Välkomna till säsongen 23/24
Kevin Korchinski

Välkomna till säsongen 23/24

Efter sommarledigt är det dags att öppna portarna till säsongen 23/24 och nästa steg i Blackhawks rebuild

Seriepremiären närmar sig med stormsteg och därmed även årets training camp. För många hockeynördar där ute börjar  dessutom Fantasysäsongerna att starta upp med sina drafter etc, vad passar då inte bättre än att officiellt välkomna säsongen 2023/2024.
 
Här kommer några nyheter som slagit ner senaste tiden:

Chelios tröja till taket 
Chris Celios tröja nummer 7 ska bli hissad, och flera var lite förvånade över detta i och med att Seabrooks insatser i samma nummer. Chicagos ledning var dock tydliga med att detta inte kommer hindra ett erkännande av Seabrooks insatser i tröja nummer 7. Känslan är att det gått inflation i tröjhissandet och även om Chelios var en viktig spelare, gjorde han flera år i en av våra värsta rivaler , Detroit, vilket gör detta svårsmält för mig.
 
Prospect tournament
Prospect tournament har kommit  och gått där Bedard fick visa upp sina talanger och göra ett hattrick direkt i första matchen. Han spelade dock bara en av de två matcherna för att inte riskera en skada. Om vi ska ta några andra som stack ut så är det backarna Wyatt Kaiser och Kevin Korchinski, som visat med tydlighet att de vill vara permanenta inslag i årets chicago. Hög uppsida offensivt men framförallt sattes de i flera defensiva situationer där de imponerade med sitt Positionsspel och förmåga att läsa motståndarnas offensiva spel.

Ingen lagkapten i Chicago
 
GM Kyle Davidson meddelade att Chicago Blackhawks kommer spela utan en lagkapten säsongen 23/24. Efter att Toews innehaft titeln i tretton säsonger, behöver en ny ledargrupp växa fram och för att hedra allt det som Toews stått för som kapten, blir den platsen vakant. Vilka kan komma att få ett A? Seth Jones och Cunnor Murphy känns givna, Jared Tinordi hade det förra året så han kan likväl ha det fortfarande. Sen tror jag att Bedard ändå kan få det, för det finns ingen tvekan, nästa kapten för Chicago kommer heta Connor Bedard.
 
Training Camp
Nu är training camp igång likväl och det är ingen liten roster som ska bli mindre, ni kommer kunna hitta en  "Squad tracker" där ni ser trainingcamp gruppen och vilka som skickas hem. Vi håller extra tummar för Arvid Söderblom och Filip Roos, våra blågula inslag.
 
En vecka innan seriepremiären kommer också en genomgång av den satta truppen som Richardson har valt, så vet ni vad ni har att se framemot.
 
Välkomna till säsongen 23/24!
 

TV: Connor Bedard draftetta – valdes av Chicago
 

Henrik Jitelius Järnbrandjitelius92@gmail.comspursjitte922023-09-26 11:55:00
Author

Fler artiklar om Chicago