Uppdatering av fönstret
Har Steve Round några ess i rockärmen?

Uppdatering av fönstret

Det lugnaste transferfönstret på länge för Villa men några saker har hänt.

FFP låter vissa kasta miljarder omkring sig och andra vända på varenda sällsynt sekin. Aston Villa har en av den engelska fotbollens rikaste ägare och han skulle inte ha något emot att skiljas från både en och flera miljoner om det skulle hjälpa klubben. Sanningen är dock att vi inte får spendera en endaste daler och det är lån som gäller om någon ny spelare ska få nöjet att bedriva sin fotbollskarriär i Aston.

Hittills har Axel Tuanzebe anslutit på lån från Manchester United. Axel är en mittback/definsiv mittfältare som hålls väldigt högt av Jose Moron och det är knappast så att kommer till Villa utan någon sorts spelgaranti. Keith Wyness har dessutom uttalat att det inte kommer in någon spelare om denne inte kan gå direkt in i startelvan. Undantaget från regeln är väl då Filip Marschall, en 15-årig målvakt från Cambridge City. Ynglingen spås en lysande framtid men det är till akademin som bollstopparen värvas.

Ut så här långt har Harry McKirdy gått på lån till Crewe Alexandra. Det ser inte ut att bli Platt fall för anfallaren som gjorde mål som inhoppare i debuten.

Det viskas en del om att Tommy Elphick, Aaron Tshibola och Easah Suliman ska lämna också, den sistnämnde då på lån, men i skrivande stund finns inga nyheter om detta. Hur det blir med Ross McCormack är skrivet i stjärnorna. 

På "insidan" verkar det som att det inget blir med Leonardo Ulloa men att kanske veteranen David McGoldrick eventuellt kan hämtas in från Traktorpojkarna. 

Några dagar återstår av fönstret innan det stängs igen...

Pär "Coreopsis" Johansson2018-01-27 16:41:31
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Manchester United väntar på Villa Park
Matchrapport Ipswich - Aston Villa