Lagbanner
Dramatiskt avslut på grundserien
Deebo Samuel var glödhet när hans San Francisco 49ers vände mot Los Angeles Rams.

Dramatiskt avslut på grundserien

Grundserien säsongen 21/22 är avslutad och omgången var full av dramatik. Indianapolis chockades av Jacksonville; Jaylen Waddle slog rekord och San Francisco snuvade New Orleans på en slutspelsplats. Mer om detta i veckans notiser från NFL.

San Francisco vände på steken
För att vara helt säkra på att fixa en slutspelsplats var det bara seger som gällde för 49ers borta mot Los Angeles Rams, ett Rams som själva kunde ta hem divisionen vid vinst. Matchen började på bästa vis för hemmalaget och man gick upp till ledning med 17-0 men sedan började raset för Sean McVays mannar. Plötsligt spelade 49ers quarterback betydligt bättre och försvarets justeringa i halvtid gav resultat. Innan ordinarie tid hade nått sitt slut var man ikapp och matchen gick till overtime. Väl där kunde Robbie Gould avgöra till gästernas favör med ett field goal. Matchens huvudroll spelades dock av 49ers stjärnreceiver Deebo Samuel som förutom 95 fångade yards även noterades för 45 rushing yards, en touchdown och som grädde på moset passade han dessutom fram till Jauan Jennings touchdown efter en spelvariant. Samuel blev den blott tredje receivern på 71 år som lyckas med bedriften att notera en rushing TD och en kastad TD i en och samma match.

Cooper Kupp tog hem Triple Crown
Los Angeles Rams egna stjärna på receiverfronten, Cooper Kupp, lyckades med konststycket att plocka hem priset Triple Crown. Detta pris ges bara ut om en och samma spelare under en säsong hamnar i topp i kategorierna antal mottagningar, mottagna yards samt fångade touchdowns. Triple Crown har endast delats ut tre gånger tidigare sedan 1970.

Jaylen Waddles rekordnotering
Flera rookies har gjort avtryck den här säsongen och i receivern Jaylen Waddle har Miami Dolphins hittat en framtidsman. Den unge talangen har utan tvekan varit Tua Tagovailoas favorit att kasta bollen till vilket vi kunnat se i match efter match. Waddle blev historisk i söndagens seger mot New England Patriots då han med sina fem fångade bollar noterades föf 104 mottagningar under säsongen. Detta är nytt rekord för en rookie, det förra rekordet var på 101 och sattes 2004 av Anquan Boldin.

Colts död, Steelers bröd
Förutsättningarna var enkla, för att Pittsburgh Steelers skulle ha möjlighet att nå playoff krävdes det seger mot Baltimore Ravens och att Indianapolis Colts var tvungna att förlora mot Jacksonville Jaguars. Det var i princip inget som talade för detta men det var precis vad som hände. Steelers besegrade rivalen Ravens i en match som avgjordes på övertid samtidigt som Colts drabbades av total förlamning och förlorade klart mot ett för dagen starkt spelande Jaguars. Att ett lag av Colts kaliber tappar allt på två veckor med förluster mot Las Vegas och Jacksonville är riktigt dåligt men trots fiaskot verkar headcoach Frank Reich sitta säkert.

Raiders eliminerade Chargers
Inför matchen mellan Las Vegas Raiders oc Los Angeles Chargers var alla medvetna om två saker. Vid vinst för något av lagen skulle förloraren missa slutspel, vid oavgjort skulle båda gå vidare på Pittsburgh Steelers bekostnad. Efter fyra quarters var matchen lika och det hela gick till overtime där fortfarande ingen vinnare hade korats med knappa minuten kvar. Raiders såg ut att låta klockan rinna ut men då tog Chargers coach Dan Staley en omdiskuterad timeout och istället kunde hemmalagets kicker Daniel Carlson sparka in ett avgörande field goal från 47 yards. Det här är en situation som kommer snackas mycket om, men et oavgjort hade också skapat mins lika stor debatt.

Sex tränare får sparken
Från att söndagens matcher avslutades fram tills att denna artikel påbörjades har sex huvudtränare fått sparken. Brian Flores, Mike Zimmer, Vic Fangio, Matt Nagy, Joe Judge och David Culley har blivit entledigade av sina klubbar. Mest överraskande var det att Flores fick lämna sin post i Miami Dolphins med tanke på att delfinerna avslutade säsongen starkt. Mike Zimmer lämnar Minnesota Vikings efter att ha stagnerat de senaste två åren, Vic Fangio lyckades inte riktigt i Denver Broncos och Matt Nagy hade svårt att få Chicago Bears att lyfta. Vad gäller Joe Judge fick ledningen i New York Giants nog efter att laget endast vunnit tio matcher på två säsonger under hans ledarskap och David Culley fick inte någon andra chans av  de högsta hönsen.i Houston Texans efter en usel säsong.




 

Björn Bellviken2022-01-14 04:04:00
Author

Fler artiklar om NFL