Lagbanner
Mockdraft 3.0

Mockdraft 3.0

Med Shrine Bowl, Senior Bowl och Collegiate Bowl och framförallt Super Bowl så har vi fått in våra nya insikter och information om spelare inför draften samt den helt korrekta draftordningen. Visst går det inte att läsa in för mycket samtidigt är dessa veckor oerhört viktiga för att se hur spelarna står emot de bästa i sin åldersgrupp. Många ändringar kommer ni se sedan vår förra Mockdraft men inte byten har vi lagt till. Vi sparar den delen till efter Combine.

Som vanligt utgår vi ifrån den ordning som är bestämd och inte trades. Skillnaden denna gång är att vi valt att lägga till en liten presentation av en runda nummer 2 vilket kanske ger en klar bild av några lag som har val i första rundan.


Runda 1

1. Chicago Bears - Jalen Carter, Defensive Tackle, Georgia 

Förutsatt att Bears inte byter med Raiders, Colts eller Texans och att ledningen fortsätter tro på Fields som QB är detta valet mellan Jalen Carter och Will Anderson där valet faller på den tidigare. Carter är en otrolig talang som skapar oreda mot vilket motstånd som helst och med tanke på hur attraktivt det är att kunna skapa press från insidan blir detta valet enkelt. En av få spelare i denna draft som har omdömet “elit” av oss. 

2. Houston Texans - Bryce Young,Quarterback, Alabama

Texans får sin quarterback trots att man väljer som nummer 2. Bryce Young som vann Heisman 2021 har alla de tekniska egenskaperna man vill ha på positionen och förutom blick, armtalang och precision finns även en instinkt och ledarförmåga. Det enda minuset? Hans fysik som nödvändigtvis inte behöver vara en svaghet men kan bli ett problem på nästa nivå. 

3.Arizona Cardinals - Will Anderson, Defensive End, Alabama

Cardinals är inte i full ombyggnation men är i desperat behov att högkvalitativa spelare på fler positioner och ett är deras pass rush. Will Anderson är det klart bästa edgerushern i årets draft och hade varit det förra året också. Vinner med otrolig fart och kraft och har redan uppvisat enorm produktivitet.

4.Indianapolis Colts - CJ Stroud,Quarterback, Ohio State

Ett av de lag som det kommer debatteras mest om vilken quarterback de kommer välja för nu är det slut på veteranlösningarna. Vissa kommer säga Will Levis och Tanner McGee men vi väljer att låsa in oss på CJ Stroud från Ohio. Stroud är en stark pocket passer som är både precis och bekväm i fickan. Passar in på Colts mall för hur en quarterback ska inneha för fysisk och teknisk profil. Stroud hade dessutom sin bästa match för säsongen mot Georgia där han var dominant och höjde sin aktie hos många scouter.

5. Seattle Seahawks - Tyree Wilson- Defensive End, Texas Tech

Även detta ett val som kan vara aktuellt att byta med andra lag men här väljer Seahawks att adressera ett stort behov i deras försvar. Seattle har lyckats skapa en grymt stark och talangfull secondary men nu behövs det en bättre passrush för att bli en dominant försvar. Tyree Wilson “bockar” av alla fysiska punkter på listan för Seahawks. Lång, stark och en mardröm för motståndarlagen. Kommer få många ögon på sig under Senior Bowl.

6. Detroit Lions - Christian Gonzalez,  Cornerback, Oregon

Det finns ingen Sauce Gardner i denna draft men CB-klassen är bred och djup. Gonzalez är dock en riktigt bra corner för Lions med sin längd och tyngd och fysiska spelstil som kommer passa perfekt hos Dan Campbell. Lions som har ett av ligans yngsta försvar fortsätter fylla på med högkalibrig talang och tillsammans med Jeff Okudah är det ett secondary med bra instinkter och bollegenskaper.

7. Las Vegas Raiders - Paris Johnson jr, Offensive Tackle, Ohio State

Med Derek Carrs exit kommer Raiders göra läxan och inse att man inte får toppnamnen på positionen och går all in i free agency för quarterback. Dock finns det kraftigt behov av förstärkning på den offensiva linjen och i Paris Johnson får man en OT med bra teknik och en fysik som imponerar. 

8. Atlanta Falcons - Myles Murphy, Defensive End, Clemson

Falcons har fortfarande en hel del behov men deras pass rush var inte den starkaste och här adresserar man det direkt. Murphy är väldigt lik förra årets nummer ett Travon Walker rent fysiskt och med det sagt har en näst intill perfekt fysisk profil för positionen. Kan komma med rätt coachning och tålamod vara en framtida stjärna. 

9. Carolina Panthers - Anthony Richardson,Quarterback, Florida Gators

Panthers kommer säkerligen ta tillbaka Sam Darnold på ett billigt avtal medans man utvecklar den oslipade Richardson. En mer debatterad spelare kommer nog inte finnas under de närmaste veckorna men en sak är säkert, får man ordning på Richardsons passningsspel finns här potential för en ny Cam Newton i Charlotte. Förmågan att göra stora spel med fötterna och även att slunga bollen långt ner för banan kommer intressera många lag. 

10. Philadelphia Eagles - Brian Branch, Safety, Alabama

Eagles trupp har varit näst intill komplett och det ledde sånär till en seger i Super Bowl. Nu behöver man tanka på och ersätta den eventuella free agenten Chancey Gardner-Johnson. Mångsidighet är ett passande ord för att beskriva Branch spelstil då han passar lika bra som en nickel och en safety runt boxen. Otroligt stark tacklare då han endast missat 4 stycken i hela sin collegekarriär. Lär bli den största talangen som Eagles haft på positionen sedan många år tillbaka. 

11. Tenessee Titans - Broderick Jones, Offensive Tackle, Georgia

Titans som är både springglada och innehar en förkärlek till linjespel har dessvärre fallerat kraftigt senaste säsongen och nu krävs högkalibrig påfyllning. Endast en säsong som startspelare men visade ändå väldigt mycket. Framförallt en dominant fysik där det finns en stor potential att flytta sina defensiva linjemän och springspelet lär bli en stor del av hans uppgifter. Behöver dock arbeta på sin teknik både med fötter som handplacering. 

12. Houston Texans - Jordan Addison, Widereceiver, USC

Bryce Young kommer behöva en pålitlig receiver och det finns knappt en mer pålitlig måltavla än Jordan Addison som är en smidigt routerunner som haft en ruskigt produktiv karriär i college. Lär bli Texans WR1 direkt och producera från dag 1. Inte den mest fysisk imponerande i klassen men spelat lika bra i Pittsburgh som USC.

13. New York Jets - Peter Skoronski, Offensive Tackle/Guard, Northwestern

Tidigare redaktionens OT1 i draften och sett till teknik finns det ingen svaghet men Skoronski är i det kortaste laget och hans armar saknar längd vilket kommer vara en snackis under combine och pre-draftprocessen. Dock behöver Jets ytterligare förstärkning både på RT och RG vilket ger laget möjligheten att se var Skoronski passar som bäst. 

14. New England Patriots - Devon Witherspoon, Cornerback, Illinois

Den cornerback med högst betyg hos PFF denna säsong och vilken overkligt stark säsong Witherspoon har haft. Fysisk press cover corner i kombination med instinkter och spelförståelse som syns direkt på film. Bill Belichick kommer springa in kortet på draften om Witherspoon finns tillgänglig här. 

15. Green Bay Packers - Michael Mayer, Tight End, Notre Dame

Packers väljer inte en wide receiver men satsar mer på den stora och skicklige Michael Mayer som är enormt pålitlig i passningsspelet och kommer vara en grymt pålitlig spelare för Jordan Love eller Aaron Rodgers. Spelat på en hög nivå och varit produktiv trots svagt QB-spel. Lär få en nyckelroll direkt i Packers offensiv. 

16. Washington Commanders - Will Levis, Quarterback, Kentucky

Förmodligen aningen sent för Will Levis men i detta scenario faller han så pass långt. Lär behöva gå bakom en Sam Howell eller Taylor Heinecke i en säsong men det ska sägas att Commanders har en underskattad offensiv redan nu. Levis har en fantastisk armtalang och den smidigaste passningsrörelsen av alla i draften. Richardson och Levis kommer utan tvekan vara de spelare som kommer debatteras om mest inför draften. 

17. Pittsburgh Steelers - O’Cyrus Torrence, Guard, Florida Gators 

För er som såg Senior Bowl borde ha märkt den dominanta insats och spelare som Torrence är. Bättre prospekt på guard var det ett tag sedan man såg. Ett val som säkerligen kan vara aktuellt för ett byte men i detta scenariot väljer Steelers att förstärka sin offensiva linje med O’Cyrus Torrence som varit fantastisk denna säsong för Gators. Torrence var högt rankad i Louisiana Rajin Cajuns innan bytet till stora SEC och Florida och verkade knappt märka av nivåskillnaden. Lär komma in och starta direkt och bidra till ett mer effektivt springspel för Najee Harris. 

18. Detroit Lions - Bryan Breese, Defensive Tackle, Clemson

Fysisk och atletisk profil som är näst intill elit och verktyg att kunna vara en topp 10 val, vad har gått fel då? En underlig säsong med både skador och en personlig tragedi bidrog till att Breese inte kunde förlösa sin potential. Dock tror vi att lagen kommer se bortom detta och Breese kommer säkerligen fortfarande gå i första rundan. Breese är en DT som kommer dra till sig double team och kan spela var som helst på den defensiva linjen. En oslipad diamant som kommer få mycket kärlek av Dan Campbell. 

19. Tampa Bay Buccaneers - Drew Sanders, Linebacker, Arkansas

Med sin kära Lavonte David som sakta närmar sig pensionen och en pass rush som är i starkt behov av förstärkning kan man här slå två flugor i en smäll med den så briljante Drew Sanders som bytte till Arkansas från Alabama denna säsongen. Är mångsidig då han både producerat interceptions som sacks men det som står ut mest är hans fysiska spel och ledarskap.

20. Seattle Seahawks - Kelee Ringo, Cornerback, Georgia

Om det är något som HC Pete Carroll uppskattar i sina cornerbacks så är det längd och atletisk förmåga. Förr i tiden var det Richard Sherman, denna säsong var det Tariq Woolen och nu kommer Kelee Ringo adderas. Ringo är lång, stor och snabb och spelar som en “mobbare” mot sina receivers. Seahawks kommer stänga ner hela ligans receivrar med detta secondaryt. 

21. Los Angeles Chargers - Jaxon Smith-Njigba, Widereceiver, Ohio State

Keenan Allen, det har varit underbart men nu är du knappt på planen. Chargers behöver uppdatera sin receivergrupp och ge QB Justin Herbert alla vapen. Med Jaxon Smith-Njigba får man en fantastisk route runner och har den där förmågan att skapa separation med en teknik som knappt går att lära ut. Löjligt produktiv 2021 som borde vara en stor del av utvärderingen av JSN.

22. Baltimore Ravens - Quentin Johnston, Widereceiver, TCU

Vi räknar kallt med att Ravens förlänger med Lamar Jackson och därmed fortsätter att bygga för honom och här plockar de en receiver men unik kroppsbyggnad och även produktion.Tillsammans med Bateman och Likely kan Johnston skapa den bästa recevinggrupp som Jackson haft i NFL

23. Minnesota Vikings - Joey Porter jr - Cornerback - Penn State

Vikings kan inte förlita sig på Patrick Peterson för evigt och han har redan börjat svikta i prestationer. I valet av Joey Porter får man en fysisk corner som ofta går efter bollen. Porter har denna säsong visat en enorm förmåga i press coverage och skulle utan tvekan uppgradera Vikings secondary direkt.

24. Jacksonville Jaguars - Darnell Washington - Tight End - Georgia

Evang Engrams kontrakt går ut och med tanke på hur produktiv han har varit tillsammans med Trevor Lawrence vore det konstigt att inte välja en yngre och ännu större Tight End. Washington är helt unik i sin fysiska profil och atletiska förmåga då han har tyngd och längd som en left tackle men rör sig som en wide receiver. Man kan spela honom som en possession  TE och även ställa upp honom som en sjätte linjeman. Washington kommer troligtvis slå nya rekord på combine.

25. New York Giants - Zay Flowers, Wide Receiver, Boston College

En solklar no-brainer där Giants behöver en pålitlig receiver som kan spela både på utsidan och slot. Zat Flowers är en mindre receiver storleksmässigt men unik snabbhet och rörlighet. Lär bli lagets WR1 från dag 1. 

26. Dallas Cowboys - Bijan Robinson, Runningback, Texas Longhorns

Det med logiska valet sett ur ett Jerry Jones perspektiv och finns Bijan tillgänglig kommer han personligen löpa in detta valet. Trots att laget behöver förstärkning på andra positioner…Bortsett från det så får Dallas en av de bästa talangerna på flera år och Bijans styrka i såväl springspelet som i recevingspelet kommer komma till stor användning. 

27. Cincinnati Bengals - Nolan Smith - Defensive End - Georgia

Bengals har inte många hål i sitt lag och nu gäller det att fylla på med talang och visst är Trey Hendrickson och Sam Hubbard bra men vad en Nolan Smith potentiellt kan bli är något annat. Fart och teknik är Nolan Smiths styrka och trots att hans produktion inte varit särskilt imponerande så har han varit en stor del av Georgias fantastiska defensiva enhet. 

28. New Orleans Saints - Keion White, Defensive End, Georgia Tech

Saints älskar sin stora tunga defensiva linjemän och med bland annat en Cam Jordan som kan vara påväg ut är det dags att ladda om. Keion White är som klippt och skuren för New Orleans med sin atletiska förmåga där storlek och snabbhet är hans främsta egenskap. Dock finns det frågetecken om han kan vinna med annat än kraft och råstyrka och White är dessutom nästan 25 år gammal vilket kan bli problematisk om han har mycket att utveckla. 

29.Buffalo Bills - Darnell Wright, Offensive Tackle, Tennessee

Smärtsamt uppenbart blev det när Bengals slet sönder Bills offensiva linje och vipps hade Josh Allen och gänget inga svar. Med det sagt blir det bara logiskt att fylla på med en av de spelare som imponerat mest under veckan i Senior Bowl och lär kunna spela både som RT och LT. 

30.Philadelphia Eagles - Kalijah Cancey, Defensive Tackle, Pittsburgh 

En mindre till storleken Defensive Tackle från Pitt med excellent teknik, låter det bekant? OAvsett om man vill det eller ej så kommer jämförelsen med Aaron Donald finnas. Eagles behöver föryngring och frågan är om Fletcher Cox kommer spela ännu en säsong, dessutom försvinner Javon Hargrave till free agency med stor sannolikhet. Här fyller Eagles både på med potential och fyller ett behov. 

31. Kansas City Chiefs - Dalton Kincaid - Tight End - Utah Utes

Kansas har mycket och då man gick fullt ut på defensiven i förra årets draft väljer man nu att påbörja föryngringsarbetet. Att Trevis Kelce trots sina 34 år fortfarande är overkligt bra måste Chiefs blicka framåt. Daltin Kincaid är en perfekt ersättare för Kelce då ha har både snabbhet och tuffhet med bollen i händerna och kolla man på scout filmerna är det
svårt att inte drömma om att få se honom i Andy Reids system med Patrick Mahomes. 

Runda 2

32. Pittsburgh Steelers - Cam Smith - Cornerback - South Carolina

Steelers behöver förstärkning i cornergrupp och i Cam Smith får man en spelare som spelar som en receiver och attackerar bollen när den kommer mot honom. Påminner mycket om sin före detta lagkamrat Jaycee Horn. Intelligent spelare som läser spelet riktigt bra och det syns direkt när man kollar han “gametape”. 

33. Houston Texans - Lukas Van Ness, Defensive End/Defensive Tackle, Iowa

En av det mest intressanta och omdiskuterade talangerna i årets klass. Inte spelat särskilt mycket och har en fysisk profil som gör honom till en så kallad “tweener”. DEt innebär att han kan spela både DT och DE vilket gör utvärderingen av honom svår. Trots detta så är det en fantastisk talang och har alla verktyg, spelar med en styrka och handteknik som är imponerande och han skulle kunna vara en JJ Watt light i Texans. Vissa analytiker har honom i runda 1 vissa har honom här i runda 2. I Texans lär han knipa en startplats direkt och Demeco Ryan kommer säkerligen få ut en mängd produktion tidigt. 

34. Arizona Cardinals - John-Michael Schmitz, Center, Minnesota
Gränsfall till att vara ett förstarundeval men faller här på grund av sin position. Cardinals har en föråldrad center och ligan börjar märka dessa atletiska centrar som kommer ur college som Lindenbaum och Jurgens. Schmitz är inte sämre utan atletisk och rörlig och kommer direkt att göra ett avtryck i ett Cardinals som behöver skydda Kyler Murray och öka möjligheterna för honom att springa med bollen. 

35. Indianapolis Colts - Cody Mauch, OT/G/C, North Dakota State

En publik och expertfavorit som imponerat stort under Senior Bowl. Kom till North Dakota som en Tight End och har nu skolat om sig till guard. Att han spelat TE syns tydligt med sin athleticism och det är även precis så som han spelar guard. Mauch flyttar folk med hjälp av sin styrka och snabbhet och avslutar alltid med att få ner sin defensiva linjeman. Lär gå rakt in på RG i Colts och på pappret fortsätter Colts och ha en ruskigt intressant offensiv linje. 

36. Los Angeles Rams - Anton Harrison, Offensive Tackle, Oklahoma Sooners

Få anledningar finns för att Harrison inte ska vara i första rundan MEN faller på grund av att han ännu inte visat tillräckligt rent teknikmässigt och behöver addera mer kraft i sitt spel. Harrison har en fysisk profil som är precis vad NFL söker och hans lätta steg och förmåga att röra sig är riktigt bra. Rams får precis vad de behöver här och direkt ser deras förutsättningar bättre ut än inför 2022. 

37. Seattle Seahawks - Siaki Ika - Defensive Tackle, Baylor

Seahawks fortsätter fylla på sin defensiva linje och gör det med Baylors Nose Tackle Siaki Ika. Spelar med en ettrighet och har en god förmåga att minska fickan. Behöver dock arbeta på hur han ska ta sig till QB. Mer av en pocket pusher än en playmaker. 

38. Las Vegas Raiders - Tanner McGee, Quarterback, Stanford

Denna draft faller perfekt för Raiders som kan plocka im Jimmy G på ett korttidskontrakt och låter McGee växa in I rollen. Precis och säker passare som spelat i NFL- Spelsystem i Stanford. Mer redo än vad man kan tro.

39. Carolina Panthers - Luke Musgrave, Tight End, Oregon State

Ännu en vattendelare där vissa har denna Tight End som en förstarundespelare och visst det finns storlek, bollskicklighet och en ateltisim som påminner om en Travis Kelce MEN skador och ojämna prestationer gör att jag inte kan placera honom alldeles för högt. Panthers fyller på offensiven och ger vapen åt den framtida startspelaren Anthony Richardson. 

40. New Orleans Saints - Andrew Vorhees, Guard, USC

Varför inte välja den guard som startat i 6 raka säsonger och dessutom gjort det riktigt bra? Saints gör lite av en stöld här och anledningen till Vorhees fall är hans brist på athleticism och att han inte imponerat i springspelet. 

41. Tennessee Titans - Nathaniel Dell, Wide Receiver ,Houston

“Tank” Dell är en väldigt intressant receiver med en explosiv snabbhet som kommer lämna många dbs bakom sig. I ett lag där det fattas playmakers kan Dell vara en tydlig lösning. Liten receiver men skapar separation med enkelhet och kommer vara öppen väldigt fort om han ställs mot man-coverage. 

42. Cleveland Browns - Mazi Smith, Defensive Tackle, Michigan

Browns måste förstärka sin DT och det gör dem men valet av Mazi Smith som är en otrolig atlet. Smith har en otrolig styrka och orkar dessutom göra det mycket. Saknar dock explosivitet och vissa tekniska delar men har alla verktyg för att vara en långsiktig startspelare i NFL.

43. New York Jets - Trent Simpson, Linebacker, Clemson

En elitmässigt atlet och faller egentligen endast för att lag i NFL värderar inte Linebacker så högt(Åtminstone inte i draftsammanhang). En fysisk spelare som har en grym förmåga i blitz och tvekar inte en sekund i tacklingarna. Brister i coverage där han har svårt att hålla koll på bollen och receivern samtidigt. Blir sällan spel på bollen. Lär dock kunna bli en ny CJ Mosley och det är nog inget som Robert Salah klagar på. 

44. Atlanta Falcons - Josh Downs,Wide Receiver, North Carolina

Liten receiver som spelar som en stor, det beskriver Josh Downs som vinner de flesta contested catches han ställs inför och har ett fotarbete som är elit mässigt. Har dock en något liten fångstradie och inte snabbhet som kommer höja några ögonbryn. Dock en perfekt komplement i Falcons till Pitts och London. 

45. Green Bay Packers - Isaiah Foskey, Defensive End, Notre Dame

Högkalibrig snabbhet och storlek kännetecknar Foskey som är som gjord för att komprimera fickan. Grym även med sina händer för att hålla sig fri från sin OT. Ingen imponerande förmåga att böja sig runt OT och svag i rundefence. Kan bli en rotationsspelare i Green Bay där han kommer spela som en designerad pass rusher. 

46. New England Patriots - Dawand Jones, Offensive Tackle/Guard, Ohio State

En gigant rent fysiskt som spelar med en otrolig handstyrka. Dawand Jones kommer få en perfekt skolning i Patriots som mer än gärna förädlar linjemän som saknar teknik. Jones skulle kunna bli en all-pro RT om allt faller sig väl men har svårt mot snabba edgerushers med bra förmåga att böja sig runt sin OT. 

47. Washington Commanders - Eli Ricks, Cornerback, Alabama

Det var Derek Stingley och Eli Ricks som var otroliga i LSU under sitt freshman-år men sedan har insatserna varit blandade. Ricks har längden, rörligheten och en fantastisk blick för routes MEN explosivitet och skador sätter stopp dessvärre. Commanders behöver högkalibrig talang på corner och högre uppsida än Ricks lär man knappast få i denna draft. 

48. Detroit Lions - Jack Campbell, Linebacker, Iowa

Den mest kompletta linebackern i klassen är Jack Campbell och det är både en fördel som nackdel. Fördelen är att han är klassisk MLB och har styrkan att stopp springspel och även bra förmåga i coverage. Problemet är att han inte är en atlet och brister i speluppfattnignen ibland. Lär ta plats bredvid Rodriguez och Lions lär stoppa många springspel med denna grupp linebackers. 

49. Pittsburgh Steelers - Tyrique Stevenson,Cornerback, Miami

En annan spelare vars aktie höjts avsevärt sen Senior Bowl där hans visade upp sin fysiska spelstil och förmåga att göra spel på bollen. Stevenson komme rpassa perfekt i ett press-man system och hos Steelers lär han ta plats direkt. Brister i explosivitet och behöver läsa spelet bättre. 

50. Tampa Bay Buccaneers - Antonio Johnson - Safety - Texas A&M

Laget behöver nytt blod och med tanke på att man förmodligen förlorar minst en av Sean Murphy-Bunting och Jamel Dean blir det logiskt att addera  den mångsidige hybriden Antonio Johnson. Denna spelare kan spela som nickel/slotcorner men även som free safety. En mångsidighet som syns i att han spela runt boxen och även djupt ner i banan. 

51. Seattle Seahawks - Steve Avila, Guard/Center, TCU

Ur succelaget TCU kommer inte bara playmakers utan även viktiga stöttepelare och ingen var kanske mer övertygande än Steven Avila på guard. Även efter en mycket imponerande vecka under Senior Bowl är Avila en stark spelare i springspelet och behärskar de flesta tekniker samt vilken offensiv som helst. Seattle har med detta valet en mycket lovande offensiv linje där redan Charles Cross och Abraham Lucas finns på OT. 

52. Miami Dolphins - Devon Achane, Runningback, Texas A&M

Få spelare skulle passa så väl med en tränare som Devon Achane med Mike McDaniels. Achane har en snabbhet och rörlighet som är näst intill unik men för att få ut det måste man få ut honom med bollen bakom den defensiva linjen och tvinga linebackers till att missa. Achane är inte för alla lag men lär bli en blixt succe i Dolphins. 

53. Los Angeles Chargers - Will McDonald, Defensive End, Iowa State

Explosiv edge med en nästan unikt stort vingspann som har varit en stor del i Iowas försvar. Saknar dock den tyngd och rörlighet som man behöver och det gör att han faller här till runda 2. Dock tackar Chargers som placerar honom bakom Bosa och Mack. 

54. Chicago Bears - Jalin Hyatt, Widerecevier, Tennessee

Kom nästan från ingenstans denna säsong och smällde in 15 TDs och det var mycket tack vare sin elitsnabbhet och förmåga att både fånga bollen och söka den när den är i luften. Minus är dock att han endast har ett års produktion. Bears lär dock mer än gärna chansa och med tanke på Justin Fields otroliga armförmåga kan det bli en dödlig kombination. 

55. Detroit Lions - Sean Tucker, Runningback, Syracuse

En “one trick pony” men jäklar så bra han gör det. Sean Tucker är inte den mest spektakulära men kommer definitivt vara effektiv. Påminner en hel del om Jonathan Taylor i Colts och lär få en stor roll i Detroit tack vare sin spelstil. En av redaktionens favoriter.

56. Jacksonville Jaguars - Sydney Brown, Safety, Illinois

Jaguars offensive ser riktigt stark ut och här vill man fylla på med fysik och aggressivitet i sitt secondary. Sydney Brown lägger inga fingrarna emellan när han kommer ner för att stoppa springspelet och har dessutom visat upp en hel del egenskaper i coverage. 

57. New York Giants - Clark Phillips III, Cornerback, Utah

En slotcorner som imponer stort i Utah. Phillips saknar dock fysiken men har en grym förmåga att göra spel på bollen och detta är något som kommer uppskattas i Giants. 

58. Dallas Cowboys - Deonte Banks, Cornerback, Maryland

Detta är en spelare som kan stiga som en raket efter combine. Banks innehar alla fysiska egenskaper man vill ha i en corner. Vad gör då att han faller? Inkonsekvent teknik. Dallas tackar dock och ger Trevon Diggs en värdig kompanion. 

59. Buffalo Bills - Rasheed Rice, Wide Receiver, SMU

Bills börjar söka efter Diggs framtida ersättare? Rice är ganska lik Diggs i det att han är lång, grym kroppskontroll och förmågan att hala in bollen är otrolig. Saknar dock den där snabbheten man vill ha för att Rice ska vara ett hot i djupet. Relativt svag mot man coverage. Bills behöver något mer än bara Diggs och då Davis och Beasley inte varit det som Josh Allen behövt chansar man på Rice. 

60. Cincinnati Bengals - Garrett Williams, Cornerback, Syracuse
Innan skadan visade Williams upp ett nästan perfekt fotarbete och en smidighet som gör att han kan spegla vilken receiver som helst. Behöver dock arbeta på press coverage. Bengals får här äntligen en spelare som gör att man kan skicka ut Eli Apple. 

61. Kansas City Chiefs - BJ Ojulari, Defensive End, LSU

Chiefs med lite av en stöld här i andrarundan. Lillebror Ojulari har krupit under radarn och nästan glömts bort men här är en produktiv edgerusher som producerat 12,5 sacks de två senaste säsongerna. Har dessutom en idealisk fysisk profil för positionen. Chiefs behöver en passrusher med en snabbhetselement på andra sidan av George Karlaftis och här trillar Ojulari ner i knät på dem. 

62. Philadelphia Eagles - Jahmyr Gibbs, Runningback, Alabama

Gibbs kommer inte vara för alla men med tanke på hur väl Eagles springer med bollen och hur deras offensiva linje öppnar upp spelet kommer Gibbs vara produktiv direkt, Exploderar när han finner luckan och han har dessutom bra händer för att kunna användas i passpelet. Inte riktigt där viktmässigt men kommer användas väl av Sirianni och kompani. 

 

Christer Olofssonchristerolofsson091@gmail.com@christer0912023-02-17 07:00:00
Author

Fler artiklar om NFL