Sevilla FC Silly Season 2012: Cáceres och Armenteros lämnar Sevilla

Sevilla FC Silly Season 2012: Cáceres och Armenteros lämnar Sevilla

Här kan ni följa spelare som ryktas/säljs/värvas till Sevilla FC under vinters Silly Season!

Personer bakom kulisserna:


José María del Nido, klubbpresident. 

Har sista ordet i transferfrågor.

"Monchi" (Ramón Rodríguez Verdejo), sportchef. 

Ansvarig för scoutverksamheten, han bestämmer vilka spelare och karaktärer som ska in i klubben.
--------------------------------------------------------
Nya uppgifter skrivs i Rött.

José Antonio Reyes                                                         

Position: Yttermittfältare (V/H)
Ålder: 28 år
Ex-klubb: Atletico de Madrid
Värvad för: 3,5 milj.€



28/12 - Redan sen mitten av december har den forne Sevillaspelaren Reyes ryktats vara påväg tillbaka till sin moderklubb. Del Nido har bekräftat att intresse finns, men inget konkret är klart. Reyes har befunnit sig i Sevilla, men det finns ingen bekräftelse för anledningen till besöket. Del Nido har sagt följande;

"Jag ringde Gil Marin för att höra om Reyes situation i laget. Det turkiska laget som också var intresserade har inte nått någon med överenskommelse med Atletcio. Vi diskuterade vilka vilkor som kan dyka upp vid en övergång, men vi bestämde att vänta tills vidare"
Jose Maria del Nido till elsevilla.com, 12/17

29/12-  Enligt flera spanska medier så sägs Reyes vara överns med Sevilla, och en övergång blir allt närmare. El Sevilla skriver att Reyes under dagen kommer träffa den nya Atletico tränaren Simeone, vars mål verkar vara att behålla Reyes i huvudstadsklubben. Man skriver även att Reyes måste tänka om med tanke på den nya tränaren, då han inte alls trivdes under Gregorio Manzanos korta era. En övergång blir dock allt närmare, och det ryktas om en prislapp runt 4 milj€ och ett kontrakt på fyra år. 

29/12- Under dagen har en potentiell övergång av Reyes till Sevilla blivit allt mer trolig. Flera medier bekräftar att ett muntligt avtal har nåtts mellan parterna, och under morgondagen kommer det hela bli officiellt. Sevilla sägs vara ivriga att ha Reyes spelklar redan till Copa del Rey, och nu kan vi bara vänta på ett uttalande från den officiella hemsidan. Avtalet ska uppnå en summa av 3.5 milj €, samt innefatta en rad olika klausuler som kan aktiveras om Sevilla tar sig till Champions League exempelvis.

02/01- Reyes är nu mycket nära en övergång till Sevilla. Idag ska Reyas enligt uppgift stå över Atleticos träning för att för att lösa de sista innan han officiellt är en Sevillaspelare igen. Reyes har utalat sig till Marca och sagt att "Jag hoppas det löser sig för jag vill till Sevilla nu."

05/01 - Då var den segdragna transferhistorian äntligen i hamn - José Antonio Reyes är återigen en Sevillaspelare. Transfersumman sägs ligga på 3,5 miljoner euros och Reyes kontrakt sträcker sig till sommaren år 2015. 

Välkommen hem!

***

Javi Hervas

 Position: Mittfältare
 Ålder: 22 år
 ex-klubb: Cordoba CF
 Värvad för: 1.5 mil.€



10/01- Redan innan transferfönstrer öppnade ryktades det finnas ett intresse för Hervas hos Sevilla. I förra veckan ska Monchi ha nått en muntlig överenskommelse med klubben och spelaren, men först idag har det hela gjorts offentligt. De två klubbarna har sedan tidigare relation tillsammans, då David Prieto såldes till Cordoba i somras. Enligt den överenskommelse som de två klubbarna nått så ska Hervas spela resten av säsongen i Cordoba på lån, för att sedan ansluta sig till Sevilla i sommar. Enligt uppgifter ska Monchi ha betalt 1.5 milj € för spelarens signatur. Den officiella hemsidan har dock ännu inte bekräftat den här nyheten. Notera att nyheten är tagen ifrån Orgullo de Nervion samt AS.

16/01- Under förmiddagen offentliggjordes Javi Hervas övergång till Sevilla. Efter läkarundersökningen skrev den unge spanjoren på ett 5-års kontrakt tillsammans med José Maria del Nido och Monchi. Övergången är klar, men klubbarna har kommit överns om att Hervas ska avsluta säsongen i Cordoba, då på lån från Sevilla. Många klubbar har haft ögonen på Hervas, men till slut så blev han alltså klar för Sevilla. Utköpsklausulen uppgår till 25 milj.€.

Välkommen Hervas!


***

Babacar Diawara

Position: Anfallare
Ålder: 24 år
Ex-klubb: Martimo
Värvad för: 3 milj,€



18/01- Som en blixt från klar himmel rapporterade den officiella hemsidan under kvällen att Sevilla förhandlar med den senegalesiske succéanfallaren Diawara. Enligt flertalet spanska media så är Babacar otroligt nära en övergång till Sevilla. Diawara spelar för tillfället hos portugisiska ligafemman där han gjort 10 mål på 15 matcher, och ligger därmed tvåa i den portugisiske skytteligan. Den senegalesiska anfallaren är explosiv och stark, och har en snabbhet och rörlighet och som är ovanlig för hans längd (185). Hans styrka på huvudet, samt förmågan att använda både vänster och högerfot skulle göra honom till en mycket spännande värvning. Även Stuttgart uppges vara intresserade av anfallaren.

23/01- Under förmiddagen presenterades Babacar Diawara som Sevillas tredje nyförvärv under vintern. Senegalesen kommer närmast från portugisiska Martimo där han för närvarande ligger på en andra plats i skytteligan. Baba blev dessutom uttagen i höstens lag i liga sagres. 

Babacar har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 4 sommrar. På förhand han ser han ut som den ultimata värvningen. 

Välkommen Baba!

Martin Caceres

Position: Mittback/Ytterback (H)
Ålder: 23 år
Intresserade: Juventus, PSG
Ungefärligt värde: 6-11 milj.€
Truppstatus: Nyckelspelare

27/12- Det forna Juventus-lånet Caceres ryktas nu tillbaka till den gamla damen. Sevillaledningen har många gånger gjort klart för att man måste sälja spelare för att behålla balensen i klubben, något som kan bli anledningen till en försäljning av Uruguayanen. Juventus sägs vara intresserade av att låna spelaren redan i Januari, med en utköpsklausul som kan aktiveras till sommaren.

Även PSG ryktas också vara intresserade av spelaren. Rikemansklubben har redan hunnit med att värva spelare som Gameiro, Pastore, Matuidi och Bodmer under året som gått. Tevez och Pato ryktas nu vara på gång till klubben, blir det Caceres istället? Inget konkret bud har kommit från klubben, men intresse finns.

ABC de Sevilla skriver dock att Sevilla har förkastat det första budet som kommit från Juventus. Sevilla vill få loss mer pengar på affären, och kommer troligtvis pressa Juventus på varenda öre man ska ha vid en försäljning av uruguayanen. 

29/12- El Sevilla meddelar idag att Caceres är mycket nära en övergång till Juve. El Pais meddelar att Juve vill betala 1.5 milj€ för Caceres tjänster under resten av säsongen, med en utköpsklausul runt 7.5 milj€. Man rapporterar att Sevilla kommer ge sitt beslut inom de närmsta timmarna. 

18/01- Situation kring Martin Caceres har varit väldigt tyst under den senaste tiden, men i veckan gick Del Nido ut i en sändning hos Giralada TV och sa att Juventus måste lägga ett bättre bud för få Caceres. Han nämnde även att Sevilla inte är i behov av att sälja spelaren, och att Juve måste förbättre sitt tidigare bud och erbjuda runt 10 milj € för Caceres tjänster. 

26/1Sevilla bekräftar idag att Martin Cáceres lämnar för Juventus. Uruguayanen skall ha åkt till Turin för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen och därefter krita på kontraktet. 

Tack för allt Cáceres!


***

Emiliano Armenteros

Position: Yttermittfältare/Anfallare
Ålder: 25 år
Intresserade: Rayo Vallecano
Ungefärligt värde: 2-4 milj€
Truppstatus: Rotationssystem

31/12- Enligt Rayo Vallecano tränaren José Ramon Sandoval så ska Armenteros villja tillbaka till huvudstadsklubben. Enligt Orgullo de Nervions nätbila ska han ha sagt följande;
"Armenteros återkomst är min stora önskan, det är vad jag bett de tre vise männen om. Det är fortfarande långt kvar tills detta blir en verklighet, men jag har haft samtal med honom (Armenteros), som är villig att komma. Det är dock klubben som avgör om han ska lämna eller inte. Han vill avsluta året där han började det, eftersom när en spelare inte får spela, så mår han inte bra."
Jose Ramon Sandoval, OrgulladeNervion.com

26/1I samma veva som Cáceres övergång styrkes bekräftar man på den officiella hemsidan att även att Emiliano Armenteros lämnar klubben. Argentinaren flyttar till huvudstaden och Rayo Vallecano. Enligt Sevilla skall Armenteros befinna sig i Madrid för den obligatoriska läkarundersökningen. 

Vi önskar Armenteros lycka till i sin nygamla klubb!




Giovani dos Santos

Position: Yttermittfältare/Anfallare
Ålder: 22 år
Klubb: Tottenham Hotspurs
Ungefärligt värde: 3-7 milj.€

28/12 - Under sommaren var Giovani en av de hetaste spelarna på Monchis radar, men inget avtål nåddes. Daniel Levy, ordförande i Tottenham, kräver runt 7.5 milj.€, en summa Sevilla inte är villiga att betala. Gio vill tillbaka till Spanien, och parterna lär fortsätta söka efter en lösning. Även Udinese är intresserade av spelaren, men Sevilla verkar vara Gio's första hands val. 

***

Alvaro Gonzalez


Position: Mittback
Ålder: 21 år
Klubb: Racing Santander
Ungefärligt värde: 0.3-2 milj.€





28/12- Tidigt i höstas ryktades den unge mittbacken Alvaro så gott som klar för Sevilla FC. Racing ska ha accepterat ett bud på 1 miljon € från Sevilla, men inget är ännu bekräftat. Förhoppningsvis går affären igenom under Januari. 

Även Juande Ramos Dnipro är intresserade av att värva spelaren, men den unge spanjoren "vägrar" lämna Spanien för Ukraina.

 
29/12- Båda parterna sägs vara överns, men Sevilla verkar avvaktande med beslutet angående när övergången ska ske. En eventuell övergång till Juventus för Caceres i Januari innebär med största sannolikhet att Alvaro ersätter uruguayanen redan nu i vinter. Om inte, så så kommer övergången troligtvis ske i sommar. 


Diego Perotti

Position: Yttermittfältare (V)
Ålder: 23 år
Intresserade: Liverpool
Ungefärligt värde: 10-13 milj.€
Truppstatus: Startspelare


28/12- Likt fallet "Caceres" så är Sevilla i behov av pengar, något som kan innebära att man tvingas till en försäljnin av den talangfulla yttermittfältaren Perotti. Liverpool har utryckt intresse för spelaren, och Kenny Daglish sägs vilja ha mer bredd i sitt lag. Perotti har sagt följande till Giralda TV;

"Innan avslutningen av förra säsongen, sa klubben att jag bara kommer bli såld om klubben behöver pengar"


03/01- El Correo de Andulucia meddelar nu att även Inter ska vara intresserade av Perotti igen. Inter la fram ett bud på ungefär 14 miljoner € i somras, och ska nu enligt uppgifter ha presenterat ett bud på 10 miljoner €. Finns det någon möjlighet att Perotti säljs för för ett bud på fyra miljoner €, än de budet som lades av Inter i somras?

***

Alexis Ruano

Position: Mittback
Ålder: 26 år
Intresserade: Real Zaragoza
Ungefärligt värde: 3-6 milj€
Truppstatus: Icke önskvärd


03/01- I dagarna har det snackats om att den nye Zaragoza tränaren, och tillika fd. Sevilla-tränaren ska vara sugen att värva Sevillaförsvararen Alexis Ruano. Alexis agent har i dagarna bekräftat att man har blivit kontaktade av Zaragoza, och att spelaren nu tillsammans med Marcelino kommer lyssna på de bud Zaragoza presenterat. Alexis sägs dock vara mindre sugen att skriva på för jumbo-laget i liga BBVA.

***

   Frederic Kanoute

    Position: Anfallare
    Ålder: 34 år
    Intresserade: "Anonymt Arab-lag"
    Ungefärligt värde: 2-6 milj.€
    Truppstatus: Rotationssystem (Legend)


18/01- Redan i somras utryckte flertal klubbar i arabländerna sitt intresse för Kanoute. Kanoute gick då ut och sa att han skulle spela i Sevilla säsongen ut, och sen ta ett beslut vid slutet av säsongen. I och med att Martimos Diawara ser ut att komma till Sevilla, ryktas Kanoute lämna klubben. Ett ännu okänt arab-lag har uttryckt sitt intresse för Kanoute, och dessutom enligt AS erbjudit Sevilla 2 milj. € för malierns kvaliteér. 
 
Källor: Marca.com, abcdesevilla.es. elsevilla.com, svenskafans.com....

Hasta la Muerte!
Nunca se Rinde

Redaktionen2012-01-26 13:22:00

Fler artiklar om Sevilla

Tuff start för Sevilla - När allt inte går enligt planen