Calgary Flames: Matchrapport 3 (27/10-3/11)
Bergochdalbanan fortsätter främst rörande resultaten. Flames spelar inte dålig men de är för dåliga. Offensiven är för dålig och defensiven är för dålig. Jay Feaster måste klia sig i huvudet hur ska han göra? Undertecknad har inget svar men väl två matcher att rapportera om.
Dags att ta emot St. Louis Blues och dags för revansch för förlusten tidigare under säsongen. En jämn tillställning med oväntade hjältar för hemmalaget. I andra perioden kom 1-0 genom fjärdekejdans Tom Kostopoulos som spelades fram av Tim Jackman och rookien Roman Horak. En het Horak utökade sedan ledningen i tredje bara för att kort därefter få se Blues ,som pressade på alltmer, reducera. Miikka Kiprusoff höll emellertid tätt och Olli Jokinen kunde spika slutresultatet med sitt 3-1 mål. En skön seger och framförallt den andra raka segern.
Ska tilläggas att laget ännu en gång spelade utan Matt Stajan (Hagman och Leblond) och gick runt på sju backar och elva forwards.
Så dags för sista hemmamatchen mot divisionsrivalen och förra säsongens Stanley Cup-finalist Vancouver Canucks. Flames med mer än duglig form mot ett kritiserat Canucks och en än mer kritiserad målvakt i Roberto Luongo. Det kan väl bara gå på ett sätt? Nej, Luongo är ett spöke för Flames och Canucks är överlägsna Flames. Det spelade ingen roll att Flames gjorde en bra match, Canucks var ruskigt effektiva och straffade Flames om och om igen. Siffrorna må vara i överkant men det spelare mindre roll. I andra perioden vann Flames skotten med 12-4 och förlorade samtidigt perioden med 2-0. Efter fem insläppta fick Kiprusoff nog och in kom Henrik Karlsson och motade resten av Canucks tre skott. Luongo fick emellertid, om det är till någon tröst, inte hålla nollan. Då det återstod ungefär 30 sekunder gjorde Flames och Tanguay sitt enda mål för kvällen.
Ska tilläggas att Stajan var tillbaka på isen och Anton Babchuk på läktaren.
28/10 Blues @ Flames 1-3 (0-0, 0-1. 1-2)
0-1 Kostopoulus (Jackman, Horak)
0-2 Horak (Glencross, Jackman)
1-3 Jokinen (Glencross, Moss)
1/11 Canucks @ Flames 5-1 (3-0, 2-0, 0-1)
1-5 Tanguay (Kostopoulos, Butler)
I övrigt fortsätter rykten florera. Jay Feaster får inget napp på Stajan och Hagman (oj vad konstigt) däremot kvarstår intresset för Rene Bourque. Det spekuleras såklart vad man kan få och många fans sneglar åt Kris Versteeg och Dustin Penners håll men Flames söker sannolikt inte val och prospects. Nej Feaster och Flames försöker nog hitta en uppgradering. När ett kämpande Boston Bruins nämndes som en av intressenterna av Bourque kändes det som relativt logiskt. Bruins har en massa bra centrar och det har inte Flames. Inget mera sagt där inte men som fan kan man väl hoppas på en formsvag David Krejci.
De envisa ryktena om att Flames fortsätter ha kontakt med Phoenix Coyotes rörande Kyle Turris kvarstår.
Mikael Backlund närmar sig comeback och det börjar minst sagt bli dags att lösa situationen med Stajan och även Hagman. För inte kan man skicka Horak till AHL? Rookien har varit en av Flames bästa spelare.
Skadeglädjen tycktes vara stor då NY Rangers skickade Tim Erixon till farmarlaget. Något tröttsamt, dags för såväl fans som journalister att släppa detta.
I AHL går det bra för Heat. Irving har vunnit sju av tio matcher. Ben Walter leder den interna poängligan med nio poäng på tio matcher (3+6). Laget gör emellertid inte mycket mål men fler nu när Krys Kolanos dykt upp. Coyotes tidigare förstarundsval (2000) missade hela förra säsongen och skrev på för en tryout med Heat i Oktober gjorde sju poäng på sina två första matcher, totalt åtta på tre.
Raitis Ivanans har spelat två matcher för Heat utan att göra något större väsen.
Heat har en stor trupp så flera av spelarna lirar i ECHL´s Utah Grizzlies, nu senast var det Mitch Wahl som skickades ner. I Utah finns eller har funnits, Wahl, Justin Dowling, John Negrin, John Armstrong och C.J. Severyn och Bryan Cameron (skadad?)
I WHL går det bra för Flames två största talanger. Max Reinhart stått för 19 poäng (14 matcher, 8 mål) för sitt Ice. Sven Bärtschi är värre med sin 20 poäng på blott nio matcher. Bärtschi är otrolig, efter att ha inlett sådär (missade ju inledningen av WHL) med tre poäng på tre matcher har Schweizaren sedan dess smällt in 17 poäng på sex matcher. Inte illa, inte illa alls.
Källor:
www.tsn.ca/nhl
www.theahl.com
www.whl.ca