Lagbanner
Bokslut Jacksonville Jaguars

Bokslut Jacksonville Jaguars

En säsong som skulle andas optimism och för många fans början på en ny era där quarterback Trevor Lawrence och nya huvudtränaren Urban Meyer skulle leda laget framåt blev istället en lång ökenvandring och som sämsta laget i ligan 2021 kan det ju bara bli bättre härifrån...Eller?

Förväntning inför säsongen 21

Med förstavalet i hela draften valde man den så hyllade och lovande Trevor Lawrence som anlände från Clemson med förväntningar att vara redo från dag ett. Med Lawrence skulle Jaguars äntligen ha en franchisequarterback och alla möjligheter att nå nya höjder. Tillsammans med bland annat Travis Etienne från Clemson skulle dessa visa att steget från college till NFL är kort. Även adderingen på sitt secondary med CB Shaquille Griffin, CB Jamal Agnew och S Rayshawn Jenkins andades optimism. 

Även med den så hyllade före detta college-coachen Urban Meyer skulle även Jaguars göra saker och ting rätt från början och skapa en era som Jacksonville endast drömt om tidigare år. Förväntningarna på det andra året från 2020-års draftklass var höga dessutom där bland annat DE K’Lavon Chaisson, WR Laviska Shenault och DT Davon Hamilton förväntades ta stora steg och få sina genombrott. Fansens nya favorit RB James Robinson som odraftad kom in och gjorde succe med över 1000 yards rushing och nu skulle han dessutom få en kompetent quarterback samt konkurrens med Etienne. HC Urban Meyer skulle ta ligan med storm och rykten som florerade på försäsongen var bland annat att Travis Etienne skulle bli en slotreceiver och även den gamle quarterbacken Tim Tebow dök upp och provspelade som Tight End. Vad många inser nu är hur talande detta skulle blir för den säsongen som väntade. 

Resultatrad (3 - 14)

@ Huston Texans 21 - 37 L
Denver Broncos 13 - 23 L
Arizona Cardinals 19 - 31 L
@ Cincinnati Bengals 21 - 24 L
Tennessee Titans 19 - 37 L
Miami Dolphins 23 - 20 W
@ Seattle Seahawks 7 - 31 L
Buffalo Bills 9 - 6 W
@ Indianapolis Colts 17 - 23 L
San Francisco 49ers 10 - 30 L
Atlanta Falcons 14 - 21 L
@ Los Angeles Rams 7 - 37 L
Tennessee Titans 0 - 20 L
Houston Texans 16 - 30 L
@ New York Jets 21 - 26 L
@ New England Patriots 10 - 50 L
Indianapolis Colts 26 - 11 W

Summering av säsong

Ja var ska man börja? Utan att överdriva såg laget svagt ut inför säsongen och att laget skulle vara med i någon slags konkurrens om slutsspelsplatser fanns inte på kartan. Det mesta under säsongen skulle handla om HC Urban Meyers olika snedsteg däribland ett par opassande foton på honom och yngre tjejer men även hur han vid ett tillfälle sparkat på kicker Josh Lamboo. Inte nog med detta kom även uppgifter på hur han nedvärderat sina egna assistenter och agerat överlägset. Hur som haver fick Meyer kicken och laget blev sämst i NFL igen. Jaguars hade egentligen endast tre bra matcher under säsongen däribland två segrar mot Miami och Indianapolis samt en bra insats i förlusten mot Seahawks. 

Förväntade startuppställning under säsongen

QB: Trevor Lawrence
RB: James Robinson (Carlos Hyde)
WR: Marvin Jones Jr.
WR: Laquon Treadwell ( Jamal Agnew)
SLWR: Laviska Shenault Jr.
TE: Chris Mahnertz ( Dan Arnold).

LT: Cam Robinson
LG: Andrew Norwell
C: Brandon Linder (Tyler Shatley).
RG: Ben Bartch
RT: Jawaan Taylor

DE: Josh Allen
DT: Malcom Brown
DT: Roy Robertson-Harris (Davon Hamilton)
DE: Dawuane Smoot (K’Lavon Chaisson)

LB: Myles Jack
LB: Damien Wilson

CB: Shaquill Griffin
CB: Tyson Campbell
SLCB: Rudy Ford
SS: Rayshawn Jenkins (Andre Cisco)
FS: Andrew Wingard

Tre stjärnor

Trevor Lawrence

Kom ur draften som frälsaren och hela Jacksonvilles öde skulle vila på hans axlar. Så blev det inte. Dock förstod nog inte många vilket uselt lag han skulle ha runt omkring sig. En säsong för Lawrence där han endast fick lära sig förutom i sista matchen mot Colts fick där vi fick se glimtar av den Lawrence vi såg i Clemson.   

Josh Allen

Tredje året för den högt draftade edgerushern och utvecklingen fortsätter uppåt, 50 pressures vilket är karriärsbästa och även tagit stora kliv framåt i run defence.

James Robinson

Det är nästan omöjligt att inte prata om sensationen som är James Robinson. Tog ligan med storm förra året med över 1000 yards rushing som odraftad och hade det inte varit för Urban Meyer hade Robinson upprepat den bedriften. Kan bilda en grym tandem med Travis Etienne nästa säsong.


Tre bottennapp

HC Urban Meyer

Den hypen som fanns i denna tränarrekrytering var nästan löjligt hög. Massor av kontroverser och en känsla att han inte ens ville vara i Jacksonville mot slutet blev påtagligt. En av de absolut värsta säsongerna av en tränare i NFL.

K’Lavon Chaisson

Jaguars förstaval 2020 har fortfarande inte ens visat upp sig på en godkänd nivå, 44 pressures på tvä säsongen och en speltid som bara minskar. Nu stundar det tredje året och syns ingen utveckling kan det vara dags att gå vidare för både Jaguars och Chaisson.

Att laget blev sämst igen

Ett uppenbart val men det är beklämmande hur lite optimism och hopp denna säsongen visade. Visst man lyckades få den största talangen på QB-positionen på länge men de spelarna runt omkring honom var i stort sett sämre på samtliga positioner mot var det var i Clemson. Svag offensiv linje med receivrar som inte levererade och en tränare som inte kunde utnyttja LAwrence styrkor. Nu är det dags att göra om och göra rätt igen.


Säsongens överraskning

Tyson Campbell - Cornerback

Ett ljus i den nattsvarta vandringen som var Jaguars säsong var deras val i andrarundan 2021 Tyson Campbell från Georgia. De första 9 matcherna var inte npgon, bland annat tillät han 456 yards, 1 TD och endast tre passbrytningar. Dock efter vecka 9 fick vi se en helt annan spelare där han endast tillät 234 yards, 3 TDs och 5 passbrytningar. En välkommet tillägg i Jaguars secondary som kommer skapa en bra duo med Griffin.


Draftklassen 21

1 (1). Trevor Larence, QB
1 (25). Travis Etienne, RB
2 (33). Tyson Campbell, CB
2 (45). Walker Little, OT
3 (65). Andre Cisco, S
4 (106). Jay Tufele, DT
4 (121). Jordan Smith, DE
5 (145). Luke Farrell, TE
6 (209). Jalen Camp

En draft där första halvan både spelat mycket och visat framfötterna. Visst många ör lite besvikna på Trevor Lawrence men det finns ingen risk för oroa, talangen är så pass hög och hela 2021 var en ohållbar situation för Jaguars. Både Andre Cisco och Tyson Campbell imponerade och kommer bli byggstenar framöver. Även den skadedrabbade OT Walker Little kom in på slutet och övertygade rejält, håller han sig friskt kommer JAguars ha en viktig kugge på den offensiv linjen. Ett minus med denna klassen diskuterade vi redan efter draften där runningbacks inte bör plockas tidigt i draften men också underligt när man redan har en så briljant RB i James Robinson. Dock så hade det varit roligt att se Travis Etienne men vi får vänta till 2022 helt enkelt. 

Redaktionens 3 snabba lösningar för 2022

Bygg kring Trevor Lawrence

Kanske den mest uppenbara punkten men det går inte att uttrycka det nog mycket det fönster som Jacksonville har i Lawrence då man fått en genrationstalang på sportens viktigaste position som dessutom kommer gå på rookie-kontrakt i 4 år till. Laget borde välja en OT i draften och förhoppningsvis kunna värva någon veteran på free agency. Att förhindra skador och utveckling på Trevor ska vara lagets prio nummer 1.

Fortsätt stärka defensiven genom draften

Jacksonville har under flera säsonger valt många defensiva spelare och dessa tidigt men utfallet har inte varit optimalt, än. Dock som jag nämnde i punkt 1 så måste lagets dyraste spelare vara de offensiva för att kunna optimera QB Trevor LAwrences potential och förmåga. Då är det billigaste alternativet att plocka defensiva spelare som man antingen förädlar eller välja vissa tidigt som kan gå och spela direkt, som till exempel S Andre Cisco och CB Tyson Campbell från förra året.

TÅLAMOD

Kanske på många sätt den svåraste lösningen men näste tränare som kommer in kommer behöva pussla ihop laget och egentligen hela organisationen från noll. Det behöver skapas ett förtroende mellan fans och de aktioner som klubben genomför där majoriteten drar och samma håll. Till exempel kan det inte bli att ens egna fans kommer utklädda i clowndräkter för att visa vilken cirkus och pajasaktig ledning organisationen har och är. Jag sitter inte här och säger att Jacksonville ska till Super Bowl nästa säsong eller ens play.off för den delen, det jag menar är att laget behöver uppvisa utveckling och prestationer som åtminstone visar upp att laget vill och är på väg mot något som fans och laget kan stå raka i ryggen och titta på. 

 

Christer Olofssonchristerolofsson091@gmail.com@christer0912022-03-11 11:09:43
Author

Fler artiklar om NFL