Lagbanner
AFC Free Agency

AFC Free Agency

Med den första stora vågen av Free Agency och det nya ligaåret behövs en sammanfattning av lagen första drag. Här kommer en sammanfattning av vad AFC gjorde under Free Agency.

Mycket har redan hänt och visst väntar vi fortfarande på ett par riktigt stora pjäser som ska falla men här komemr en sammanfattning och analys om hur lagen i konferansen AFC gjort under de senaste veckorna.

North

Baltimore Ravens

Värvningar: WR Nelson Agholor

Återsigneringar: S/CB Trayvon Mullen, RB Justice Hill, QB Lamar Jackson(Franchise Tag), S Geno Stone.

Förluster: DT Calais Campbell, G Ben Powers, TE Josh Oliver, S Chuck Clark

Redaktionens betyg och analys: D

“För en gångs skull känns Ravens något oklara och faktumet att situationen med Lamar Jackson inte är löst drar ner betyget kraftigt. Ravens är skickliga på att finna talang genom draften och således lär prioritera den först och sedan fylla på med free agents. Dock lär samtliga av Campbell, Clark och Powers märkas av. Behovet på cornerback och wide receiver är fortsatt stort och Ravens ryktas bland annat jaga Odell Beckhams underskrift. Visst plockar man in Agholor men det är ingen värvning som imponerar särskilt.”

Cincinnati Bengals

Värvningar: OT Orlando Brown, S Nick Scott

Återsigneringar: S Michael Thomas, LB Germaine Pratt

Förluster: S Jessie Bates, S Vonn Bell, TE Hayden Hurst, RB Samaje Perine

Redaktionens betyg och analys: B

“Orlando Brown är precis den långsiktiga lösningen på left tackle som Bengals sökt efter och kom dessutom till ett relativt lågt pris. Förutom detta har man förlorat två bra safetys där Jessie Bates var förväntad att lämna egentligen redan förra säsongen men att Vonn Bell lämnade också svider. Daxton Hill lär ersätta rakt av och vi bör kunna räkna med minst en DB i draften. Annars är förläningen av Germaine Pratt smart men den var dyr och kan bita Bengals i baken längre fram. Även att man förlorar Hayden Hurst bör leda till att man draftar en tight end relativt tidigt, kanske en Dalton Kincaid eller Michael Mayer?”

Cleveland Browns

Värvningar: DE Ogbonnia Okoronkwo, DT Dalvin Tomlinson, S Juan Thornhill, WR Elijah Moore

Återsigneringar: C Ethan Pocic

Förluster: ED Chase Winovich, QB Jacoby Brissett

Redaktionens betyg och analys: B

“Många bra drag av Browns här där man hade ett av ligans svagaste och sämsta springförsvar och detta berodde mycket på en svag DT-grupp. Detta åtgärdade man nu med främst Tomlinson som hittar tillbaka på rätt spår i Vikings och Okoronkwo kan bli en av årets stora överraskningar då han redan förra året var en av ligans främsta sett till pressure under den andra halvan av säsongen och med en Myles Garrett på andra sidan kommer möjligheterna att finnas. Även Thornhill är en smart värvning som är en stabil pjäs på safety. Man förlorar egentligen inte mycket och visst är Pocic en bra center men han lär ersättas via draften. Browns genomförde dessutom en trade där man plockade in Elijah Moore och detta är en talang på WR som inte riktigt fått chansen i Jets och här kan vi nog redan nu fresta alla fantasyspelare att det kan slå gnistor om Moore denna säsong.”

Pittsburgh Steelers

Värvningar: CB Patrick Peterson, G Nate Herbig, LB Cole Holcomb, G Isaac Seumalo

Återsigneringar: S Damontae Kazee, DI Larry Ogunjobi

Förluster: CB Cameron Sutton, LB Robert Spillane, CB William Jackson III, LB Myles Jack

Redaktionens betyg och analys: B+

“En riktigt väl genomförd free agency där man verkligen fyllde igen flera behov samt gjorde sig av med dökött. Man förlorade den stabila cornern Sutton men plockade samtidigt in den rutinerade Patrick Peterson som hade sin bästa säsong sedan 2018. Även spelare som Nick Herbig och Isaac Seumalo är spelare som bör spelas till stor grad nästa säsong då Steelers offensiva linje skriker efter uppgradering. Seumalo är definitivt en förstärkning. Även Cole Holcomb är en stor förstärkning och lär bli det som Myles Jack aldrig blev och Holcomb har varit underskattad i Commanders och kan bli en nyckelspelare under säsongen. Steeles förlängde även med Ogunjobi som blev en bra komplement till Heyward.”

South

Houston Texans

Värvningar: WR Robert Woods, FB/TE Andrew Beck, ED Chase Winovich, QB Case Keenum, RB Mike Boone, DI Hassan Ridgeway, DB Jimmie Ward, G Shaq Mason, WR Noah Brown, DI Sheldon Rankins, TE Dalton Schultz, RB Devin Singletary

Återsigneringar: S M.J. Stewart, Edge Derek Rivers

Förluster: DE Ogbonnia Okoronkwo, CB Tremon Smith, WR Phillip Dorsett

Redaktionens betyg och analys: B+

“Texans arbetar sakta men framåt och ännu ett år väljer de många spelare som kommer fungera i en rotation eller bakom startspelare som till exempel WR Noah Brown,RB Devin Singletary och DT Hassan Ridgeway. Man lyckades även knyta till sig rutinerade spelare som kommer vara viktiga kommande säsong som Safety Jimmie Ward som hänger på HC Demeco Ryans från 49ers. Även Shaq Mason är en lysande värvning som kommer stärka en redan stark offensiv linje där bland annat Laremy Tunsil, Kenyon Green och Tytus Howard finns sedan tidigare.”

Indianapolis Colts

Värvningar: K Matt Gay, Edge Samson Ebukam

Återsigneringar: Edge Tyquan Lewis, LB E.J. Speed, WR Ashton Dulin

Förluster: CB Stephon Gilmore, CB Brandon Facyson, LB Bobby Okereke

Redaktionens betyg och analys: C

“Colts ser ut att förlora offseason och då inte bara i free agency där man förlorar duktiga Stephon Gilmore och Bobby Okereke utan nu har man även förlorat “chansen” att få CJ Stroud och Bryce Young i draften. Man plockar dock in Sam Ebukam som varit en solid passrusher under sina fem senaste säsonger i ligan. Mycket lär dock hända framöver i Colts så kanske är detta bara lugnet innan stormen.”

Jacksonville Jaguars

Värvningar: RB D’Ernest Johnson, DE Michael Dogbe, DT Henry Mondeaux

Återsigneringar: QB C.J. Beathard, TE Evan Engram (Franchise Tag), DI Roy Robertson-Harris, S Andrew Wingard

Förluster: TE Chris Manhertz, CB Shaquill Griffin, T Jawaan Taylor, Edge Arden Key

Redaktionens betyg och analys: C+

Jaguars med en något lugnare offseason än förra året och man har endast värvat utfyllnadsspelare. Väldigt viktiga återsingeringar i Safety Wingard och TE Engram som både blivit stabila pjäser i laget. Dock förlorar man nyckelspelare Jawaan Taylor och bör förstärka den offensiva linjen i draften för att fortsätta få positiv utveckling av stjärnan Trevor Lawrence. Även spelare som Arden Key och Shaquill Griffin lämnar och det är alltid svårt att släppa stabila spelare med uppsida och räkna med att Jaguars tittar mot både edge och corner i draften. I det stora hela ser det riktigt lovande ut för Jags och med utväxling på förra årets draftetta Travon Walker plus den nu tillgängliga Calvin Ridley kan det bli ännu en rolig säsong.”

Tennessee Titans

Värvningar: T Andre Dillard, LB Luke Gifford, G Daniel Brunskill, Edge Arden Key, LB Azeez Al-Shaair,  CB Sean Murphy-Bunting

Återsigneringar: WR Nick Wesbrook-Ikhine

Förluster: G Nate Davis, DT DeMarcus Walker, WR Robert Woods, LB David Long, C Ben Jones, Edge Bud Dupree

Redaktionens betyg och analys: C

“Titans ser ut att ha en rebuild på gång och på många sätt är detta rätt beslut då man haft en dyr och sämre presterande offensiv linje plus en åldrande quarterback. Laget har redan plockat in de före detta försterundespelaren Andre Dillard som inte fått sitt genombrott ännu. Även Arden Key och Azeez Al-Shaiir är bra spelare och kommer relativt billig vilket är vad Titans behöver. Viktigt att bli av med spelare som Robert Woods och Bud Dupree som inte blivit de nyckelspelare man förväntade sig. I det stora hela ser Titans ut att vilja fräscha upp truppen och det lär plockas minst 2 offensiva linjemän i draften samt en och annan receiver.”

West

Denver Broncos


Värvningar: G Ben Powers, QB Jarrett Stidham, T Mike McGlinchey, TE Chris Manhertz, DL Zach Allen, RB Samaje Perine, FB Michael Burton, CB Tremon Smith, WR Marquez Callaway

Återsigneringar: LB Alex Singleton

Förluster: G Graham Glasgow, CB Ronald Darby, RB Chase Edmonds, FB/TE Andrew Beck, RB Mike Boone, TE Eric Saubert, DT Dre'Mont Jones

Redaktionens betyg och analys: B

“Broncos med sin nya HC Sean Payton har redan börjat bygga sin Saints 2.0 där han börjar bygga en stark offensiv linje som har en potentiell grym förmåga i springspelet där framförallt Ben Powers sticker ut. Även en viktig addering med RT Mike McGlinchey som kommer höja nivån direkt framför Russell Wilson. Även en intressant addering i Zach Allen från Cardinals som är en stor hybrid som kan spela både på insidan och utsidan. Broncos har inte förlorat särskilt mycket men rykten florerar kring både WR Courtland Sutton och WR Jerry Jeudy att dessa är aktuella att bytas bort men i skrivande stund är båda kvar.”

Kansas City Chiefs

Värvningar: T Jawaan Taylor, Edge Charles Omenihu, LB Drue Tranquill, S Mike Edwards

Återsigneringar: DT Tershawn Wharton

Förluster: OT Orlando Brown Jr., S Juan Thornhill, FB Michael Burton, Edge Frank Clark, WR JuJu Smith-Schuster, T Andrew Wylie

Redaktionens betyg och analys: B

“Kansas visar genom sin offseason både hur svårt det är att ha ett vinnande lag över tid då man förlorar viktiga spelare som LT Orlando Brown, Frank Clark och Andrew Wylie men det som gör Chiefs unikt är hur det alltid finner lösningar. Man värvar Jaguars Jawaan TAylor som spelade på en hög nivå förra året och lär gå rakt in på RT så draftar man en LT för framtiden i draften. Även att man tar in Charles Omenihu är ett smart drag då han fick ett mindre genombrott förra säsongen och hade en imponerande pressure procent och Chiefs behöver uppgraderas i sin passrush. Chiefs ser dock fortsatt starka ut och med tanke på att laget var under 2022 det lag som använde flest rookies och vann ände hela rasket så ser framtiden minst sagt ljus ut.”

Las Vegas Raiders

Värvningar: QB Jimmy Garoppolo, S Marcus Epps, CB Brandon Facyson, WR Jakobi Meyers, LB Robert Spillane, WR Phillip Dorsett

Återsigneringar: RB Ameer Abdullah, RB Josh Jacobs (Franchise Tag), T Brandon Parker, T Jermaine Eluemunor

Förluster: QB Jarrett Stidham, FB Jakob Johnson, QB Derek Carr, TE Darren Waller, Edge Clelin Ferrell

Redaktionens betyg och analys: B-

“Självklart är det förlusten av Derek Carr och adderingen av Jimmy Garoppolo som man först lägger märke till och summan av det hela är mer eller mindre plus minus noll där fördelen med Jimmy G är att man kan ta sig ur kontraktet samt utveckla en ung quarterback bakom honom. Tung men kanske nödvändigt att bli av med Darren Waller som i sin bästa stunder är bland ligans främsta TE men som varit alltför skadebenägen och formen har sviktat därefter. Man lyckas dock få in en Jakobi Meyers och helt plötsligt har man en skaplig receivergrupp där Tae Adams, Hunter Renfrow och ny Meyers kommer ge Jimmy G skapliga passningsalternativ. Dock så skriker laget efter förstärkning på den offensiva linjen och räkna med att det händer en hel del framöver. Även Safety Marcus Epps från Eagles kan komma bli en favorit med sin fysiska spelstil och tillsammans med Trevon Moehrig kan det bli ett av divisionens främsta safety-duos. Det ska nämnas att det var oerhört viktigt att man fick behålla ligans bästa runningback Josh Jacobs på en franchise tag och även bra at man inte skrev ett långt och dyrt kontrakt. Raiders ser faktiskt bättre ut än förra året men för att plocka ett par segrar mer kommer det krävas en eller två förstärkningar på den offensiva linjen.”

Los Angeles Chargers

Värvningar: LB Eric Kendricks

Återsigneringar: QB Easton Stick, G Trey Pipkins, DT Morgan Fox, TE Donald Parham

Förluster: S Nasir Adderley

Redaktionens betyg och analys: B

“Ibland är det bästa att inte göra några stora drag alls och Chargers följer denna filosofi än så länge. Viktigt att de förlängde med Morgan Fox och Eric Kendricks är en grymt förstärkning trots hans ålder. En mindre förlust att Nasir Adderley valde att lägga skorna på hyllan men är relativt enkelt ersatt. Chargers lär fortsätta bredda sin trupp via draften där både receiver och passrusher lär prioriteras.”

East

Buffalo Bills

Värvningar: G Connor McGovern, WR Deonte Harty

Återsigneringar: LB Tyler Matakevich, P Sam Martin, LB Matt Milano, S Cameron Lewis, S Jordan Poyer

Förluster: LB Tremaine Edmunds, QB Case Keenum

Redaktionens betyg och analys: B

“Bills såg ut att bland annat förlora S Jordan Poyer men lyckades behålla honom till slut och man förlängde inte med LB Tremaine Edmunds som slog igenom under 2022 vilket nu ser väldigt smart ut med hans nya kontrakt i Bears i beaktning. Att betala så dyra pengar för en off-the-ball linebacker är inte att föredra. Man har dessutom redan ett långt kontrakt med Matt Milano. Man lyckades även förstärka sin offensiva linje med den stabile Connor McGovern. Vi på redaktionen gillar även Deonte Harty som kan bli ett djupt hot i Bills. Bills måste dock fortsätta fokusera på den offensiva och defensiva linjen då dessa blev blottade mot slutet av säsongen och möjligheter finns fortfarande i FA och draften.”

Miami Dolphins

Värvningar: CB Jalen Ramsey, QB Mike White, LB David Long, TE Eric Saubert

Återsigneringar: LB Duke Riley, RB Raheem Mostert, RB Jeff Wilson Jr., T Kendall Lamm

Förluster:  TE Hunter Long, TE Cethan Carter

Redaktionens betyg och analys: A

“Satsningen fortsätter i Miami och självklart står värvningen av stjärnspelaren Jalen Ramsey ut och visst kommer han vara en nyckelspelare även i Miami. Även David Long är en intressant värvning och en något underskattad spelare. Man valde även att behålla sin RB-grupp och det lär inte vara en nackdel. Frågetecken kring lagets Tight Ends nu då både Hunter Long och Mike Gesicki lämnat och kan det vara här som man går till draften? Man bör även försöka hitta långsiktiga lösningar till den offensiva linjen via draften.” 

New England Patriots

Värvningar:  T Riley Reiff, WR JuJu Smith-Schuster, RB James Robinson, TE Mike Gesicki

Återsigneringar: G James Ferentz, CB Jonathan Jones, S Jabrill Peppers

Förluster: TE Jonnu Smith, WR Jakobi Meyers, P Jake Bailey

Redaktionens betyg och analys: B

“Man blir av med Jonnu Smiths kontrakt och lyckas bredda receiver gruppen med Smith-Schuster och Gesicki men spetsen saknas fortfarande. Det finns dock mycket att gilla med Patriots där man bland annat plockat in Riley Reiff som kommer vara en stabil spelare och även förlängningen med Jonathan Jones kändes välbehövlig. Dock så kommer avsaknaden av Jakobi Meyers bli större än vad de trott och det är lite underligt med tanke på att man valde plocka in Smith-Schuster som är en liknande spelare…. Spännande med RB James Robinson som i PAtriots system kommer få en hel del chanser.”

New York Jets

Värvningar: S Chuck Clark, WR Allen Lazard

Återsigneringar: LB Quincy Williams, K Greg Zuerlein, DI Solomon Thomas

Förluster: DI Sheldon Rankins, QB Mike White, RB James Robinson, G Nate Herbig

Redaktionens betyg och analys: C+

“Detta betyg är såklart väldigt beroende på när Aaron Rodgers-affären blir klar och går man på de rykten och vad PAckers och Jets säger i intervjuer är de fortfarande en bit från varandra. Det är av den anledningen som betyget dras ner och när väl Rodgers är klar är det en solklar A i betyg. Safety Chuck Clark är en bra förstärkning och lär bli en startspelare direkt. Även LAzard är intressant men hade den verkligen behövts? Vi alla vet ju dock att det är för att göra Rodgers nöjd. Annars bra att Jets förlängde med LB Quincy Williams men det var väl lite väl dyrt kan vi tycka. Även det lite av ett politiskt val då han bror DT Quinnen Williams ska skriva kontrakt snart och han ska behållas till varje pris. Jets lär fortsätta förstärka sin offensiva linje i draften och försvaret kan även behöva mer ung talang.”



 

Christer Olofssonchristerolofsson091@gmail.com@christer0912023-03-28 15:04:47
Author

Fler artiklar om NFL