2020-03-07 13:00

SV Darmstadt 98 - Bochum

Inför IK Oddevold - Utsiktens BK: En svår uppgift som vanligt?

Det vankas omstart i division 1 södra och som motståndare har Oddevold den för egen del ganska otacksamma uppgiften att möta Utsiktens BK. Det är inte bara höstpremiär, det är även premiär för den nyrenoverade Rimnersvallen som har sitt första evenemang sedan vårvinterns och sommarens uppfräschning.

Motståndarkollen
Utsiktens BK har på allvar etablerat sig som det naturliga valet för fotboll i de västra stadsdelarna av Göteborg. Västra Frölunda är endast en spillra av sitt forna jag och idag kan man med eftertryck hävda att Utsikten är kungarna av Ruddalen. Utsikten, eller "kiken", är förutom sitt allmänna "stim" något av en mardrömsmotståndare för IK Oddevold. Flera gångar har man levererat rent ut sagt skitdåliga insatser nere i Göteborg och förutom fjolårets seger har det inte varit någoon dans på rosor på Rimnersvallen heller. I år verkar dock Utsikten i det närmaste bedrövliga på bortaplan. Endast en seger om vi ser till tävlingsmatcherna och den kom mot Karlstad BK. Nu kan det dock vara på väg att gå mot bättre tider efter lagets kross av IS Halmia med hela 6-1 i genrepet. Skadeläget är sådant att Mihael Jevtic åter är tillgänglig för spel efter nära ett års frånvaro. 

Senaste resultaten
Utsiktens BK - IS Halmia, 0-0
Limhamn/Bunkeflo '07 - Utsiktens BK, 0-0
Utsiktens BK - Limhamn/Bunkeflo '07, 3-3

Läget i laget
Oddevold avslutade vårsäsongen på bästa möjliga sätt med en seger mot Skövde AIK och är, även om man har en match mer spelad än IS Halmia, numera serietvåä. Kanske är det detta som föranlett att klubbens ledning lättat på lädret och värvat tre nya spelare inför hösten. Förutom anfallaren Robin Örtendahl som värvades redan innan serien tog ett uppehåll har man även tagit in försvararen Anton Tideman och anfallaren Liridon Selmanii, båda från Halmstad BKs U21-lag. På skadefronten ser det dessutom betydligt ljusare ut och samtliga spelare skall vara tillgängliga till laguttagningen imorgon. Alla utom Sebastian Jaconelli som numera lämnat laget för Grebbestads IF. Även Oddevold har genrepat och det mot Skövde AIK. Matchen slutade komfortabelt 2-0 efter att båda målen fallit i den första halvleken. Det blir en svår men kanske något angenäm uppgift att ta ut en startelva för tränare Lien och Fylksjö.

Senaste resultaten
Skövde AIK - IK Oddevold, 0-3
IK Oddevold - Trelleborgs FF, 0-1
Trelleborgs FF - IK Oddevold, 0-3

Matchtips: 2-1

Markus Wikströmmarkus.wikstrom85@gmail.com2013-08-18 12:04:11
Author

Fler artiklar om Oddevold