Lagbanner
Inför de sena matcherna vecka 1

Inför de sena matcherna vecka 1

För er som både har energi och ork kommer nästa laddning matcher och således även en genomgång.

Kansas City Chiefs @ Arizona Cardinals

Kansas med Patrick Mahomes I spetsen kommer som vanligt med höga förväntningar och trots förlusten av Tyreek Hill är laget optimistiskt. Arizona kommer även dem sakna en stjärnreceiver i avstängde Deandre Hopkins. Kyler Murray kommer få det tufft då Kansas laddat om och fyllt med högkalibrig talang i försvaret och räkna med en sval match från Murrays sida.

Tre Matchups

Travis Kelce vs Budda Baker

Med ingen Tyreek Hill på plats kommer ett större ansvar hamna I Travis Kelces händer. Det lär han hantera på bästa sätt. Dock stöter han idag på en klassspelare på Safety i form av Budda Baker som förutom en tacklingsmaskin är en stark spelare på bollen i luften. En grym duell direkt i premiären!

Patrick Mahomes vs Cardinals secondary

Mahomes harp å manga sätt en ny offensiv men talangen och förmågan är densamma, med andra ord fantastisk. Cardinals har ingen secondary som imponerar och varken Marco Wilson eller Humphrey kommer avskräcka Mahomes. Räkna med stora siffror från Mahomes direkt.

Markus Golden vs Orlando Brown

Markus Golden hade ens stark fjolårssäsong och är illa tvungen att återupprepa detta och idag ställs han mot den gigantiske Orlando Brown som säkrat Mahomes blindsida.

The Rookie – George Karlaftis

Kansas gjorde en grym draft och att man lyckades plocka edgerushern Karlaftis sent i förstarundan är inget annat än en stöld. Länge har Chris Jones fått bära på ansvaret att sätta press på motståndarens quarterback men nu kommer den store, fysiske Karlaftis som spelar alla snaps han kan. Han lär skapa oreda i ett osäkert Cardinals och Murray kommer få fly från fickan mer än en gång denna kväll.


Resultat: Kansas City Chiefs 36 – Arizona Cardinals 24

New York Giants @ Tennessee Titans

Skilda världar när Titans möter Giants där Brian Daboll gör debut som HC för New York Giants. Detta som lär bli QB Daniel Jones sista chans att spela sig till ett kontrakt i Giants möter ett otroligt stark secondary som kommer blotta minsta lilla misstag. Talang finns det dock i Giants men frågan är hur redo laget är och hur långt har man egentligen till att kunna utmana? Dagens match lär även visa hur lagets receivers står sig mot tufft motstånd för Kenny Golladay gör i nuläget ingen nöjd och Kadarius Toney längtar efter det stora genombrottet.

Tre Matchups

Ryan Tannehill vs Giants nya defensiv

Med en ny defensiv koordinator i Don Martindale kommer Giants försvar ta ett stort steg framåt men främst i passrushen och blitzen. Ryan Tannehill är dessutom trots en godkänd offensiv linje en av de mest sackade quarterbackarna i ligan. Lita på att Azeez Ojulari, Leonard Williams och Dexter Lawrence kommer få fria tyglar.

Derrick Henry vs Giants linebacker

Med en Blake Martinez som endast spelade 3 matcher 2021 och en Tae Crowder som inte är en stjärna på något sätt finns det en möjlighet för konungen Derrick Henry att återigen befästa tronen som ligans främsta runningback. Det lär påbörjas redan mot Giants.

Adoree Jackson och Aaron Robinson vs Treylon Burks

Något udda duell men Treylon Burks är trots allt vald att ersätta AJ Brown och det är ingen enkel uppgift. Dock har han en fysik som både Robinson och Jackson inte kan matcha.

The Rookie – Evan Neal

Ett tag var det prat om att den atletiske OT Evan Neal skulle gå som nummer ett totalt i draften. Detta tackar Giants för och har placerat honom som RT vilket kommer skapa en tandem med Andrew Thomas på LT som skapar det bästa skyddet som Daniel Jones haft i hela sin karriär.  

Resultat: New York Giants 14 – Tennessee Titans 31

Las Vegas Raiders @ Los Angeles Chargers

Repris på förra årets mest spännande match i grundserien men där nu båda lagen fortsatt satsningen mot Super Bowl. Dock så ser Chargers aningen mer kompletta ut och med spetsspelare som JC Jackson och Khalil Mack spelar det ingen roll om det är Davante Adams på andra sida, Derek Carr kommer få det svettigt. Charger går in som favorit och lär kamma hem segern men det kommer bli tufft.

Tre Matchups

Davante Adams – Chargers corners

Adams förblir ligans främsta Wide receiver och är ett hot oavsett motstånd. Det ska bli oerhört intressant och se om kemin finns kvar med QB Derek Carr då de båda spelade i Fresno State i college. Adams är en garanti för TDs och räkna in en idag.

Joey Bosa/Khalil Mack vs Raiders o-line

Raider har en svag offensiv linje och detta är något som både måste och borde ha åtgärdats tidigare. Det blir inte bättre av att man möter en så pass dominant passrush duo som man gör mot Chargers. Det skulle inte förvåna mig om det blir en rejäl överkörning.

Kenan Allen vs Raiders secondary

Allen ä ren magiker och kan bli öppen på många olika sätt. Raiders cornerbacks skrämmer ingen utan Averrett, Ya-Sin och Hobbs är en av ligans sämre enheter. Allen har dessutom 100+ yards receiving i tre av de fyra senaste öppningsmatcherna.  

The Rookie – Zion Johnson

Det är en liten brist på rookies i denna match men vi lägger gärna en stor strålkastare på guarden Zion Johnson i Chargers som var en lysande höjdpunkt på Senior Bowl och har sett redo ut under försäsongen. Johnson hade gått rakt in i Raiders offensiva linje och varit deras bästa spelare.

Resultat: Las Vegas Raiders 34 – Los Angeles Chargers 21

Green Bay Packers @ Minnesota Vikings

Divisionsmatch direkt och en värdemätare för båda lagen. Vi ska äntligen få se hur Aaron Rodgers klarar av livet utan Davante Adams men samtidigt få Kirk Cousins kasta till sina stjärnreceivrar Justin Jefferson och Adam Thielen. Dock så möter de ett Packers som har ett så starkt försvar som man kan ha. Det stora frågetecknet är i Packers är hur deras offensiva linje ska klara av Danielle Hunter och ZA ‘Darius Smith då de saknar sina ordinarie spelare på LT och RT.

Tre Matchups

Aaron Rodgers vs Kirk Cousins

Det är alltid ett nöje att få se ligans bästa spelare möta en som många anser vara i ligans toppskikt. Rodgers är trots allt fortsatt regerande MVP och det kommer krävas en bragdinsats denna säsong men överglänsa Cousins lär han göra med enkelhet.

Packers o-line vs Danielle Hunter/Za’Darius Smith

Man saknar både Elgton Jenkins och David Bakhtiari och det är precis fel tidpunkt då man möter två högkalibriga passrushers. Kombinera detta med en svag receivergrupp och Aaron Rodgers kommer få en svettig kväll.

Justin Jefferson vs Jaire Alexander

En av ligans främsta på vardera position skapar en oerhört intressant duell. Alexander som har en kuslig förmåga att stänga ner sin receiver och frågan är ens om den briljante routerunnern Jefferson tar sig fri från sin bevakare.

The Rookie – Romeo Doubbs

En sensation på försäsongen och kommer nästan vara WR1 när säsongen drar i gång men nu är det på allvar och upp till bevis. Inte var det många som såg att han skulle vara så här bra och fråga man ställer sig nu är om han är på riktigt eller ej. Oavsett är Packers i desperat behov av kvalité på sin WR-grupp.

Resultat: Green Bay Packers 24 – Minnesota Vikings 21
 

Christer Olofssonchristerolofsson091@gmail.com@christer0912022-09-11 21:18:02
Author

Fler artiklar om NFL