De två sista pusselbitarna är nu på plats för Hawks
Philipp Kurashev är klar för 2023-2024

De två sista pusselbitarna är nu på plats för Hawks

Efter en längre tystnad från Chicago står det nu klart att lagbygget för säsongen 2023/2024 i princip har kommit i mål. Det fanns två spelare kvar som skulle kontrakteras och GM Davidson har nu gjort det.

Svensk sommar är fantastiskt, speciellt om man spenderar tiden nere i de sydligare breddgraderna av Sverige. Lite regn och rusk gör dock att undertecknad tar en paus från sina regndanser och summerar Chicagos senaste två spelaravtal.

Det har varit ganska tyst från Chicago den här sillyn, vilket i sig inte ter sig så konstigt då många av affärerna gjordes innan draften, men det sista två pusselbitarnas lades den senaste veckan. Först skrev Connor Bedard under sitt Entry-Level Contract med en cap-hit på 950,000 dollar per säsong i tre år. Det var nog sillyns mest givna kontraktsförlängning och det finns ingen tvekan över att vår nya nummer 98 kommer vara ett namn i förstakedjan många år framöver.

Den sista biten blev nyss lagd när Philipp Kurashev skrev på ett två års kontrakt med en caphit på 2,250,000 dollar. Detta skedde efter att en oberoende domstol fått besluta om Kurashevs lön då parterna inte kunnat komma överens. I och med att Kurashev hade RFA status ( Restricted free agent) hade han möjlighet att begära domstolsprövning för att få en skälig lön. När ett fal likt detta kommer till får klubben bestämma vilken längd på avtalet som ska gälla. Domstolen beslutar sedan om priset.

Varför domstol för ett kontrakt av så liten storlek, speciellt när Chicago behöver ta sig över golvet? Mest troligt hade det med längden att göra. Rykten säger att Kurashev ville ha ett längre avtal, men att Chicago inte var sugna på det med tanke på att hans bästa säsong var förra året. Kurashev är fortfarande ung men ett långtidskontrakt innebär en risk, en risk som kan innebär att han tar upp en roster spot i flera år med ett envägskontrakt som han inte lever upp till.
Nu fick Chicago en rimlig kontraktslängd, där Kurashev får visa sig från sin bästa sida tills nästa förhandling, och Kurashev får ändå bra betalt utifrån det han presterat.
Personligen är jag en lite av en vurmare för Kurashev, i rätt roll kan han ta stora steg och verkligen bidra i en andra/tredje kedja med sitt riviga tvåvägsspel.

Nästa gång tittar vi närmre på de nya ansiktena som Chicago införskaffat sig, sedermera kommer det även en artikel om möjlig laguppställning i premiärmatchen. För er som med spänning väntar på en genomgång av Chicagos lagdelar, får ni vänta tills träningscampen är över och truppen blivit spikad.
 

TV: Minnesvärda stunder från Chicago Blackhawks säsong 2022/23
 

Henrik Jitelius Järnbrandjitelius92@gmail.comspursjitte922023-07-23 23:26:00
Author

Fler artiklar om Chicago