Power Stadium för möte mot Leicester. Där blev det dessvärre förlust, trots att Bournemouth gjorde en bra match och Marc Pugh ett vackert mål. Tränare Howe poängterade dock i den sedvanliga intervjun innnan dagens match, att han var nöjd med den karaktär laget visat upp de senaste veckorna.

"De två senaste matcherna har varit ett bra test för oss. Insatserna i dessa matcher visar hur mycket vi utvecklats under det senaste året. Vi har spelat på två väldigt tuffa arenor där få lag lyckas ta poäng och vi vågade hela tiden spela vårt eget spel."

Howe berättade vidare att dagens motståndare Bolton inte blir någon lätt match. Trots att gästerna för närvarande huserar i tabellens nedre skikt finns det mycket kvalitet och erfarenhet hos spelarna. 

Bournemouth

Skadeläget i hemmalaget börjar se allt ljusare ut även om det inför dagens match finns ett par avbräck. Stephen Henderson är indisponibel pågrund av en axelskada och Elliot Ward avstängd efter det röda kortet senast. Däremot var Ryan Fraser tillbaka mot Leicester och det återstår att se om han kan fortsätta sin nyfunna målform. Vidare har både Matt Ritchie och Mohamed Coulibaly gjort framsteg med sina respektive skador, men ingen av dem lär vara aktuell för spel idag. Slutligen står lånet från West Brom, Lee Camp, redo att debutera idag.

Bolton

Målvakten Adam Bogdán saknas liksom backen Marc Tierney på grund av en knäskada respektive bruten fot. Sedan tidigare har Bolton även ett par långtidsskadade spelare i Joe Riley, Mark Davies och Stuart Holden. Det är ett Bolton som kryssat i sina två senaste matcher, mot Ipswich och Sheffield W. I och med det befinner laget sig på plats 21 i tabellen med tio inspelade poäng.

TIDIGARE MÖTEN

Bournemouth och Bolton har endast mötts 20 gånger i tävlingssammanhang genom åren. Av dessa har lagen vunnit vardera åtta matcher och fyra har slutat oavgjorda. Det senaste mötet lagen emellan var i april 1993 då Bolton gästade Dean Court och vann med 1-2. 

TIPS

Sett till de senaste veckornas insatser bör chansen till tre poäng vara relativt god idag. Bolton må ligga långt ner i tabellen men har mestadels kryssat i sina matcher och inte förlorat, vilket är en anmärkningsvärd detalj. Självförtroendet är på topp i hemmalaget efter de senaste veckornas tuffa bortamatcher och därmed tror jag på en seger idag. Bournemouth har med sitt spel bevisat att man siktar högre än att bara hänga kvar.


 

Joel Engström2013-11-02 13:52:00
Author

Fler artiklar om Bournemouth