Tevez-blogg: - Är det verkligen över?
Är Tevez framtid rödsvart?

Tevez-blogg: - Är det verkligen över?

Som ni förmodligen redan vet är Carlos Tevez, Manchester City, högaktuell för en flytt till Milano. Både Milan och Inter rycker i argentinaren. På denna blogg kommer vi uppdatera med nyheter och rykten i Tevez-gate.

Bakgrunden till denna mercato-saga känner ni förmodligen till. Carlos Tevez är oönskad i Manchester City efter mindre korrekt beteende. Han har länge ryktats till Milan och häromdagen åt Galliani middag med Tevez och hans agent, Kia Joorabchian (bildbevis). Men något som är ganska vanligt i dagar som dessa är att Inter har en tendens att blanda sig i samma affärer som Milan. Moratti och Branca är väldigt sugna på att roffa åt sig argentinaren framför ögonen på oss. 
 
Senaste uppdateringen i rött.

12/1 Nu när Pato officiellt sagt att han stannar och Galliani sagt att man drar sig ur affären tror väl de flesta att det är kört. Inte jag. Inte än. Är det en förhandlingsstrategi från Milans sida att få som man vill? Galliani ville ju gärna ha Tevez på lån med köpoption, något som City inte gärna vill gå med på. Eftersom spelaren ganska officiellt sagt att han vill till Milan har man den biten avklarad. Om Tevez nu sätter sig på tvären och vägrar gå till någon annan klubb, samtidigt som Milan inte vill/kan köpa loss argentinaren är City i en mycket svagare förhandlingssituation. Jag tror inte att det är gångbart för City att behålla Tevez i truppen, och vill spelaren inte gå till någon annan klubb än Milan undrar jag om inte Milan fortfarande kan ro hem detta. Varje kupp Galliani gör blir bättre än den förra. Kan han överträffa Ibra-affären? //Kaveh

12/1, 17:12:Eftersom Pato inte vill lämna Milan och affären med PSG är nedlagd verkar det som att Milan även drar sig ur Tevez-affären, om än tillfälligt. Pengar är väl problemet ifall Milan inte kan köpa om Pato är kvar. Fortsättning lär följa!

12/1, 16, 35: Allt som saknas nu är de slutgiltiga underskrifterna, enligt Milannews. Om allt gå som det ska anländer Tevez på lördag, för att medverka vid derbyt (och eventuellt presenteras?) jämte Galliani och Berlusconi.

12/1, 14:59: Inters president verkar nu se Carlos Tevez som förlorad. Orden nedan kommer från Inters officiella hemsida.
Kommer Carlos Tevez gå till Milan? "Jag tror det."
Är det en skam? "Det är fotboll."
Vad tror du om Gallianis idé att resa till Manchester? "Han har redan en biljett..."

Galliani skall enligt Milannews ha suttit (alternativt sitter i skrivande stund) i möte med City-representanter och diverse agenter, bland annat FIFA-agenter. Carlos Tevez är nära nu. Galliani sägs också vilja presentera argentinaren innan derbyt på söndag.

11/1:Enligt Milannews kan den delägde Alexander Merkel bli en viktig pusselbit i Tevez-affären. Citys tränare Mancini ska enligt uppgifter ha ett gott öga för den blonde mittfältaren. Milan ryktas därför ha bokat ett möte med Genoa nu på fredag för att sätta sig ned och prata om att köpa tillbaka de 50 procenten från Rossoblu. Är Tevez verkligen värd en hög pengar plus en mittfältstalang som är uppfostrad i Milan och räknas som en egen produkt? 
 
11/1: Både agent Joorabchian och Citys tränare Mancini har nu utalat sig vidare i Tevez-sagan. Joorabchian säger föjande enligt Sportmediaset.it; "Carlos berättade för mig att han vill spela med Ibrahimovic i AC Milan." Ingen stor nyhet att Tevez föredrar Milan, men kul att han specifikt vill spela med Zlatan. Mancini småtjurade och sade; "Det kanske är Inter som är mest intressant eftersom intäkterna är bättre, men jag vet inte de senaste nyheterna. Vi kanske kan hitta en bra lösning i januari. Det är viktigt för Carlos då han inte har spelat på tre månader." Det verkar som att Tevez-affären inte ligger på Mancinis bord, vilket är tur då han står nära Inter.

10/1: Football Italia rapporterar idag att Inter ligger närmast en deal med City, men att Milan samtidigt har en överenskommelse med Tevez himself. Enligt flera källor, däribland Milannews ska Carlos enbart vilja komma till Milan och spela jämte Zlatan i anfallet.  De två klubbarnas bud är snarlika (lån med ett obligatoriskt köp på (cirka) 25 miljoner € efter lånetidens slut). Med ett City som helst vill sälja till Inter och en spelare som helst vill spela i rödsvart kan man konstatera en sak -  Derby della Madonnina har redan börjat.
 

Milanredaktionen2012-01-12 21:13:00

Fler artiklar om Milan

Fem snabba: Fiorentina - Milan 2-1