Ajax-notiser: Bud på van der Wiel förkastat
Valencia får höja sitt bud avsevärt om de vill se van der Wiel på Mestalla.

Ajax-notiser: Bud på van der Wiel förkastat

Notiser om läget i Ajax den senaste tiden. Transferbud på van der Wiel, skaderehab och kontrakt för ynglingar står i fokus.

Valencia lade ett bud på Gregory van der Wiel. Ajax tackade nej, med anledningen av att det var skamligt lågt för en spelare av van der Wiels kaliber.

*

Siem de Jong, som varit borta i en månad med en lårmuskelskada han ådrog sig mot Utrecht, gör snabba framsteg i rehabiliteringen och twittrande nyligen att han tränar med hela laget igen.

*

Flera medlemmar i klubben föreslår ett samarbete mellan Johan Cruijff och Louis van Gaal nu. Vissa kallar det naivt, men medlemmen Mark Geestman uttryckte det med en smart parallell: USA och Ryssland mäklade fred, eller hur? Varför skulle då inte Cruijff och van Gaal kunna det?

*

Kontraktsförlängningar för flera av de mest lovande ynglingarna sägs vara på gång efter årsskiftet. Ruben Ligeon, Jody Lukoki och Lesley de Sa, som alla debuterat i a-laget förväntas få det först. Davy Klaassen har redan fått. Det pratas sedan om att kvintetten Ouasim Bouy (mittfältare), Fabian Sporkslede (defensiv mittfältare), Mitchell Dijks (mittback), Stefano Denswil (mitt- och vänsterback) och Sven Nieuwpoort (högerback), som tillhör de mest lovande i Jong Ajax som inte fått debutera än, också ska få förlängda kontrakt. Av dessa räknas Bouy som den mest lovande och att det bara är en tidsfråga innan han får debutera. Bouy, med marockanska rötter, är arton år gammal och en mycket lovande två-vägsspelare, han är mycket målfarlig (åtta mål hittills i år som mittfältare). Låter lite som Theo Janssen?

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2011-12-13 23:01:13
Author

Fler artiklar om Ajax