BOMBEN: Sierra Leonier till FFF
David Morsay är redo för ett äventyr i Falkenberg.

BOMBEN: Sierra Leonier till FFF

David Morsay, 19, från Sierra Leone är överens med Falkenbergs FF om en övergång och kommer med största sannolikhet spela för FFF under 2012. – Patrick Mörk säger att David är en av de mest lovande talanger han sett på flera år, säger sportchefen Håkan Nilsson.

Det är ingen ny Mohamed eller Teteh Bangura FFF har hittat. Den här unge mannen spelar innermittfältare.
– Detta känns väldigt intressant. Han är en tvåvägsspelare, och verkar påminna om May Mahlangu i spelstilen, säger tränaren Thomas Askebrand nöjt.
Det är agenten Patrick Mörk, som tagit många duktiga afrikaner till Sverige, som har rekommenderat talangen från Sierra Leone.
Övergången är inte helt klar. En läkarundersökning återstår och FFF måste ordna arbetstillstånd till Sierra Leoniern. Men det ska förhoppningsvis inte vara några problem. David Morsay har meriter från Sierra Leones juniorlandslag och kommer närmast från spel i högstaligalaget Central Parade från huvudstaden Freetown. FFF har i stort sett ingen erfarenhet av afrikaner tidigare. Joseph Muweke från Uganda lånades in från Elfsborg för en match 2004. Men mer afrikansk erfarenhet än så har vi inte.

Eric Nilsson2011-12-22 02:35:00
Author

Fler artiklar om Falkenberg