London Stadium, 2024-03-17 15:00

West Ham - Aston Villa

Matchen mot skinkorna
Två assists senast av Douglas Luiz. Blir det fler idag?

Matchen mot skinkorna

Efter att båda lagen smakat på segerns sötma i Europa så är det dags för något som inte kan beskrivas som vanlig serielunk. Både West Ham och Villa har lägen i tabellen som de både vill behålla och förbättra.

Hur pass påverkade är lagen av spelet i Europa och hur kan det i sin tur spegla sig i Premier League. En känsla som infinner sig hos den trötta, numera fjärrkontrollägande skribenten är att Europa bör påverka West Ham mer. Trots allt är laget endast 5 matcher ifrån att kvalificera sig för Champions League. Jag får känslan att det är en chans som skinkorna gärna tar, speciellt när laget parkerar på en 7:e plats i ligan och endast (?) United inom räckhåll, men med ett koppel av jagande lag efter sig.

Om denna korta införrapport ska koncentrera sig på något så håller vi oss till Villa mestadels. 

??? på himlen? 

Visst finns det. Hur ska mittfältet se ut, med både McGinn och Kamara garanterat borta? Har Watkins jack i sitt knä läkt ihop? Finna det någon möjlighet att vi kan ha en mittbackskonstellation som inte innehåller en allt för ofta darrig Lenglet? Frågorna är många och mina gissningar är dessvärre just gissningar. 
Det vore fantastiskt om Ramsey kan spela och visa att denna match betyder mycket för en lokal pojke. Det skulle i alla fall lösa flera problem och ge alternativ till (in) Emery (we trust). 

Mittbackarna som går ut till gameday hoppas jag är Konza och Torres. Hoppas även att Cash och Digne är de som flankerar mittbackarna. Visste ni att Cash är polsk landslagsman? (skojade bara)
Watkins hoppas jag av hela mitt hjärta är fit för spel, men om det är någon match som han inte kan spela så kanske detta är den....då Duran bör ha självförtroende i nivån med sin omognad efter spelet mot lokalvårdarna. 

Vi pratade innan om vikten av en bred trupp och nu när Mings, Buendia, McGinn, Kamara och Diego Carlos till 100% är borta. Då kommer det att krävas att Tieleman, Zaniolo, Ramsey, Diaby (bör inte räknas in här) och Rogers kliver fram ur skuggorna. 

Gör dom det? 

Jag tror det och känslan är att lagen i de fina färgerna broderligt kommer att dela på poängen. Något som båda lagen varken är nöjda eller helt helt missnöjda med. 1 poäng på söndag innebär att vi måste ha vargslakt nästa helg.

Efter vargarna har vi City, Brentford, Arsenal på tur. Där i mellan så ska vi även besöka Frankrike en sväng.  Brrrrr....

1-1 där Zaniolo snubblar in ett mål, vilket gör att han firar genom att han drar av sig tröjan och får en andra varning.

Ronnie "Rooster" Edvardsson2024-03-17 07:30:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa