SHL-panelen inför premiären: ”Det är dags för Frölunda nu”

SHL-panelen inför premiären: ”Det är dags för Frölunda nu”

Panelen om säsongens favoriter, vem som blir mest betydelsefull och den mest intressanta spelaren att följa.

SHL-premiären är några timmar bort och nu blickar vi fram mot säsongen med hjälp av några mediapersonligheter. Vilka är de stora favoriterna inför säsongen? Vilken spelare kommer betyda mest för sitt lag? Och vem ska bli mest intressant att följa under säsongen?

Panelen består av:
Björn Oldeen, C More
Johan ”Mr. Madhawk” Svensson, Expressen
Daniel Enestubbe, Smålandsposten
Uffe Bodin, Hockeysverige

Vilket eller vilka lag ser du som de stora favoriterna inför säsongen?

Björn Oldeen: Kommer bli en väldigt intressant säsong, med flera lag redo att tampas om guldet. Men om jag zoomar in så ser jag två lag som ändå sticker ut. Frölunda och Skellefteå. Båda gängen har bredden, spetsen och målvakter som verkligen kan visa vägen till ett guld.

Johan Svensson: Det är rätt många. Faktum är att jag tror uppåt sex, sju, åtta lag kan vinna detta. Så tajt är det. Men min favorit till att vinna är Frölunda. Jag tycker man har en riktigt bra målvakt, man har spets framåt, en riktigt bra topp fyra bland sina backar och en hunger efter att vinna något. Det känns som det är dags för Frölunda nu.



Daniel Enestubbe: Säsongen känns unik på så vis att svaret på den här frågan skulle kunna innehålla mellan sju och nio lag, så pass välrustade är lagen. Samtidigt finns det frågetecken kring vissa: Dippar Frölunda efter jul igen? Är tappen för stora i Luleå? Är forwardssidan tillräckligt bra i Rögle? Kan Färjestad verkligen undvika en baksmälla? Det enda lag där min magkänsla enbart är positiv är ett annat: Skellefteå. Jag tror att det blir serieseger i Västerbotten.

Uffe Bodin: Det är många om budet i år, men i min värld är det Skellefteå, Frölunda, Färjestad och Rögle som utkristalliserar sig som de fyra topplagen. Av dem tycker jag Skellefteå känns mest intressanta. Utöver att få hem Pär Lindholm har de fått behålla fler nyckelspelare än förväntat - framför allt Pudas, Hugg och Johnson - vilket ger dem en imponerande bredd. De är min favorit till SM-guldet.

---

Vilken spelare tror du kommer betyda mest för sitt lag?

Björn Oldeen: Carl Söderberg kommer ha en gigantiskt viktig roll i Malmö. Både hans spel och ledarskap måste stämma för att Malmö ska få en bra säsong. Klickar han, kommer Malmö få det tufft.

Johan Svensson: Jag får en känsla av att Anton Lindholm i Leksand kan komma att bli extremt värdefull. En nyttig tvåvägsback, som tränarna kan luta sig mot, som kan spela massor av minuter. Han är rutinerad, men ändå i väldigt bra ålder, vilket gör honom hungrig och inte bara ska sitta av ett par trötta år på sitt kontrakt. Leksand är, eller snarare har varit i behov av en riktig defensiv general. Nu har man honom.



Daniel Enestubbe: Anders Lindbäck.

Uffe Bodin: Lasse Johansson är en spelare som sticker ut för mig. Frölunda har haft ojämnt målvaktsspel på senare år och det blir intressant att se hur mycket de kan gynnas av att få in en stabiliserande faktor på den viktigaste positionen.

---

Vilken spelare ska det bli allra mest intressant att följa under säsongen?

Björn Oldeen: Andreas Borgman. Vad kommer han tillbaka i för status när han väl är hel och ren igen? Är ju en gigant vid toppform, så kan han hitta tillbaka till förra säsongens nivå är han sevärd på alla sätt och vis. Dessutom är man ju väldigt nyfiken på hur Leo Komarov kommer trivas i SHL!

Johan Svensson: Så här spontant så skulle jag vilja svara Djurgårdens tre 04-forwards, men nu spelar ju Lekkerimäki, Öhgren och Östlund i Hockeyallsvenskan. I SHL då, alltså? Nej, men jag tycker väl det ska bli väldigt intressant att se hur bra Jonathan Dahlén faktiskt är när det är SHL-nivå. HockeyAllsvenskan var han för bra för, i NHL platsade han, och levererade delvis också, så det borde osa klass i SHL också. Jag tror Dahlén landar in på 38 poäng på 52 matcher.



Daniel Enestubbe: Jonathan Dahlén.

Uffe Bodin: Jag är väldigt nyfiken på Växjös nyförvärv Joachim Blichfeld, en högerskjutande sniper som får i uppdrag att ersätta Richard Gynge. Har levererat i AHL och internationellt tidigare och bör ha goda möjligheter att skjuta minst 20 mål i SHL sett till den goda omgivning Växjö kan erbjuda honom.

---

Vi tackar Björn, Johan, Daniel och Uffe för deras medverkan!
 

Niclas Vibergniclas.viberg@svenskafans.com@NiclasViberg2022-09-17 11:00:00
Author

Fler artiklar om Hockeyzon