Lagbanner
Är Bills verkligen på rätt spår?

Är Bills verkligen på rätt spår?

Det må låta hårt och att jag förmodligen gör en höna av en fjäder men börjar det skapas en viss oro kring Buffalo?

Innan ni sätter er ned och inleder med att svära och frusta likt en bison måste jag säga att jag anser att Buffalo är ett bra lag med mycket på plats men visst knakar det i listerna på lagbygget? Det anser jag och bland annat beror detta på den intervju som idag börjat florera runt på twitter där stjärnreceivern Stefon Diggs uttrycker en irritation att det “inte kommer ihop” när det är dags för playoff och visst förstår jag honom. Bills trodde bland annat, förståeligt, att Gabe Davis skulle bli en självklart nummer 2 bakom Diggs men föll istället platt och Khalil Shakir var inte redo för uppgiften än. Man valde till och med i någon form av desperation att ta tillbaka Cole Beasley. Framgångsrika lag agerar inte i desperation.

Bills har en av ligans absolut bästa quarterbacks i Josh Allen, en unik fysisk och teknisk spelare som hade lyft de flesta lag men har man litat för mycket på hans förmåga att undvika press och göra spel med benen för den offensiva linjen är en fullständig röra och medelmåttig på sin höjd. Man måste inte ha en elit mässig o-line men medelmåttig ska räcka långt. Bengals blottade verkligen svagheterna hos Bills och deras offensiv när varken receivrar kunde bli öppna eller linjen kunde hålla försvarare borta.

På tal om blottande måste det sägas att det är oroande att laget nu ska släppa safety Jordan Poyer, Tremaine Edmunds och även Devin Singletary. Framförallt är det de defensiva pjäserna som kommer saknas och i ett lag som dessutom satsat stora pengar på att förstärka sin passrush med Von Miller som visade sig under säsongen vara en magnifik förstärkning men efter att han skadat sig fick blev helt lamslaget och då ska man ha i åtanke att man draftat många spelare i tidiga rundor de senaste åren. 

Det är klart att man dessutom ska vara orolig när lagets så hyllade defensiva koordinator Leslie Frazer valde att ta ett sabbatsår. Speciellt smärtsamt kan de bli när man förlorade Brian Daboll till Giants för ett år sedan. Är det så att Bills börjar rämna en aning? Enligt mig finns det väldigt många frågetecken och utan en bra draft och med några väl valda free agents kan 2023 bli ett bittert och frustrerat år.

 

Christer Olofssonchristerolofsson091@gmail.com@christer0912023-03-10 17:10:33
Author

Fler artiklar om NFL