Thörn: In The Playlist... Helsingör - HIF 1-0. "Kom igen nu..."

Thörn: In The Playlist... Helsingör - HIF 1-0. "Kom igen nu..."

HIF förlorade mot Helsingör med 1-0. Det här är i spellistan efteråt...

There's been a murder on the dancefloor...
Hela Helsingborg var i ett rus efter förra matchen. Det mesta kändes bra och det som inte kändes bra var sådant som skulle fixas från dess fram till seriestart. Kleber var ett fenomen, Dahlberg frälsare, och vi tog tacksamt emot nattvardsvinet. Nu då? Blev du kättare? Otrogen? Självklart inte. Det här var 30 sekunders-jingeln till hur det här året kommer se ut. Fair play till Helsingör. De hade gjort läxan med ett destruktivt spel som mördade HIF:s artist spelare i Loeper, Acquah och Rasmussen.
 
Du bör redan nu ta den här matchen och spara den till din laserdisk för det är såhär lag i Superettan antagligen kommer att välja spela för att manövrera ut HIF. För när man mördar HIF:s offensiva dansgolv har man ofta väldigt mycket vunnet. Klebers spelsätt kräver en effektivitet, spelare som bryter mönster och fantasi. För ett ungt lag med speed är det perfekt men det kommer också innebära mindre roliga matcher som den idag när Kalle Joelsson inte räddar bollar som han egentligen bör göra. Synd på så rara ärtor 

Apply some pressure...
Jaha? Är allt åt helvete? Självklart inte. HIF:s presspel fungerar och blir bättre för varje match. Komprimerat, tight mellan lagdelar och effektivt. Ingen kamikaze-press där individuella spelare går bort sig och inte eller avslagen halvplans press där vi får nypa oss i armen för att hålla oss vakna. Isolerade spelare med boll ska inte kunna slå HIF:s lagdelar på samma sätt som de gjort senaste åren och det är skönt att de inte gör det längre. Visst hade man kunnat pressa högre, visst hade man kunnat välja att våga lite mer. Men i dagens läge, med det här laget är det bara skönt att det finns en progressiv, dynamisk tanke som passar laget som finns på banan. 

Come On, Taylor...
Tyckte att en del av orden mot Taylor Silverholt efter matchen mot Trelleborg var rätt hårda. För det var inga 100%-chanser han fick, dessutom skapade han ytor, det fanns en tanke i det han gjorde och på en annan dag gör han mål. Idag? Kom igen… Idag ska han göra mål. Han har definitivt chanser som är tillräckliga för att göra minst ett, men det stannar inte där för jag kan inte se att hans presens får en effekt på resten av laget. Det är full rimligt att missa chanser, men hans uppmärksamhet måste få mer effekt på resten av laget i kollektiva anfall. Jag är inte orolig, HIF är rätt “set” offensivt men snart måste det hända något. 

Rip it up, Kleber...
Adam Hellborg fick 85 minuter idag. Om ni inte visste om det. Inget illa menat mot Adam Hellborg. Han gör sitt jobb, vinner ett par dueller, förlorar ett par, slår ett par passningar. Men i slutändan är det som hälla vatten i ett gammalt mjölkglas. Jag kan se att han spelar, men det händer inget. Jag tycker fortfarande att HIF behöver en mer dynamisk, effektfull spelare på innermittfältet. Jag ser faktiskt hellre Ervin Gigovic och Lukas Kjellnäs tillsammans än Adam Hellborg i dagsläget. Varför? Därför att man om nu ändå säger att man ska satsa på sina ungdomar ser jag hellre att man går hela vägen än är ängslig. Det finns inga förväntningar på det här laget. Så varför trampa vatten? Om man vill gå hela vägen så ta in någon annan. För Adam Hellborg är i dagsläget inte spelaren som kommer transformera detta laget. Rip It up, Kleber…

Step Out, Jon...
Nä, Thomas Rogne kommer inte spela 30 matcher detta året. Du vet, om du någonsin trott det. Orolig? Faktiskt inte, Jon Birkfeldt har visat att han är glad när han spelar i HIF. Det finns en pappa-roll som han omfamnat. Inte lika bra som förra veckan men definitivt tillräckligt bra för att spela 30 matcher i superettan i en mer karaktärs-krävande roll med två kids på kanterna. Simon Bengtsson har sina begränsningar defensivt, Benjamin Örn tappar boll ibland, Wilhelm Nilsson glidtacklar när han bör falla tillbaka. Är Jon Birkfeldt en ny Maldini? Självklart inte. Men världen är inte perfekt, Noel Gallagher och Liam är fortfarande bittra och Thomas Rogne spelar inte 30 matcher 2024. Saker är helt enkelt som de är. Birkfeldt är bättre än adekvat. Han verkar i dagsläget kunna stega ut och göra sitt. Skönt. 

 

Anthony Thörnanthony30694@gmail.com@AnthonyThrn2024-02-10 17:54:33
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"