Lyckad comeback för Cehlin

Lyckad comeback för Cehlin

Efter att ha missat Milwaukees två senaste matcher så var ex-Djurgårdaren Patrik Cehlin tillbaka i matchen mot Chicago och stod för en bejublad comeback när han noterades för både mål och passningspoäng.

Patrick Cehlin valde att lämna Djurgården och ta chansen i AHL och Milwaukee Admirals den här säsongen, ett beslut som verkligen varit ett drag i rätt riktining för Cehlin som draftades av Nashville i den femte rundan 2010. I klubben finns flera svenskar, däribland Mattias Ekholm, Magnus Hellber och Daniel Bång, de två sistnämnda gör sina första säsonger utanför Sveriges gränser.

Patrik Cehlins säsong har hittills gått som på räls, hittills har han noterats för åtta poäng (5+3) på de nio inledande matcherna och efter att missat två matcher till följd av skada så var han tillbaka mot Chicago och fortsatte på den inslagna vägen med att göra ett mål och två målgivande passningar, därmed befäse han sin position som bäste poängplockare i Admirals.

För de övriga svenskarna har det gått tyngre.

Magnus Hellberg stod visserligen i vinstmatchen mot Chicago men har överlag haft en tung inledning på sitt AHL-äventyr. På de drygt 2,5 matcherna som han fått förtroende i kassen har han noterats för rekordlåga 83, 3% räddade puckar och mot Chicago släppte han in tre mål på 16 skott innan han blev utbytt. Matchen vanns för övrigt med 7-4, i samma match spelade Daniel Bång +3 och noterades för en assist och Mattias Ekholm noterades för +2 .

Markus Samuelsson2012-11-11 00:02:00
Author

Fler artiklar om Nashville