Sevilla FC Silly Season 2012: Botia väljer Sevilla!

Sevilla FC Silly Season 2012: Botia väljer Sevilla!

Här kan du läsa om de spelarna som det snackas om i Sevillalägret under Silly-Season sommaren 2012. Rykten eller bekräftade övergångar, till och från, finner du här!

Väl då ligasäsongen är över drar en annan säsong igång - den "galna säsong" 2012. Efter en smått bedrövlig säsong, med mängder av fatala snedsteg tar vi nya tag mot en ny säsong, och det med förhoppningsvis många nya namn. Ledningen har under de senaste åren stått för allt sämre och sämre värvningar, något som till stor del bidraget till situationen vi sitter i idag. Vi har gått från att ta en CL-plats till att inför nästa säsong satsa på att ta en EL-plats. Vi saknar karasmatiska spelare som Alves, Baptista och Fabiano, och truppen består till stor del av medoikra fotbollsspelare, ska Silly Season 2012 bli vår räddning? Nedan finner ni det som står på tapeten i Sevilla-lägret. 

Ny uppdateringar skrivs i RÖTT



 José Antonio Reyes

Position- Mittfältare (CVH)
Ålder- 28 år, 1 september -83
Kom från- Atletico de Madrid
Övergångssumma- 3,5 milj €


Övergångsinfo - Efter många om och men så återvände till slut Reyes till sin modersklubb Sevilla FC. Övergången ofentligjordes den 5 januari 2012, då Reyes skrev på ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2015. Övergångssumman ska ha legat runt 3,5 miljoner €, exklusive diverse klausuler. 


 Javi Hervas

Position- Mittfältare (C)
Ålder- 22 år, 9 maj -89
Kom från- Cordoba CF
Övergångssumma- 1,5 milj €


Övergångsinfo - Den 16:e januari 2012 skrev Cordobas Javi Hervas på ett 5-års kontrakt för Sevilla FC. Klubbarna kom dock överens om att Hervas skulle spela klart den pågående säsongen i Cordoba, för att sedan ansluta sig til sin nya klubb i början juli. Sevilla ska ha pungat ut 1,5 miljoner € till Cordoba, för unge Hervas underskrift. 


 Papa Babacar Diawara

Position- Anfallare
Ålder- 24 år, 5 januari -88
Kom från- CS Martimo
Övergångssumma- 3 milj €


Övergångsinfo - Diawaras överång skedde som en blixt från klar himmel. Från ingenstans dök ett rykte upp, och fem dagar senare var övergången bekräftad. Babas överång från Martimo till Sevilla ska ha kostat Sevilla runt 3 miljoner € då denne skrev på kontraktet som sträcker sig över 4 somrar. 


 Diego Lopez

Position- Målvakt
Ålder- 30 år, 3 november -81
Kom från- Villarreal CF
Övergångssumma- 3 milj. €

Övergångsinfo - Som en blixt från klar himmel gick den officiella hemsidan under kvällen ut med att Diego Lopez skrivit på ett 5 års kontrakt för klubben. Någon övergångssumma nämns inte, men det ryktas om ett bud på 3 miljoner €, samt att ett x antal spelare från Sevilla lånas ut till klubben under den kommande säsongen. Spännande nyförvärv av ledningen, och precis som det nämns på den offeciella hemsidan så är det defenitivt ett nytt projekt som påbörjas i Sevilla. Med största sannolikhet innebär även den här värvningen att San Andres planerar att lägga handskarna på hyllan, men inget är ännu officiellt. Välkommen Diego!


 Hedwiges Maduro

Position- Försvarare (C, Mittfältare (C)
Ålder- 27 år, 13 februari -85
Kom från- Valencia CF
Övergångssumma- Free transfer

Övergångsinfo - Likt värvningen av Diego Lopez och Baba så kom värvningen av Maduro som en överraskning för de flesta. Under måndagen rapporterades det om att Maduro och de två klubbarna i fråga nått ett avtal, och under dagen stod det klart att Maduro spelar för Sevilla under den kommande säsongen. Maduro har varit väldigt skadebenägen under de senaste åren, och var skadad under större delen av förra säsongen. Holländarens kontrakt går ut nu i slutet på Juni, och kommer därmed till Sevilla på free transfer. 


 Bryan Rabello

Position- Mittfältare (VH)
Ålder- 18 år, 16 maj -94
Kom från- CSD Colo Colo
Övergångssumma- < 1 milj €

Övergångsinfo - Tidigt i våras stod det klart att Rabello skrivit på ett personligt kontrakt med Sevilla FC, men för några veckor sedan ryktades denne bryta sitt kontrakt och istället välja en ny destination. Under dagen har Del Nido dödat alla dessa rykten och gått i media och sagt att Rabello har kontrakt med Sevilla under de kommande 5 åren.  18 åringen kommer vara med under försäsongen, men kommer till att börja med mest spela för Sevilla Atletico. Övergången kommer ofentliggjöras i veckan. Mycket lovande värvning av ledning! Välkommen Rabello!


Alban Bunjaku

Position- Mittfältare (C)
Ålder- 18 år, 5 februari -94
Kom från- Arsenal FC
Övergångssuma- < 1 milj €

Övergångsinfo - Sevilla har gjort klart med en framtidsman från Arsenal FC. Han har skrivit på ett 3 års kontrakt med Sevilla. Bunjaku kom till Arsenals akademi när han var 8 år gammal och har hela tiden visat framsteg, han var en av de bästa spelarna från Arsenals under-18 lag. Han är en central offensiv mittfältare som sägs ha en bra blick för spelet. Även Bunjaku är en spelare för framtiden och kommer antagligen börja i Sevilla Atletico. Välkommen!


Geoffrey Kondogbia

Position- Mittfältare (C) / Försvar (CVH)
Ålder- 19 år, 5 februari -93
Kom från- RC Lens
Övergångssumma- 4 milj. €

Övergångsinfo - Likt tidigare övergånger i sommar så släpps de som från klar himmel. Värvningen av den eftertraktade talangen Kondogbia offentliggjordes på den officiella hemsidan under morgonen, och förväntas bli officiell under eftermiddagen. Den kraftfulle fransosen ses som ett riktigt stort framtidslöfte, och det är ännu oklart om han är tänkt ska spela för Sevilla Atletico eller i A-truppen. Någon övergångssumma har ännu inte offentliggjorts, men ett 5 års-kontrakt sägs ligga på bordet. Vi välkomnar Kondogbia till klubben!



 Cicinho

Position- Försvarare (H)
Ålder- 25 år, 4 augusti -86
Kom från-  SE Palmeiras
Övergångssumma- 2 milj. € (?)

Övergångsinfo - Under kvällen offentliggjorde den officiella hemsidan Cicinhos övergång till Sevilla. Spelaren kommer anlända till Sevilla under måndag eftermiddag och förväntas då genomgå den obligatoriska läkarundersökningen samt förhandla fram de sista detaljerna. Ryktesvis kommer spelaren skriva på ett 4 år långt kontrakt med en övergångssumma runt 2 miljoner €. Övergången förväntas bli officiell under måndagskvällen. Vi på redaktionen välkomnar Cicinho och önskar honom all lycka i Sevilla!
 


Alberto Botía

Position- Försvarare (C)
Ålder- 23 år, 27 januari -89
Kom från-  Sporting Gijon
Övergångssumma- 3 milj. €

Övergångsinfo - Yttligare en värvning som kom helt utan förvarning. Alberto Botía har hämtats in från Sporting Gijon där han spelade 62 matcher under 3 säsonger och gjorde 3 mål. Efter att flera klubbar varit ute efter 23 åringen föll tillslut valet på Sevilla. Botia har flera U20, U21 och U23 matcher för Spanien och var med i OS truppen. Vi välkomnar Alberto och önskar honom lycka till!
 

Utgifter totalt, övergångar: (8 miljoner €) - 3 miljoner €




 Frederic Oumar Kanoute

Position- Anfallare
Ålder- 34 år, 2 september -77
Lämnar för- Beijing Guoan
Övergångssumma- Free transfer
Truppstatus- Legend


Övergångsinfo - Efter 7 år i Sevilla väljer Frederic Kanoute att lämna klubben, och på vilket sätt han gör det. Hyllas som en legend i klubben och staden, och efter allt han har gett oss så är det inte mer än rätt. Kanoutes kontrakt går ut den första juli och Kanoute har skrivit på ett tvåårskontrakt för Beijing Guoan i högstaligan i Kina. Vi tackar Kanoute för 7 fantastiska år och önskar honom all lycka i framtiden!

 
 Arouna Koné

Position- Anfallare
Ålder- 28 år, 11 november -83
Lämnar för- Levante UD
Övergångssumma- Free transfer
Truppstatus- /

Övergångsinfo - En av Sevillas absolut sämsta värvningar genom tiderna. Värvades från PSV sommaren 2008 för en summa av drygt 14 miljoner € och lämnar nu klubben gratis, detta på grund av att dennes kontrakt går ut samtidigt som ingen av parterna vill skriva ett nytt avtal. Någon klubb är ännu inte klar, men med största sannolikhet får vi se Koné i Levante även nästa säsong. 


 Javi Navarro

Position- Assisterande tränare
Ålder- 38 år, 6 februari -74
Lämnar för- /
Övergångssuma- Free transfer
Truppstatus- Legend

Övergångsinfo - Den förre mittbacksgiganten lämnar posten som assisterande tränare i sommar. Efter ett möte mellan Javi Navarro och ledningen kom man överens om att inte förlänga hans kontrakt. Offrandet av Javi Navarro uppges vara en del av nedskärningarna klubben tvingas göra. 


 Martin Caceres

Position- Försvarare (HCV)
Ålder- 25 år, 7 april -87
Lämnar för- Juventus FC
Övergångssumma- 8 milj. €
Truppstatus- /

Övergångsinfo - Uruguayanen lämnar, som väntat, Sevilla för italienska ligamästarna Juvetuns. Sedan januari har Cáceres varit utlånad till Juventus och italienarna valde att utnyttja köpklausulen på €8 miljoner. Med andra ord gör styrelsen ännu en onödig fösäljning när man säljer en av klubbens allra bästa spelare. 


 Alexis Ruano

Position- Försvarare (C)
Ålder- 26 år, 4 augusti -85
Lämnar för- Getafe CF
Övergångssumma- lånas ut
Truppstatus- Oönskad

Övergångsstatus - Alexis lånades ut så tidigt som i vintras till just Getafe, och när försäsongens närmar sig lånas denne åter ut till Getafe CF. Enligt uppgifter ska Sevilla betala 70% av spelarens lön. Alexis kontrakt med Getafe gäller säsong ut och denne återvänder efter låneperioden till Sevilla FC. Lycka till Alexis!


 Javi Varas

Position- Målvakt
Ålder- 29 år, 10 september -82
Lämnar för- Celta Vigo
Övergångssumma- lånas ut
Truppstatus- Reserv

Övergångsinfo -
Efter en sensationell höstsäsong fick Javi Varas sparsamt med speltid under våren, och förpassades till bänken. Under sommarens Silly Season värvades Villarreals Diego Lopez och på Varas bekostning lånas denne ut till Celta Vigo. Varas har i dagarna gått och sagt att det gör ont att lämna Sevilla, men att det är det bästa för bägge parter. Vi önskar Javi all lycka i Celta Vigo!


 Julien Escudé

Position- Försvarare (C)
Ålder- 32 år, 17 augusti -79
Lämnar för- Besiktas Istanbul
Övergångssumma- Free transfer
Truppstatus- Överflödig/Rotationssystem

Övergångsinfo - Efter 9 säsonger hos los Nervionenses lämnar Escudé Sevilla för spel i den turkiska ligan, närmare bestämt Besiktas. Övergången förväntas bli officiell inom de närmsta timmare/kommande dygnet, men säkra källar anger att samtliga parter har kommit överns. Escudés nya kontrakt kommer sträcka sig över 2 säsonger, och då spelaren bryter sitt kontrakt får inte Sevilla några pengar från övergången, dock så tjänar man närmare 2 miljoner €. Vi på redaktionen önskar Escudé all lycka till i framtiden, och tackar honom för all glädje han givit oss under snart ett sekel. Grande Escudé!


 Cristian Ndri Romaric

Position- Mittfältare (C)
Ålder- 29 år, 4 juni -83
Lämnar för- Real Zaragoza
Övergångssumma- Free transfer
Truppstatus- Överflödig/Rotationssystem

Övergångsinfo - Efter 3 säsonger i Spanien har Romaric dragit på sig en hel del oönskad uppmärksamhet. Sena krokvällar, fejkade skador och sena ankomster till träningar. Förra säsongen lånades han ut till Espanyol där han gjorde det mycket bra, men nu lämnar klubben igen, denna gång till fördel för Real Zaragoza. Någon övergångsinfo har inte blivit officiell än, men det förväntas bli det under de kommande dygnen. Lycka till i Zaragoza!


Luis Alberto

Position- Anfallare
Ålder- 19 år, 28 september -92
Lämnar för- Barcelona B
Övergångssumma- 200 000
Truppstatus- Talang

Övergångsinfo - Efter att inte riktigt slagit sig in i A-laget har Luis Alberto tröttnat på Segunda B och flyttar till Barcelona B för spel i Segunda division. Alberto lånas ut till Barcelona B men kan när som helst köpas loss av katalanerna. Lycka till!


 Tiberio Guarente

Position- Mittfältare (C)
Ålder- 26 år, 1 november -85
Lämnar för - Bologna FC
Marknadsvärde- 2-3 milj. €
Truppstatus- Rotationssystem/Bänkvärmare

Övergångsinfo - Efter stor skadefrånvaro och stora problem med att ta plats i Sevilla lämnar Guarente klubben på lån till Bologna. Vi får hoppas på att Tiberio får vara skadefri och önskar honom lycka till!



Inkomster totalt, övergångar: 8 miljoner €


 Iago Aspas

Position- Anfallare
Ålder-  24 år, 1 augusti -87
Klubb- Celta Vigo
Marknadsvärde- 1-2 milj. €

22/5- Då både Kanoute och Koné kommer lämna klubben är ledningen på jakt efter en ny anfallare. Enligt eldesmarque.es har man nu siktat in sig på Celta Vigos skyttekung Iago Aspas. Enligt samma källa bekräftar spelarens agent att Sevilla har fört fram sitt intresse, men något bud ligger ännu inte på bordet. Valencia, Levante, Club Brügge och Hannover har också visat intresse för spelaren. 


 Nigel Reo-Coker

Position- Mittfältare(C)
Ålder- 28 år, 14 maj -84
Klubb- Aston Villa
Marknadsvärde- 3-4 milj. €

30/5 - Ryktades om Reo-Coker redan i början på maj, och nu kan man återigen läsa om att Monchi och hans mannar har ögonen på engelsmannen. Spelarens agent, Tony Finnigan, har i veckan talat öppet om Sevillas intresse för spelarens, samt spelarens intresse för att spela för Sevilla i höst. Något konkret finns inte än, men vi kan räkna med att kunna läsa mer om Reo-Coker under de kommande veckorna.


 Javi Marquez

Position- Mittfältare (C)
Ålder- 26 år, 11 maj -86
Klubb- RCD Espanyol
Marknadsvärde- 4-5 milj. €
 

30/5 - 26-årige Javi Marquez tillkännagav under dagen att han kan tänka sig att spela för Sevilla under den kommande säsongen. Javi Marquez vägrade tidigt i höstas att skriva på ett nytt kontrakt för klubben, och petades därefter under resten av säsongen. Espanyol måste sälja spelare för att gå runt, och Javi sägs vara en av spelarna som kommer säljas under sommaren. Klubben ska ha gått ut och begärt 2.5 miljoner € för spelaren. Även Valencia är intresserade av spelaren. Marquez vill inte vara kvar i Espanyol, och en övergång till Sevilla känns som ett mycket bra alternativ för spanjoren. 


 Nikola Jelavic

Position- Anfallare
Ålder- 26 år, 27 augusti -85
Klubb- Everton FC
Marknadsvärde- 3-5 milj. €

18/6 - I samband med att Everton vill försöka värva Rakitic kan Jelavic gå i motsatt riktning. På Twitter kommenterade värvningsansvarige Monchi hans förmågor. 'Hans spelstil liknar Mandzukic. Jag tycker han är en bra anfallare med bra avslut och är samtidigt väldigt rörlig'. Utöver Sevilla ryktas även Liverpool vara intresserade. 


 Ivan Piris

Position- Försvarare (HC)
Ålder- 23 år, 10 mars -89
Klubb- São Paolo FC
Marknadsvärde- 1-2 milj. €

12/7 - Konko, Dabo, Mosquera och nu senaste Coke, har samtliga varit misslyckade värvningar till avsaknaden av Dani Alves på högerbacken. I veckan har O'Fabuloso's lagkamrat Ivan Piris blossats upp som en potentiell värvning till Sevillas högerkant. Spelaren har befunnit sig i Sevilla i veckan, och tränare Michel har muntligt gått ut och sagt att Piris kommer spela i Sevilla nästa säsong. I första hand ryktades det om ett 1-årigt lån, men inget konkret finns ännu. Även  Roma ryktas vara intresserade av spelaren, men uppgifter säger att spelaren vill till Sevilla. 


 Steven N'Zonzi

Position- Mittfältare (DC)
Ålder- 23 år, 15 december -88
Klubb- Blackburn Rovers
Marknadsvärde- 3-4 milj. €

27/7 - Under gårddagen rapporterade flera medier om att Sevilla skulle vara intresserade av Blackburns N'Zonzi. Det står sedan tidigare klart att N'Zonzi vill bort från klubben, och parterna har kommit överns om att ett låneavtal är det bästa. För tillfället tränar spelaren i fråga på egen hand, då hans relation med tränaren inte är den ultimata. 



 Federico Fazio

Position- Försvarare (C)
Ålder- 25 år, 17 mars -87
Marknadsvärde- 3-4 milj. €
Truppstatus- Startelvan

2/6 - För att klara av att hålla ekonomin i balans tvingas Sevilla som vanligt att sälja spelare då sommarens silly season drar igång. I hopp om att kunna behålla spelare som Navas, Negredo och Medel kommer spelare som Fazio, Perotti och Rakitic få lämna klubben. Under dagen dök ryktet upp om att Roma ska ha ögonen på mittbacken Fazio. Orgullo de Nervion skriver att Roma ska ha framfört ett bud på närmare 10 miljoner € för spelarens underskrift, men ingen av klubben har yttrat sig i ärendet.


 Tiberio Guarente

Position- Mittfältare (C)
Ålder- 26 år, 1 november -85
Marknadsvärde- 2-3 milj. €
Truppstatus- Rotationssystem/Bänkvärmare

2/6 - Guarente kan bli en av många spelare att lämna Sevilla i sommar. Muchodeporte.com skriver att italienska Fiorentina har visat intresse för spelaren, men inget konkret finns på bordet. Sevilla pungade ut runt 5 miljoner € då spelaren köptes från Atalanta för 2 år sedan, och har sedan dess haft mängder med skadebekymmer och enbart gjort 10 uppträdanden i Sevilla.

23/7- I samma vända som Escudé blir klar för Besiktas, ser Guarente ut att återvända till sitt hemland och Bologna. I nuläget ser det ut att röra sig om ett lån med köpoption, och trots att inget ännu är klart så talar väldigt mycket för att han spelar för Bologna den kommande säsongen. 


 Emir Spahic

Position- Försvarare (C)
Ålder- 31 år, 18 augusti -80
Marknadsvärde- 3-4 milj. €
Truppstatus- Startspelare

12/6 - Efter Spahic imponerande inledning i Sevilla i höstas så rapporterades det nu om att Sevilla letar efter en försäljning av den 31 år gamle bosniern. Uppgifter säger att ryska Krasnodar är intresserade av spelarens tjänster, och har framför ett bud på närmare 4 miljoner €. Spahic agent har dock gått och förnekat detta, och givetvis så har ingen av klubbarna ens varit i kontakt med denne. 


 Gary Medel

Position- Mittfältare (C)
Ålder- 24 år, 3 augusti -87
Marknadsvärde- 5 milj. € >
Truppstatus- Viktig startspelare

18/6 - Trots att Medel blivit utsälngd från landslaget, efter en nattklubbsrunda under ett landslagsläger, samt att ha hotat en lastbilschaufför verkar inte transferintresset ha minskat. Napoli skall vara intresserade av Medels signatur och ryktas kunna inkludera Walter Gragano i en eventuell affär. För Medels del kan spel i Europa League locka. 


 Ivan Rakitic

Position- Mittfältare (C)
Ålder- 24 år, 10 mars -88
Marknadsvärde- 4 milj. € >
Truppstatus- Rotationssystem

18/6 - Everton sägs vilja göra ett försök att knyta till sig Ivan Rakitic efter EM-slutspelet. Kroaten har inte haft någon vidare säsong och har därför minskat markant i marknadsvärde, vilket engelsmännen kan utnyttja. 

12/7 - Efter Rakitics insats i sommarens EM-slutspel ryktas nu flertalet klubbar vara intresserade av spelarens tjänster. Hamburg och Spartak Moskva, samt sedan tidigare Everton sägs vara intresserade av Rakitic. Rykten säger att Spartak ska ha framfört ett bud på närmare 10 miljoner €. Rakitic återvänder från sin semester runt den 16 juli.


 Alvaro Negredo

Position- Anfallare 
Ålder- 26 år, 20 augusti -85
Marknadsvärde- 15-20 milj. €
Truppstatus- Nyckelspelare

4/7 - I veckan har heta rykten startat kring Sevillas Alvaro Negredo. Nyrika Malaga ska ha visat stort intresse för spelaren efter att förra måltavlan, Giroud, lämnat Montpellier till fördel för Arsenal. Del Nido har tidigare sagt att det ska till mycket för att Negredo ska lämna klubben, men då Malaga ska ha framfört ett bud på närmare 15 miljoner € verkar både Sevilla och Negredo intresserade. Vi lär få höra mer om detta rykte!
 

 Juan Cala

Position- Försvarare (CH)
Ålder- 22 år, 26 november -89
Återvänder från- AEK Athen

Info - Det blev bara ett halvår i AEK Athen för Juan Cala innan Sevilla ledningen kallade tillbaks denne. Återvände till Sevilla redan i vintras, och har funnits tillgänglig under hela våren. 

 Lautaro Acosta

Position- Mittfältare (OM) /Anfallare (C)
Ålder- 24 år, 14 mars, -88
Återvänder från- Racing Santander

Info - Olycksbarnet Laucho Acosta ser aldrig ut att komma ifrån sina skadedemoner. Efter tre misslyckade sejourer i Sevilla med enorma skadebekymmer, lånades han inför förra säsongen ut till Racing Santander. Året i Santander har dessvärre till stor del bestått av nya skador och rehabträning. Får Lautaro chansen i år?

 Bernardo Espinosa

Position- Försvarare (C)
Ålder- 22 år, 11 juli -89
Återvänder från- Racing Santander

Info - Likt Acosta lånades Bernardo ut till Racing Santander med hopp om att ge denne mer speltid. Bernardo har varit så gott som ordinarie i Racings backlinje, och har imponerat. Lär återvända till Sevilla och stanna där, stort framtidslöfte. 

Källor: Sevillafc.es, Svenskafans.com, estadiodeportivo.es, as.com, marca.com, transfermarkt.co.uk, orgullodenervion.com

Redaktionen2012-08-08 18:00:00

Fler artiklar om Sevilla

Tuff start för Sevilla - När allt inte går enligt planen