Färre matcher för proffsen
Messi är nere för räkning igen!

Färre matcher för proffsen

Supportrarna rasande. Messi dyker inte upp till matchen idag. Så känner många supportrar idag även jag, väldigt frustrerande att se storstjärnorna missa så många matcher. Proffsen i dagens fotboll missar alldeles för mycket matcher. Samtidigt som deras lag/klubb spelar alldeles för mycket matcher och på så sätt ökar skaderisken rejält mycket. Med proffsen så menar jag de som spelar i dom hösta ligorna inom Europa. 2021 gjordes en uträckning på dom 5 främsta spelarna som spelat allra flest matche

Så här kan det inte vara liksom,som ett ruggigt stort fotbolls fan så spricker mitt hjärta av att se mina favoritspelare inte spela när jag kollar på dom. Flera fotbollsspelare blev intervjuade förra året alltså 2022 och frågan som alla fans vill ha ett svar på ställdes. Hur tjänst det att spela så många matcher och hur påverkar det er fysiskt och även hur det påverkar din klubb. En majoritet på cirka 80 procent sa att det är utmattande och helt enkelt för mycket. Att spelarna själva säger att det är för mycket att spela ungefär 70 matcher på 52 veckor är något att ta hänsyn till.

Som fotbollsfan och som supporter för fc Barcelona så är det fantastiskt att kunna se så här
många härliga matcher.  I för sig så gillar många fans att kunna se deras favoriter spela så ofta som dom gör oberört deras skadefrånvaro. Det kan jag förstå men om man verkligen gillar fotboll och spelarna som glädjer oss supportrar så mycket som dom gör så måste man tänka på det från deras perspektiv.

Tänk dig du köper en biljett till en match som kostar en del pengar och när man ska presentera spelarna så finns inte de namnet som du längtat till se där med. Tänk dig vänta i fyra långa år för att se din/dina favoritspelare spela och representera deras landslag i ett världsmästerskap som bara sker var fjärde år och så kollar du på detta världsmästerskap och så ser du att dom du längtat till att kolla på inte spelar. Missnöjet av det har jag gått igenom flera gånger som t.ex 2015 världsmästerskapet där min favoritspelare vid namn Neymar skadade sig tidigt i mästerskapet och så pang ville jag inte ens kolla längre och jag suckade med huvudet  hela dagarna. Den känslan vill jag inte någon ska känna alls. 

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Kevin De Bruyne, Kylian mbappe, Neymar da Silva ,Karim Benzema, Luka Modric, Robert Lewandowski. Det här en av bara få främsta fotbollsspelarna jag nämnt som håller med min åsikt om att minska antalet matcher per år som inte bara gynnar dom utan även oss supportrar som älskar att bli underhållen av dessa världsstjärnor. Mindre matcher för dessa världsstjärnor hade lätt till högre matchnärvaro,mindre skadefrånvaro, bättre individuella prestationer och mycket annat.

Majoriteten av alla spelarna missar cirka en tredjedel av matcher deras klubb spelar under ett år. Proffsen erkänner under intervju att dom spelar alldeles för mycket matcher på grund av överbelastning,skador,övrigt. Roligt att kunna kolla så här mycket fotboll fastän många stjärnor inte kan tillfredsställa fansen varje match. Spelarna håller själva med att skadorna skulle minska om dom spelade färre matcher. Det är synd om fansen som längtar till att kolla på dom spelar t.ex. ett mästerskap eller ett fan som har köpt en biljett till någon match och därmed gör fansen missnöjda med att inte dyka upp på planen.

Adam2023-12-04 09:50:00
Author

Fler artiklar om Huddinge gymnasium

Vinna eller försvinna - har du vad som krävs?
Den oförutsägbara basketmatchen
Vad är egentligen MotoGP?
Sport är viktigare än du tror!