Lagbanner
Hawks gör tre val i draftens första runda
Artyom Levshunov valdes som nummer två totalt av Chicago

Hawks gör tre val i draftens första runda

Innan del 2 av sammanfattningen för säsongen 23/24 kommer, tar vi oss en titt på den draft som nyss avslutats och sen även vad som skett på Free agent marknaden. Först ut: Draften.

Årets draft gick av stapeln i Las Vegas och i vanlig ordning när Vegas får sköta saker, blir det fest. Spekulationerna kring hur Hawks ska drafta och vad de skulle göra med sitt draftkapital har varit många och hur vida valet skulle falla på Artyom Levshunov eller Ivan Demidov har legat som en blöt filt, till stor del för att det skulle påverka en stor del av första rundan.
Hawks gick in i draften som nummer två totalt, skulle det bli försvararen Artyom Levshunov eller  forwarden Ivan Demidov? Connor Bedard, som kvällen innan vann Clader Trophy, förkunnade att det blev den förstnämnde.
 
Persoligen önskade jag Ivan Demidov som val, mest för att få en tydlig radarpartner till Connor Bedard, men samtidigt är valet av Levshunov logiskt.  Både Kyle Davidson och Hawks Scoutgrupp har scoutat Levshunov i stor omfattning, det vet precis vad de får, en back som komme vara en offensiv dynamo för Hawks i flera år som kommer. Det är inte fy skam att i framtiden ha en topp trea med Vlasic, Korchinski och Levshunov.
 
Så vem är Artyom Levshunov?
Den  överlägset bästa offensiva backen i draften. Han har händer och handleder som en topp offensiv back. En stark skridskoåkare som utan tvekan kommer kunna driva ett PP1 i NHL. Främst en stark passare men har även ett stark skott. Han är dessutom en "Right-handed" försvarare, vilket ökar hans värde betänkligt.
 
Val nummer 18
Chicagos 18:e val blev Sacha Boisvert, en riktig powerforward med stark skridskoåkning som inte är oäven att skjuta pucken. Det är tydligt i år att Chicago har gått efter mer storlek vilket passar perfekt in på Boisvert. Han kan spela både Center och forward och har ett utmärkande tvåvägsspel. Kommande andra center?
 
Val nummer 27
Vårt tredje val i första rundan, nummer 27 totalt, blev Marek Vanacker. Även Vanacker är en stor powerforward med stark skridskoåkning. En forward som kommer använda sin fysik för att skapa utrymme och vara en jobbig spelare framför mål.
 
Summerat, om vi tittar till första rundan så tycker jag att Hawks gör ett bra jobb. Det finns en tydlig profil i alla draftval, storlek och skridskor, samtidigt som vi fick draftens starkaste back. Kyle Davidson försökte enligt rapporter få Columbus fjärde val i första rundan för att ta Demidov, men det var de inte intresserade av. Det fanns en del förvåning kring detta och många undrade varför inte Columbus tog det bytet. Svaret blir väl någonstans mittimellan att de ville ha Cayden Lindstrom och att Chicago eventuellt skulle bli bättre kommande säsong så värdet på valet skulle falla.
Det fanns dock en del kritik mot att vi bytte bort alla våra andra val, samtliga för att få bättre positioner i första rundan. Samtidigt har vi en stor prospect pool redan och min åsikt är att jag tar hellre ett val i första rundan än två stycken sent i andra rundan, speciellt när det här var en något svagare draftkull än tidigare år. Faktum är dock att Chicago står starkt rustade för kommande år med fortsatt många picks, många starka och intressant prospect som, även om inte alla kommer spela i Hawks, kommer kunna användas i eventuella bytesaffärer för att stärka laget på sikt.
 
De övriga valen var:
 
Tredje rundan:
John Mustard, Forward - val 67
AJ Spellacy, Forward - Val 72
Jack Pridham, Forward - Val 92
 
Femte rundan:
Joel Svensson, Forward - Val 138
 
Sjätte rundan:
Ty Henry, Försvarare - Val 163
 
Imorgon får ni en genomgång av Hawks förehavanden på Free Agent marknaden
 

Henrik Jitelius Järnbrandjitelius92@gmail.comspursjitte922024-07-02 11:36:07
Author

Fler artiklar om Chicago