Lagbanner
Inför de tidiga matcherna vecka 1

Inför de tidiga matcherna vecka 1

Det är äntligen dags! Ställ in alla planer då NFL kommer tillbaka in i våra livs från och med denna vecka och framåt mot Februari kommer vi matas med endast fotbollsrelaterat innehåll.

Det är som alltid i NFL, massor av höga förväntningar och mer än halva ligan ser sig som en contender. Med bara timmar kvar till kick-off gäller det nu att läsa in sig på sista och sedan bara njuta. Här kommer en kortare genomgång av kommande omgången förutom matchen mellan Rams och Bills som spelades i torsdags. I våra genomgångar kommer vi presentera förutsättningarna och den generella informationen. Sedan kommer även 3 matchups i matchen som vi kommer titta på extra noggrant. Slutligen även vår gissning på resultat. Här kommer en förhandskoll på dem tidiga matcherna.


San Francisco 49ers @ Chicago Bears

Först ut I vår genomgång är den som ska innehålla två av 2021 års draft högt rankade quarterbacks nämligen Justin Fields och Trey Lance. Här kommer 49ers få chansen att sätta tonen för sin säsong direkt när man möter ett svagt och bottentippat Bears. 49ers kommer in som stora favoriter där man bland annat har ligans främst left tackle i Trent Williams men även et arsenal av offensiva vapen som Elijah Mitchell, Deebo Samuel, George Kittle och Brandon Aiyuk. Bears har som alltid en relativt stark defensiv där Robert Quinn sticker ut men även cornerbacken Jaylon Johnson förväntas bli viktig. Vi tror på lite utav en överkörning här och Bears kommer få en reality check.

Tre matchups

Trey Lance vs Justin Fields

Kanske lite uttjatat men det ä oundvikligt att inte jämföra dessa två. Fields har vi fått se en hel del men långt ifrån det vi trodde efter draften. Trey Lance är nu nummer 1 och tillsammans med HC Shanahan kan det bli en explosiv säsong där både passningsspelet och springspelet kommer utnyttjas till fullo.

Nick Bosa vs Bears LT/RT

Nick Bosa är en av ligans främsta på vad han gör och här kommer han kommer som skjuten ur en kanon mot Justin Fields. Bears har en svag offensiv linje och som det ser ut nu kommer en rookie som valdes i femterundan starta för Bears på LT. Bosa kommer vara ett hot hela matchen.

Darnell Mooney vs 49ers’ secondary

Det är faktiskt svårt att nämna fler receivrar än Darnell Mooney i Bears då man både slätt sin stjärna Allen Robinson och inte draftat något stort namn. MEN Mooney visade upp en hög nivå förra året och kan mycket väl vara den som blottar 49ers svaghet mot djupa passningar.

The Rookie - Jaquan Brisker

Ni som läst mina draftanalyser vet att jag är ett stort fan av Brisker som är en hårdtacklande, mångsidig och atletisk safety som är ett mycket starkt komplement för Bears. Brisker kommer flyga omkring boxen och ta sig dit bollen är på snabbast möjliga tid. Räkna med stor inverkan på matchen och säsongen tidigt.

Resultat: San Francisco 49ers 34 – Chicago Bears 14


New Orleans Saints @ Atlanta Falcons

De två toppvalen från 2015 års draft Jameis Winston och Marcus Mariota möts nu i nya lag och visst är förutsättningarna väldigt olika. Winston spelar i ett välfungerande och konstant satsande lag men där en ny era ska inledas utan Sean Payton. Mariota ska på sin sida försöka leda ett sjunkande skepp in mot land där förhoppningsvis en högt draftval och en ny franchisequarterback väntar. Sants har ett stort övertag inför matchen och har vunnit de senaste 4 matcherna mot Falcons med minst 7 poäng.

Tre Matchups

Mike Thomas vs AJ Terrell

Thomas missade hela 2021 och var innan skadan en av ligans främsta receivrar. AJ Terrell fick ett stort genombrott under 2021 och var en av ligans bästa att stänga ner receivrar. Trots att Terrell helst spelar på utsidan känns det orimligt att de inte matchar upp honom mot Saints främsta receiver.

Cameron Jordan vs Marcus Mariota

Cameron Jordan är fortsatt en av ligans kanske bästa passrushers och med ett fantastiskt secondary bakom sig kommer Jordan göra allt för att skapa press på Mariota. En av Mariotas styrkor var hans förmåga att rörs sig med bollen och detta kommer vara ett måste i denna match. Cameron Jordan har dessutom 23 sacks registrerade mot just Falcons, favoritmotståndare?

Kyle Pitts vs Saints

Lite bred matchup men ska Falcons ha en chans i dagens match måste Kyle Pitts vara minst så bra som han var förra säsongen. Pitts är en speciell talang och möter idag spelare som Tyrann Mathieu, Marshon Lattimore, Marcus Maye och Pete Werner.

The Rookie – Drake London

Visst är Kyle Pitts en ”one man army” men i London har han ett fint komplement som var vår WR1 i draften. London hade en överlägsen fysik i college och vi kan bara hoppas att han fortsätter i NFL.

Resultat: Saints 21 – Falcons 14

Pittsburgh Steelers @ Cincinnati Bengals

Det nya storlaget Bengals ska resa sig igen efter förra säsongen Super Bowl förlust och det gör dem med ett ännu starkare lag. En helt ny offensiv linje och flertalet nya vapen för Joe Burrow kommer göra att Bengals blir att räkna med denna säsong igen. Steelers och Mike Tomlin fortsätter göra det omöjliga och radar upp vinstsäsong efter vinstsäsong. Men frågan är nu om laget är nu om Steelers kan ladda om efter Ben Roethlisberger? Bengals är favoriter här men lite bakfylla kan finns hos Bengals och Steelers är alltid redo tidigt på säsongen.

Tre Matchups

Steelers defensiva linje vs Bengals offensiva linje

Steelers defensiv med TJ Watt i spetsen var redan en av ligans strakaste enheter och med en Myles Jack som adderats på linebacker finns det få svagheter. Man möter en offensiv linje som förstärkts med Alex Cappa, Ted Karras och La’el Collins som bör om de får vara skadefria utgöra en riktigt stark enhet. Men det lär bli en svettig eftermiddag direkt.

Ja’Marr Chase vs Steelers cornerbacks

Oundvikligt att inte prata om Chase som kom in i ligan och spelade som en veteran. Steelers cornerbacks är långt ifrån en styrka och de lär Bengals vilja utnyttja genom att mata Chase med passningar. Räkna med en stormatch från Chase direkt.

Joe Mixon vs Najee Harris

Dessa två lär inte mötas på planen men likväl två intressanta runningback som spelar med en attityd och styrka som man sällan ser. Harris var en av de mest använde spelarna på sin position förra säsongen och detta lära inte förändras 2022. Mixon har alltid varit lite utav en favorit på redaktionen och det är svårt att inte gilla den aggressiva spelaren.

The Rookie – George Pickens

Det är klart vi väljer en av försäsongens mest hypade spelare nämligen den aggressive receivern Pickens från Georgia. Förutom en fantastisk förmåga att fånga bollen ur alla vinklar är han en polerad routerunner. Lägg därtill hans relativt osympatiska fallenhet att ”mobba” cornerbacks när de försöker vara fysiska mot honom.

Resultat: Pittsburgh Steelers 31– Cincinnati Bengals 30

Cleveland Browns @ Carolina Panthers

Baker Mayfileds eget derby där han nu ska bevisa för Browns vad det valde bort i förmån för Deshaun Watson. Panthers som har ett starkt lag på pappret måste nu ta en slutspelsplats för att rädda jobbet för HC Matt Rhule och för att projektet inte ska behöva börja om. Ett Browns som är ett välbyggt lag saknar dock sin quarterback vilket kommer vara ett stort hinder för laget både nu och på sikt. Räkna med ett krig mellan runningbacks denna match.

Tre Matchups

Nick Chubb vs Christian McAffrey

En intressant duell där båda lär matas tidigt och mycket. Chubb är ett fysiskt freak som bryter tackling efter tackling men som möter ett starkt förvar. Dock så står den mångsidige Mcaffrey på andra sidan och det han inte löser med bollen i händer löser han sedan via passningar. Dessutom så har båda laget starka försvar och passningsspelet kan få avvakta och då kommer dessa två spela väldigt viktiga roller.

Baker Mayfield vs Browns

Omöjligt att inte nämna det ironiska att Browns möter den quarterback man valde bort och skeppade iväg till Panthers redan i första matchen. Här finns det nog med tändvätska så det räcker till hela laget och vi på redaktionen hoppas innerligt att Baker håller sina ord som han sade i en intervju: ”Im gonna f*** them up”.

Ikem Ekwonu vs Myles Garrett

Panthers offensiva linje var ett haveri förra säsongen och då valde man väldigt tidigt i draften Ikem Ekwonu för att vara räddningen på LT men försäsongen har inte sett bra ut och att man ställs mot den urkraft som är Myles Garrett kan sluta i fullständig katastrof.

The Rookie – Jaycee Horn

Jag vet han är ingen rookie men han hann knappt spela under 2021 men är nu helt redo för en full säsong. Horn är ingen vanlig talang och hans förmåga att både skapa passbrytningar och göra interceptions passar perfekt med hans coverage egenskaper. Horn kommer utan tvekan imponera och ställs direkt mot routerunning guden Amari Cooper.

Resultat: Cleveland Browns 13 – Carolina Panthers 24

Indianapolis Colts @ Houston Texans


Två lag som är I vardera änden av förväntningar där Huston fortsätter bygga om för framtiden och Colts försöker övertyga alla om att de har ett lag för play-off. I Colts har man bytt ut den ojämna Carson Wentz med superveteranen Matt Ryan. Här lär Colts vara stor favorit men man ska inte räkna bort HC Lovie Smiths unga och hungriga försvar. Räkna med att Jonatan Taylor matas med bollen och Houston ser svaga ut på insidan av den defensiva linjen.

Tre Matchups

Texans unga secondary vs Colts receivers

Derek Stingley kan bli en sensation om han får en bra start och ni som följt vår draftanalys vet hur högt vi håller Stingley. Även safety Jalen Pitre kommer bli en obehaglig överraskning för många. Colts har både Pittman och den unge Alec Pierce att tillgå och där de brister i snabbhet kompenserar dem med storlek och styrka. Båda två kommer säkerligen matas med bollar utav Matt Ryan.

Davis Mills vs Colts försvar

Davis Mills spelade över förväntan under 2021 men samtidigt hade han också absolut noll förväntningar på sig. Det är en liknande situation nu och frågan är om han har förmågan att ta ett kliv framåt eller kommer Houston förlora tillräckligt många matcher för att kunna säkra en toppquarterback i draften? Colts försvar har CB Stephon Gilmore, Shaquil Leonard som är hot mot passningsspelet och med Yannick Ngakoue kommer det komma press.

Brandin Cooks vs Stephon Gilmore

Cooks är fortsatt ligans mest underskattade receiver då han år efter år kommer över 1000 yards oavsett vem som kastar bollen och detta lär bli samma visa 2022. Idag ställs han mot den före detta all pro Stephon Gilmore som söker efter en sista möjlighet att ta sig till Super Bowl.

The Rookie – Dameon Pierce

Draftades som nummer 107 men vad spelar det för roll om man spelar med en urkraft och attityd som syns rakt igenom rutan? Pierce har övertygat i princip samtliga på försäsongen och nu ska han bära Texans springspel på sina axlar. Räkna med minst 1000 yards och 8 TDs denna säsong från denna fantasyfavorit.

Resultat: Indianapolis Colts 23 – Houston Texans 13

Philadelphia Eagles @ Detroit Lions

En otroligt intressant match mellan två lag som föryngrat och tänkt långsiktigt ska nu börja skörda och visa framsteg. Eagles som med stora värvningar smugit in som en contender och lär förväntas vinna mot Lions. Dock så möter man Dan Campbells robusta lagbygge som nu börjar se riktigt intressant ut och frågan är hur lång tid det tar innan de är uppe oh hotar Packers i sin division. Oavsett är det två lag som har byggt sina lag genom starka defensiva och offensiva linjer och det är även där som matchen kommer avgöras.

Tre Matchups

Eagles vs förväntningar

Efter en helt otrolig draft och post season ser Eagles plötsligt ut som en contender och har stigit som en raket på många listor över potentiell Super Bowl deltagare. Dock så finns det många frågetecken kvar, är QB Jalen Hurts redo? Hur står sig Fletcher Cox och Darius Slay nu då de börjar bli till åren? Hur mycket bredd finns det på den offensiva linjen? Framför allt så måste Eagles komma över det kanske mest kämpande laget i ligan redan i första matchen nämligen Detroit. En förlust här och säsongen kan vara i gungning redan i starten.

Aidan Hutchinson vs ligans främsta offensive linje

Hutchinson var den mest NFL-redo edgerushern i draften och det vi sett på försäsongen har inte motbevisat det. Dock ställs han nu mot ligans kanske främsta offensiva linje och att spela mot Jordan Mailata är bland det svåraste du kan göra.

Detroit’s unga corners vs Eagles trio

Visst Jeffrey Okudah har inte visat något än så länge men där finns potential och förmåga och på andra sidan såg vi Amani Oruwariye som såg ut att kunna bli en bra lock down corner i flera år framöver. De ställs dock direkt mot Devonta Smith, Dallas Goedert och framför allt AJ Brown. Frågan är hur mycket det springglada Eagles kommer utnyttja sina receivers?

The Rookie – Jordan Davis

Vi är medvetna om att han kommer inte starta och det finns en risk att vi inte får se honom alls men om han är på plan så kommer alla märka det. Får han en chans kommer han ta den och inget kommer vara densamma efter det.

Resultat: Philadelphia Eagles 20 – Detroit Lions 13

New England Patriots @ Miami Dolphins

Nya tider och ett helt nytt landskap i divisionen där Patriots mycket väl kan bli det sämsta laget. I denna match får vi se det gamla gardet i form av Bill Belichick mot Mike McDaniels som får representera det nya och moderna. Patriots som fortsätter att försvagas och förlora i slagkraft möter kanske tuffast möjliga motstånd då Miami fullständigt översvämmas av optimism. Kanske mest för tillskottet av Tyreek ”Cheetah” Hill men det säger en hel del om satsningen som Dolphins försöker göra.

Tre Matchups

Tyreek Hill vs Patriots cornerbacks

Vad finns det att säga som inte redan sagts? Patriots secondary har några toppspelare som Kyle Dugger och Adrian Phillips men det är en enhet som har kraftigt försvagats senaste säsongerna. Hill är en unik spelare som kan skaka av precis vem som helst och kommer säkerligen även öppna upp för Jaylen Waddle.

Xavien Howard vs Patriots receivers

Devante Parker, Nelson Agholor, Kendrick Bourne, Jakobi Meyers och Hunter Henry är ingen imponerande grupp och möter man Xavien Howard skulle jag vara orolig. Howard är inte bara bra på att stänga ner sina receivers utan även göra spel på bollen som kan resultera i turnovers. Lägg till att Dolphins har en guldklimp i safety Jevon Holland som var bland ligans bästa redan sitt första år 2021.

Tua vs Mac

Alabama kampen kan man kalla den då det båda spelade för ”The Crimson Tide” i college och visst är det så att Mac Jones imponerade stort sin första säsong och har ett försprång på den mer erfarne Tua. Dock så är Mac Jones i en sämre sits sett till alternativ att passa till plus en offensiv som inte tillåter någon större fantasi. Tua däremot har en av ligans kanske mest explosiva passningsalternativ i Jaylen Waddle, Tyreek Hill och Mike Gesicki.

The Rookie – Cole Strange

Det mest överraskande valet i draften gjorde så klar Belichick när han valde en spelare som de flesta lagen räknade med skulle gå i tredjerundan. Cole Strange är en grym guard men spelade för en liten skola. Dock så är det något som Belichick kan så är det att identifiera talang och förädla den. Räkna med en stark start av Cole Strange på Right Guard.

Resultat: New England Patriots 13 – Miami Dolphins 31

Baltimore Ravens @ New York Jets

Ravens kommer som alltid obesegrade in i säsongen och lär komma ifrån New Jersey med en seger. Ravens har både föryngrat och förstärkt laget och med tanke på QB Zach Wilsons skada plus avsaknaden av både LT Mekhi Becton och hans ersättare Duane Brown. Istället kommer Joe Flacco spela vilket inte är en fördel. Ravens kommer även med lite turbulens då Lamar Jackson kontraktsförlängning helt och hållet hamnat på is och frågan är nu hur fokuserad Jackson kommer vara?

Tre Matchups

Joe Flacco vs Baltimore

Det är väldigt underligt att skriva att Joe Flacco ska starta i en NFL-premiär 2022 men det är ett faktum och att det är mot ”hans” Ravens där han både vunnit Super Bowl och Super Bowl MVP är det svårt at inte uppmärksamma detta. Dock kommer Flacco få smaka på både marken och diverse edgerushers och inte på de vänligaste sätten vil jag lova.

Ravens springspel vs CJ Mosley

Ravens är ligans springgladaste lag och förra säsongen fick man tänka om på grund av skador men nu med spelare som kommer tillbaka plus en frisk Lamar Jackson kommer de hitta tillbaka. Dock så möter man en viss linebacker vid namn CJ Mosley som är en tacklingsmaskin och som både går in med full kraft och gör det ofta.

Rashod Bateman vs Sauce Gardner

Bateman missade stor del av sin första säsong men det vi såg gillade vi. Nu när det är 2022 kommer Bateman förväntas vara lagets WR1 och visst finns talangen men redan i vecka 1 möter han den oundviklige rookien Sauce Gardner. Inte ett enda pass tillåtet på försäsongen och det skulle inte förvåna någon om det fortsatte in i säsongen.

The Rookie – Isaiah Likely

Succén på försäsongen har inte gått obemärkt och helt plötsligt ser Ravens receivergrupp lovande ut. Likely är en Tight End men kommer användas som en Wide receiver och jämförelsen med en ”Kyle Pitts light” är väldigt lätt att göra.

Resultat: Baltimore Ravens 33 – New York Jets 12

Jacksonville Jaguars @ Washington Commanders

Två av ligans sorgebarn möts i första omgången där Jaguars med ny HC kommer komma med en helt annan attityd och motivation än förra säsongen. Man har även sin quarterbackmessias i Trevor Lawrence som kommer bevisa vilken otrolig talang han är. Commanders däremot har en bra och lovande trupp som borde åstadkommit mer men som begränsats av sina quarterbacks. Ansvaret vilar nu på den bespottade Carson Wentz som har en hög högstanivå men även en avgrundsdjup lägstanivå. Dock så finns det receivrar i Terry MaClaurin och Jahan Dotson som förenklar jobbet för Wentz.  Jaguars har förstärk mycket i off season både i Free Agency där man värvade Foye Oluokon, Christian Kirk och Zay Jones men även i draften där man valde Travon Walker(#1) och Devin Lloyd.

Tre Matchups

Trevor Lawrence vs Commander pass rush

Det gäller att radera förra säsongen för Lawrence och bara blicka framåt för 2021 var bara ett enda långt haveri. Visst ser laget bättre ut men idag ställs han mot Derron Payne, Jonathan Allen och Montez Sweat som håller absolut högsta klass i ligan och då gäller det att få bollen ur händerna fort för Lawrence. NU med Kirk, Jones, Etienne och Marvin Jones finns det alternativ och vi på redaktionen tror att Lawrence kommer ha en kanonsäsong.

Carson Wentz vs Commanders pass rush

Wentz var tidigare I sin karriär fantastisk på att undvika press och hans scramble var ökänt MEN detta är något som gått förlorat och nu ställa han mot Josh Allen och draftens första val Travon Walker. Dessa två har imponerat under försäsongen och under den nya regimen kommer spelet på linjen vara centralt. Travon Walker kan komma att göra dundersuccé redan här mot Carson Wentz.

Tyson Campbell vs Terry Maclaurin

Campbell fick ett genombrott I skymundan förra säsongen och anpassade sig fort till ligan och detta hoppas Jaguars ska fortsätta men i dagens match blir det tufft då man har Scary Terry som fångar bollen oavsett coverage och lägg därtill rookien Jahan Dotson som även han kan fånga bollen oavsett var den kommer.

The Rookie – Travis Etienne

Samma som med Jaycee Horn missade Etienne säsongen 2021 och är således rookie i den aspekten. Etienne var en av Trevor Lawrence favoritvapen i college och så lär det även bli i college. Etienne som är runningback är definitionen av hal och explosiv och kan tillsammans med James Robinson bilda ett riktigt farligt ”on-two-punch”.

Resultat: Jacksonville Jaguars 13 – Washington Commanders 10
 

Christer Olofssonchristerolofsson091@gmail.com@christer0912022-09-11 13:48:00
Author

Fler artiklar om NFL