Lagbanner
JJ Watt till Cardinals

JJ Watt till Cardinals

Free Agency säsongen är igång och en av de största namnen på marknaden är Texans före detta passrusher JJ Watt som nu bestämt sig för Arizona Cardinals.

Det var en bomb som smällde av när den så hyllade och älskade JJ Watt gick ut på Instagram och förklarade med egna ord hans beslut att lämna Houston Texans. Det var både med tacksamhet och vördnad som han tackade hela klubben allt från vaktmästare på arenan till ägare och fans. Just denna tillgivenhet och lojalitet har varit Watts kanske bästa egenskap, i alla fall utanför planen, och med både enorma insatser utanför som när Hurricane Harvey slagit som hårdast mot Houston. 

Spekulationerna var många om Watts framtida adress och länge spåddes det bli Green Bay för den Wisconsin-fostrade spelaren. Det var även både Cleveland Browns och Buffalo Bills som var närmast att få en signatur och till detta ska även Pittsburgh Steelers nämnas då brorsan TJ Watt försökte locka över honom. Men beslutet blev det otippade valet att dra till öknen Arizona Cardinals.

I Arizona Cardinals kommer han återförenas med wide receivern Deandre Hopkins som spelade i Texans innan. I och med detta kommer Cardinals få en ruskigt farligt pass rush med både Chandler Jones och JJ Watt på planen. Både dessa herrar har sedan 2012 varit de mest produktiva sett till Sacks och pressure on QB. Det är ett kontrakt på två år och 31 miljoner dollar och en av de stora anledningar till valet av klubb var faktiskt hans förtroende och tro på quarterback Kyler Murray.

JJ Watt hade en av sina sämre säsonger förra säsongen me spelade samtidigt i ett lag i fritt fall som endast räddades av sin briljanta quarterback Deshaun Watson. Men en sak som vet sedan innan är att JJ Watt är en spelare utöver det vanliga och med över 90 sacks sedan sitt intåg i ligan 2012 och även under denna tiden spelat fem Pro Bowls, vunnit Defensive Player of the Year hela 3 gånger och även plockat hem Walter Payton man of the year 1 gång. Sanslösa siffror och en framtida Hall of Famer som nu beger sig till Cardinals för att få vinna den där Super Bowlen som han sökt så länge.

 

Christer Olofssonchristerolofsson091@gmail.com@christer0912021-03-04 18:19:04
Author

Fler artiklar om NFL