SvenskaFans Awards: Säsongens super-sub
Loic Remys mål har gett Chelsea många viktiga poäng.

SvenskaFans Awards: Säsongens super-sub

Inspirerat av NBA-utmärkelsen "Sixth man" röstar Premier League-redaktionerna varje säsong fram en spelare som är en utmärkt avbytare och som kommer in och kan förändra en matchbild. Den här säsongen föll valet på en kille som varit lojal och presterat när han fått chansen.

"Probably he deserves more than what I give him. Sometimes, not many times, a coach can feel he owes something to a player. With Remy that is the case, I think I owe him something. Every time he plays he gives us a lot. I'm so happy for him because he deserves it. He never complains."
/José Mourinho efter Rémys matchvinnande mål mot Hull

Med 20 procent av rösterna blir Loïc Rémy utsedd till säsongens super-sub. Vi snackar med Patrik Haglund om fransmannens insatser för Chelsea.

Loïc Rémy blir utsedd till säsongens super-sub av Premier League-redaktionerna på SvenskaFans. Vad har han betytt för Chelsea säsongen 2014/2015?
- Han har varit viktig när Diego Costa varit avstängd eller skadad. Rémy gör precis det en anfallare ska göra: mål. Kanske inte så mycket mer än så, men där finns redan andra spelare som hjälper till på andra sätt. Jag är dock inte förvånad att han blev utsedd till årets super-sub.  
 
Efter en framgångsrik sejour i Newcastle så var han en medicinsk undersökning från att vara klar för Liverpool, som drog sig ur då det kom fram rapporter om att han inte klarade undersökningen. Då klev ni istället in och tog hand om honom. Vad var det som hände där? Ni skrev ju ändå ett fyraårskontrakt med honom?
- Jag förstår inte riktigt vad som hände med den affären. Kanske drog sig Liverpool ur i sista sekunden, men han hade varit en bra förstärkning för dem. Istället tog de in Mario Balotelli, som bara blev en flopp. Jag hoppas Rémy stannar minst en säsong till.
 
Den här säsongen har Rémy gjort flera viktiga mål för er: Målet mot City som behöll avståndet ner till dem, målet mot Hull som gav segern och tre poäng. Vilken insats tycker du sticker ut från den här säsongen?
- De två exemplen du precis tog upp. Kanske framförallt målet mot Hull var extremt viktigt. Rémy gjorde då mål med sin första touch i en riktigt viktig seger.  
 
Hur håller man en anfallare av Rémys kaliber nöjd? Costa är ju given etta och det rapporteras om att ni också gjort klart med Falcao. Vad har fransmannen själv skickat för signaler om sin första säsong i klubben?
- Han har varit extremt lojal och inte gnällt någonting, vilket José Mourinho har gett honom beröm för. Det gäller att spela honom kanske lite mer än förra säsongen för att han inte ska tappa tålamodet, men än så länge fungerar han perfekt som inhoppare.

Runner-up
Peter Crouch & Frank Lampard, 3 röster
 


Tidigare vinnare
2014: Edin Dzeko
2013: Adam Le Fondre
2012: Alex Oxlade-Chamberlain
2011: Javier Hernandez
2010: Carlos Tevez
2009: Federico Macheda
2008: Nicklas Bendtner
2007: Gabriel Agbonlahor  

Henrik Örtenvik2015-06-30 09:00:00
Author

Fler artiklar om England