Den oförutsägbara basketmatchen
Min puls ökar och jag bar känner hur all svett bara dräller om mig

Den oförutsägbara basketmatchen

Min puls ökar och jag bar känner hur all svett bara dräller om mig. Matchen vara jämn och det var inte mycket kvar av den. Timeouten hade nyligen tagit slut sedan var det dags att stiga in på den ljuvliga planen med min lagkamrater. När jag såg mig omkring såg jag att alla verkade redo att ta hem denna vinst. Alla i mitt lag ville verkligen vinna och då insåg jag att det var dags kämpa inte bara för mig men även för det andra. Vi var bestämda va verkligen bestämda med att vi ville ha denna stora

För att kunna förstå denna basket match bättre måste vi rulla tillbaka bandet några timmar. 
Jag spelar i ett  lag som tillhör basketboll klubben SBBK som ligger i den härliga staden Södertälje. Mitt lag befann oss i staden Trelleborg flera mil bort från vår hemma plan men det spelade ingen roll eftersom vi hade varandra. Vår match skulle spelas i den största hallen i turneringen mot en av det bästa lagen i landet Blackeberg basket som också var långt ifrån hem. Blackeberg var ett väldigt duktigt lag med flera landslagsspelare och flera  mycket erfarenhet av stora matcher i bakluckan. På papper trodde alla att vi skulle åka på stor förlust men vi var redo för att kämpa till slutet och visa vad vår klubb står för. 

Jag och grabbarna hade precis kommit till hallen med hjälp av vår minibuss som vår coach hade hyrt in. Så fort vi alla klev in i hallen kände man hur alla i laget fick fjärilarna i magen. Men vi hade en lösning till detta en sak som vi behöver innan varje match för att prestera på bästa sätt och det är musiken som är viktigast för alla i vårt lag. Musiken får bara alla i laget att känna någon typ av behörighet. Vi alla byte snabbt om till match kläder och fortsatte njuta av den högljudda men energi iakttagande musik. Sedan var det dags för vår coach att ha taktik snack.
Taktik snacket varade inte länge för även vår coach visste att denna match skulle vara tuff och det skulle inte bero på hur mycket taktik vi snackade det skulle bero på hur mycket vi kämpade.
Sedan var det dags att bege sig in på plan för uppvärmning. Jag kände hur alla i vårt lag var nervösa men en stund efter den intensiva uppvärmning började man känna hur fjärilarna i magen började domna bort. Sedan visslade domaren att det var 3 min till match start och då kom alla möjliga känslor forsande in i magen. Därefter var det dags det vi hade kämpat hela säsongen för. Matchen började skakigt för båda lagen och det var jämnt vilket är väldigt ovanligt för Blackeberg för dem är vana med att dra iväg tidigt på matchen. Efter första perioden stod det 22-22.

Andra perioden börjar och den flyger förbi snabbt och vi ligger under med 5 poäng. Sedan var det halvlek och fick vila efter den tuffa perioden. Sedan var det dags igen tredje perioden var igång och vi lyckat tjuva tillbaka ledningen och ledde med under en stor del av perioden och sedan i slutet av perioden började ledningen minska långsamt och sedan var vi tillbaka på steg ett igen det var lika. Period 4 drog igång snabbt  och det är sista sträckan och alla var trötta men vi visste om vi ville vinna behövde vi kämpa hela vägen till in i mållinjen och det gjorde vi. Vi vann matchen med ett par poäng och vi kände oss ostoppbara vi hade precis vunnit en av det bästa lagen i landet. Vi gick genast in i omklädning rummet och började fira med musik och firandet fortsatte även i hotellet vi sov på. Och denna match var en av det bästa matcher vi har spelat på länge.
 

William2023-11-24 09:39:00
Author

Fler artiklar om Huddinge gymnasium

Vinna eller försvinna - har du vad som krävs?
Färre matcher för proffsen
Vad är egentligen MotoGP?
Sport är viktigare än du tror!