Säsongens viktigaste match
Dinamo har laddat upp inför den viktiga returen

Säsongens viktigaste match

Stundande Champions League match mot österrikiska Salzburg.

Det blev ingen musik för örat i Mozarts stad förra veckan. Istället åkte spelarna tillbaka till Zagreb med ångest. Efter matchen beskrev Bruno Petkovic sin egen insats och motståndarna i en mening.

”Jag är besviken med min egen insats eftersom det visade sig att det här motståndet var en myt” - jag håller absolut med Petko. 

Josip Drmic var fortfarande het efter matchen, han bad om ursäkt till tränaren dagen efter.
”Det kändes att vi kom allt närmare. Vi måste spela med mer självförtroende, ta fler risker och leta efter ett mål. Du vinner inte om du spelar med fem försvarare.'' - får en känsla att Josip hamnat i frysboxen senaste tiden och att förlusten mot Salzburg utlöste hans missnöje. Han får vara försiktig med uttalanden i framtiden om taktiken och sättet hur laget spelar. Men Josip har rätt i en sak.

Varför måste Dinamo vänta på ett underläge för att ställa om offensivt? Jag hoppas att Ante Cacic slutar filosofera med det defensiva spelet, som med mycket tur gick hem mot Chelsea. Med all respekt så möter vi ett mänskligt Salzburg. Dinamo har en stabil grund med starkt försvar, det som saknas är en sista touch med lite mer mod. 

Fansen skriker efter en kaxig startelva. Mitt önskemål är att se Bockaj från start, tippar att spelaren startar på bänken.
4-2-3-1 formation
Livakovic- Ristovski, Ljubicic, Peric, Sutalo- Ademi, Misic- Orsic, Ivanusec, Bockaj - Petkovic 

Vad hände hos Salzburg i helgen? 
Inget nytt, allt är som vanligt i Bundesliga. Red Bull leder i serien före Sturm Graz med 8-2-1 efter elva omgångar och bortalaget kommer närmast från bortamatchen mot Altach (3-2). Ingen enkel uppgift där heller för Red Bull som till slut tog tre poäng. Intressant fakta är att gästerna nu har 15 raka matcher utan förlust.

Österrikarna är försiktiga med uttalanden efter att mätt krafterna mot Dinamo förra veckan. Tränaren Matthias Jaissle inför matchen:

”Vi analyserade den första matchen noggrant. Jag förväntar mig att Dinamo ska spela mer offensivt, men de visade också sin styrka i Salzburg. De kommer att vara mycket starkare, precis som de spelade mot Chelsea. Vi måste spela 100 procent om vi vill ha tre poäng."

Tankar inför returen 
Någonstans litar jag på min känsla att Dinamo kommer ta revansch på tisdag. Hela sju dagar har spelarna samlat krafterna och ventilerat tankarna. Hoppas att spelarna tillsammans med tränaren kommit fram till att man ska spela så som man spelade sista kvarten i Salzburg. En fördel är att blått den här säsongen är fortfarande obesegrade i hemmaborgen. Med 9-1-0 statistik i samtliga tävlingar har man skickat hem Chelsea, Bodø/Glimt, Ludogorets, Osijek, Hajduk och Rijeka tomhänta. 

Plats: stadion Maksimir (Zagreb)
Tid: 21:00
Domare: T. Stieler (Tyskland) 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-10-11 07:24:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!