Lagbanner
Derek Carr klar för Saints!

Derek Carr klar för Saints!

Den första pjäsen i schackspelet som är Quarterback-marknaden har fallit och det är ingen mindre än Raiders före detta stjärnspelare Derek Carr som byter till Louisiana och New Orleans.

Inte ens hade lamporna hunnit slockna och Rich Eisen hade knappt kommit ut ur kommentatorsbåset innan nyheten slog ner som en blixt, Derek Carr har skrivit på för New Orleans Saints. Vad innebär då detta? Jo det är vad denna artikel kommer diskutera där vi tar upp kontraktsdetaljer, vilka som är förlorare på detta och vad det egentligen kommer betyda för Saints kommande säsonger. 

Hur gick det till då?

Derek Carr blev frisläppt av Las Vegas Raiders innan den 15 februari innan han skulle bi garanterad 32 miljoner dollar i baslön för 2023 plus 7 miljoner för 2024. Att Carr skulle bli släppt av Raiders kom inte som någon chock då han bland annat blev petad de sista två matcherna i förmån för Jarred Stidham. Dock avslutade Carr säsongen med 3,522 yards, 24 TDs, 14 interceptions och 60.8% completion rate. 
Intresset har varit högt för den fyrfaldige Pro-Bowl spelaren och det framförallt under Scouting Combine som möten med de olika lagen ägde rum. De intresserade lagen var New Orleans Saints, New York Jets och Carolina Panthers men där de två förstnämnda hade haft möten med Derek sedan tidigare. 

Hur ser kontraktet ut?

Kontraktet ligger på 4 år och värderas till 150 miljoner dollar där 100 miljoner är garanterade. Kontraktet innehåller dessutom en “no trade clause”.

Vad innebär det för New Orleans?

Saints får nu äntligen stabilitet och kontinuitet på positionen där man de senaste två åren haft spelare som Taysom Hill, Jamieson Winston, Trevor Siemian, Andy Dalton och Ian Book. Laget var inte dåligt under Andy Dalton och frågan man måste ställa sig är hur mycket en Derek Carr är än Dalton. Carrs kontrakt säger åtminstone att han är på en helt annan nivå. Saints slutade förra säsongen med 7-10 vilket redan skapar en viss oro att HC Dennis Allen inte riktigt får ut potentialen i truppen. 

Gör detta Saints till favoriten i NFC South och contender?

Kortfattat så ja på båda frågorna där quarterbacksituationen i NFC South är minst en bit från att imponera. Tampa Bay har i nuläget Kyle Trask, Carolina Panthers Matt Corrall och Falcons Desmond Ridder. Derek Carr bli otvivelaktigt den bästa quarterbacken i divisionen och visst var han 2022 det kanske sämsta sedan sitt rookie år 2014 men det är fortfarande en stabil och det finns en potential att bli produktiv med offensiva vapen som Chris Olave, Alvin Kamara, Rashid Shaheed, Taysom Hill och kanske Mike Thomas. 

Våran åsikt är att detta gör faktiskt Saints till en contender med tanke på kontinuitet och stabilitet som Derek Carr medför och Saints har faktiskt redan ett av ligans bästa försvar vilket kommer hjälpa offensiven. Räkna med Saints i 2023!

 

Christer Olofssonchristerolofsson091@gmail.com@christer0912023-03-07 17:41:07
Author

Fler artiklar om NFL