Inför Sheffield United- Chelsea
Kan Bogle och Sheffield United överraska ännu en gång när Chelsea kommer till Bramall Lane?

Inför Sheffield United- Chelsea

På söndag kväll är det ny match på Bramall Lane. Då kommer stjärnspäckade Chelsea på besök. Intressant möte väntar. Fortsätter Sheffield Uniteds positiva form?

Kommande söndag väntar Bramall Lane och Sheffield United besök från London. Chelsea kommer och hälsar på och ett intressant möte väntar. Ett pånyttfött Sheffield United mot ett Chelsea med ny tränare. Som bekant har ju Chelsea sparkat Lampard och ersatt honom med Tuchel. Tiden får utvisa om detta är rätt val. Chelsea och Sheffield United jobbar på olika sätt och skulle kunna sägas stå för två olika kulturer. Sheffield United försöker se långsiktigt och inte förhasta sig. Klubben behåller Chris Wilder trots ynka 2 poäng på de första 17 omgångarna. Vem vet kanske är detta rätt väg att gå? När Sheffield United låg i League One för några år sedan så kom och gick managers. Styrelsen agerade många gånger alldeles för förhastat. Personligen tror jag på långsiktighet. I övrigt ska man dock inte jämföra dessa två klubbar då det riskerar bli en kulturkrock.

Chelsea kommer från en vinst över Burnley och har i skrivande stund inte mött Tottenham på bortaplan. Stjärnorna i laget har varit lite ojämna under säsongen men man kan aldrig räkna bort ett lag med spelare som Abraham, Werner och Giroud för att nämna några. I höstas blev The Blades utspelade på Stamford Bridge och förlorade med 1-4 medan vi i somras krossade Chelsea med 3-0 på Bramall Lane förra sommaren.

Rent spelmässigt är det jätteviktigt att fortsätta jobba lika hårt som Sheffield United gjorde i den andra halvleken mot West Bromwich för att ha någon sorts chans i den här matchen. Vi får också se lite hur det går för Chelsea mot Tottenham och detta liksom det faktum att The Blades har två extra dagars chans till vila kan påverka utgången i den här matchen. Sheffield United har bevisat att man kan slå alla klubbar i Premier League i och med segern mot Manchester United på Old Trafford förra onsdagen.

Rent lagmässigt tror jag Wilder kommer starta med nästan samma lag som senast. Kanske med undantag från Baldock som fick utgå innan paus. Redaktionen tror att Wilder börjar med Lowe den här gången.

Eventuell laguppställning för Sheffield United på söndag kväll:

Ramsdale
Egan
Basham
Ampadu
Bogle
Lowe
Lundstram
Fleck
Norwood
McGoldrick
Sharp

Genom historien har lagen stött på varandra lite då och då. Det mest häpnadsväckande är att lagen inte har kryssat på Bramall Lane sedan augusti 1963!! Vem vet kanske bryts den trenden? En annan trend som är ganska intressant: Sheffield United har aldrig förlorat en hemmamatch i Premier League ( sedan 1992/93) under februari månad.

Här är de 10 senaste mötena mellan lagen i högstaligan på Bramall Lane:

2020-07-11.  Sheffield United- Chelsea 3-0
2006-10-28.  Sheffield United- Chelsea 0-2
1993-11-27.  Sheffield United- Chelsea 1-0
1993-05-08.  Sheffield United- Chelsea 4-2
1991-09-03.  Sheffield United- Chelsea 0-1
1991-03-16.  Sheffield United- Chelsea 1-0
1975-02-15.  Sheffield United- Chelsea 2-1
1974-01-01.  Sheffield United- Chelsea 1-2
1972-09-16.  Sheffield United- Chelsea 2-1
1971-09-25.  Sheffield United- Chelsea 1-0

Tabellrad.  10.  7.  0.  3.  15-9

En intressant och spännande match väntar och detta är dessutom ett bra test innan FA-Cupen går vidare nästa vecka.

Up The Blades 


UTB

Ola Paulsson 2021-02-03 10:27:00
Author

Fler artiklar om Sheffield U