Tottenham Hotspur Stadium, 2022-09-17 18:30

Tottenham - Leicester
6 - 2

Hattrick av inhopparen Son när Spurs vann
Hattrick av inhopparen Heung-min Son!

Hattrick av inhopparen Son när Spurs vann

Tottenham hade det kämpigt från start, men det ändrades i den andra halvleken. Heung-min Son fick se sig bli petad, och svarade med ett hattrick när han väl fick hoppa in. Spurs besegrade Leicester med 6-2 och fortsätter att vara obesegrade i den här säsongens Premier League.

Ibland känner man på förhand att en match kommer att bli svår. Ibland dröjer det tills domaren ser till att döma för motståndarna i alla viktiga domslut. Men det behöver inte gå fel för det. För om man har Heung-min Son att slänga in kan det gå bra ändå.


Sons mål betyder mycket
Dejan Kulusevski fick spela från start. Men han var inte ensam om att kliva in från en bänkplats. Clement Langlet spelade i backlingen, och Davinson Sanchez gjorde detsamma. Ryan Sessegnon klev in som wingback, och Ivan Perisic fick byta kant. Sanchez inledde med att ge bort en oerhört klantig straff i straffområdets absoluta utkant. Hugo Lloris räddade, men VAR granskade Lloris fötter som var centimetern från mållinjen, så Leicester fich en andra chans och då gick bollen in. Sedan vände Spurs efter mål av Harry Kane och Eric Dier, innan domaren blåste bort Spurs tredje mål efter att motståndarmålvakten gått bort sig men kommit i kontakt med en motståndare och belönats med frispark. Marginalerna var verkligen inte på Spurs sida, och därför kom kvitteringen innan halvtidsvilan inte oväntat.

Den andra halvleken hann knappt starta innan Rodrigo Bentancur bröt och sen avancerade för att själv ta avslut och ge Spurs 3-2. Spurs var i ledning, men i en match som denna behövs en marginal, och då fick Son hoppa in och göra 4-2. Sen var det igång, och Son bombade in 5-2 framspelad av Kane. Sen vinkade stinsen av Son när han gjorde ett tredje mål vilket dödade stämningen en aning, men VAR rättade till domslutet och Son fick göra hattrick.


En annan typ av match
Tottenham vill vara kontrollerande. Men Antonio Conte fick se en annan typ av match. Leicester hade domaren och VAR med sig. Spurs lyckades göra en massa mål. Det räddade kvällen. Det är klart att det gör skillnad när man kan slänga in Son med halvtimmen kvar.

Mål: 0-1 Tielemans (6), 1-1 Kane (8), 2-1 Dier (21), 2-2 Maddison (41), 3-2 Bentancur (47), 4-2 Son (73), 5-2 Son (84), 6-2 Son (87)

Bäst i Spurs:
+++ Son
++ Bentancur
+ Dier

Spurs lag:
Lloris
Sanchez (Romero 59) Dier Lenglet
Perišic (Royal 55) Højbjerg Bentancur Sessegnon
Kulusevski (Bissouma 70) Kane Richarlison (Son 59)

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2022-09-17 20:23:00
Author

Fler artiklar om Tottenham