Allsvenskan i halvtid – Bajen
Kristoffer Björklund - poppis reservkeeper i Hammarby.

Allsvenskan i halvtid – Bajen

Så här i väntans tider kollar vi upp vad de allsvenska redaktionerna tycker om sina lags prestationer så här långt. Bajenredaktionen har svarat kollektivt eller genom Pernilla Olsson som hoppas på en bättre fortsättning för Hammarby.

Vilket betyg förtjänar ditt lag efter de inledande omgångarna?
– Vårsäsongen får av oss i redaktionen betyget 2+. Vissa insatser har varit jättebra, andra oerhörda lågvattenmärken. Vi har höga förväntningar på Hammarby.

Bästa upplevelsen?
– Personligen säger jag derbysegern mot DIF. Men jag vet att sista 10 minuterna mot Gefle, då vi vänder 0-1 till seger 2-1 trots en man utvisad ligger högst på mångas lista. Jag missade dessvärre den matchen, fick SMS-rapporter i ett regnigt Tunisien. Matchen där vi slog Helsingborg hemma på Söderstadion var också en höjdare.

Sämsta upplevelsen?
– Avbrottet i AIK-matchen som späddes på med att AIK fick en straff på tilläggstid och kunde kvittera till 1-1. Jävlar vad dåligt jag mådde den kvällen.

Största överraskningen bland de egna spelarna?
– José Monteiros mittbacksspel, Kristoffer Björklunds insats mellan stolparna och att Petter Andersson höjt sig ännu ett snäpp. Kanske inte en överraskning, men väldigt skönt att se.

Största besvikelsen bland de egna spelarna?
– David Johansson, han kan så mycket mer! Claudio Dadomo trodde jag mycket på men han har inte rosat oss, förutom då den sista sparken mot Gefle som var sjukt skön och viktig. Även Sebastian Castro Tello är en spelare jag förväntar mig mer av. Kanske är det så att Sebastian är den som saknar Eguren, med dennes pådrivande arbete och även förmåga att komma med taktiska tips till unga spelare, allra mest.

Bäst bland motståndarna?
– Henke Larsson, han är för bra för allsvenskan.

Grisigast bland motståndarna?
– Jan Tauer, Djurgården och Niklas Alexandersson, IFK Göteborg.

Värvningsbehoven?
– En mittback, gärna en lång och stark en. Vi behöver även en anfallare. Jag ser förstås gärna Björn Runström i Hammarbytröja igen. Säljer vi några av essen på mittfältet måste ju dessa ersättas också.

Vad tror du/ni om resten av säsongen?
– Helt omöjligt att svara på innan transferfönstret stänger. Tappar vi Petter Andersson och Lollo Chanko och ersätter dessa med sämre spelare så blir vi ett helt annat lag. Min förhoppning är dock att vi värvar det vi behöver och behåller våra nyckelspelare. Då kan det bli en roligare höst än vår.

SvenskaFans.com // MMinfo@svenskafans.com2008-05-28 18:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans