Florentino Pérez: Allt har blivit manipulerat

Florentino Pérez: Allt har blivit manipulerat

Real Madrids och Superligans president fortsätter försvara utbrytarligan. - Fotbollen är allvarligt skadad. Antingen gör vi något snart eller flera klubbar går under.

I en intervju för As under fredagen uttalade sig Florentino Pérez om flera av den senaste veckans turer angående Superligan.

- Varken det ena eller det andra är sant, allt har blivit manipulerat. Det är varken en exkluderande plan eller går emot ligorna. Projektet Superligan är det bästa möjliga och har skapats för att hjälpa fotbollen komma ur krisen. Fotbollen är allvarligt skadad för ekonomin sjunker och vi måste anpassa oss till den epok vi lever i. Superligan går inte emot de inhemska turneringarna och har som objektiv att mer pengar ska flyta till all fotboll. Den är uttänkt för att skapa mer intresse runt matcherna. Och jag tror att UEFA:s nya reform inte heller löser problemet för det som presenterats är knappt bättre än det som finns. Och vi kan heller inte vänta till 2024.

UEFA beslutade i veckan att reformera Champions League med bland annat utökat antal lag från 32 till 36, skrotat gruppspel och införande av en rak tabell.

- Bara under tre månaders pandemi som drabbade förra årets säsong orsakade det Superligans tolv klubbar förluster på 650 miljoner euro. Det här året, med hela säsongen under pandemin, blir förlusterna mellan 2 000 och 2 500 miljoner euro. Girondins de Bordeaux har just gått i konkurs. Antingen gör vi något snart eller flera klubbar går under.

- Det finns fyra miljarder fotbollsfans över hela världen och hälften av dem hejar på klubbar i Superligan. Fotbollen är den enda globala sporten.

Angående att Florentino Pérez egen klubb Real Madrid kan straffas av UEFA för sin ledande roll i skapandet och drivande av Superligan kommenterade Florentino:

- I det demokratiska Europa vi lever i kan ingen få för sig något sådant i skallen.

Pablo Lizama Farias2021-04-24 00:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien