Lagbanner
Mockdraft 4.0 Post Combine

Mockdraft 4.0 Post Combine

Äntligen är det åter dags för en mockdraft och denna gång har vi alla resultat från Combine plus flertalet byten som redan skett.

Som alltid utgår vi från vad vi tror att lagen ska välja men samtidigt en liten analys vad vi faktiskt tror laget skulle må bra av. Detta blir även den första mockdraften som kommer innehålla byten som vi tagit oss friheten att använda. 

1. Carolina Panthers (från Chicago) - Cj Stroud, QB, Ohio State
Efter bytet med Bears är Panthers ett och valet faller på den säkra pocketpassern Cj Stroud som lämna många hungriga för mer under Combine. Precis, självsäker och framförallt knappt några svagheter. Vi på redaktionen håller fortfarande Bryce Young högre men där hans storlek alltid kommer vara ett diskussionsämne kommer storleken var det minsta man diskuterar kring Stroud. Ett säkert och rätt val av Panthers som offrar mycket för sin franchise-quarterback. 

2. Houston Texans - Bryce Young, QB, Alabama
En no-brainer och Texans är det verkliga vinnaren av Panthers trade där även om de skulle få en Cj Stroud istället skulle de inte klaga. Dock i Bryce Young får dem en spelare men en spelintelligens och blick som vissa bara kan drömma om. Passningsskicklig är bara förnamnet när man talar om Young bakom en duglig offensiv linje och vapen framåt som Robert Woods, Dameon Pierce och Nico Collins ser framtiden bättre ut i Houston. 

3. Las Vegas Raiders (från Arizona) - Will Levis, QB, Kentucky
Raiders drar nytta av Arizonas vilja att bygga om sitt lag och vill helst satsa på Will Levis som i nuläget är snäppet mer redo än Richardson. Levis har utmärkta fysiska talanger och har en arm som kan sträcka fältet och är en naturlig passare som har ett spelsinne som McDaniels säkerligen uppskattar.

Det ska dock nämnas att Raiders säkerligen fortfarande kommer skriva ett kontrakt med en Jimmy G eller liknande för att låta Levis utvecklas år ett.

4. Baltimore Ravens (från Indianapolis) - Anthony Richardson, QB, Florida Gators
Ett oerhört oväntat men logisk val här då Ravens förlorat Lamar Jackson till Colts. Med detta val får man en spelare som atletiskt är överlägsen Jackson vilket vi upplevde under combine och med tanke på hur Ravens byggt sitt lag och taktik efter hans styrkor är Richardson inte långt ifrån talangmässigt. Dock saknas Jacksons pssningsförmåga och ett år bakom Huntley kanske är att föredra för Richardson. Ett dock oerhört intressant val skall tilläggas som skakar om NFL på ett positivt sätt.

5. Seattle Seahawks - Jalen Carter, DT, Georgia
Visst finns det många frågetecken kring Jalen Carters juridiska situation men är det något lag som både har råd och erfarenhet kring liknande situationer är det Seahawks med HC Pete Carroll och GM John Schneider i spetsen. Carters talang och förmåga är det väldigt få som har och Seahawks saknade passrush förra året och Carter kan bidra med den unika pressen från insidan. Seattle gör en potentiell stöld som kommer ge dem en av ligans främsta defensive tackles i många år framöver. 

6. Detroit Lions - Will Anderson jr, DE, Alabama
Homerun för Lions som får den explosiva pressmaskinen Will Anderson. Lions behöver hjälp i sitt secondary men en möjlighet som denna går inte att motstå. Detroit kommer med andra ord kunna starta med Aidan Hutchinson på ena sidan och Will Anderson på andra. Stackars alla andra lag i ligan. 

7. Arizona Cardinals - Christian Gonzalez, CB, Oregon
Draften förfaller bra för Cardinals här som äntligen får tag i en högkalibrig talang för sitt secondary där Christian Gonzalez kan ha stor inverkan redan första året. Gonzalez rör sig smidigt och får allt och se enkelt ut vilket syntes på combine där han nog inte lämnade någon oimponerad. 

8. Atlanta Falcons - Tyree Wilson, DE, Texas Tech
Falcons som säkerligen skulle kunna byta upp sig för en quarterback verkar satsa på Desmond Ridder under 2023 och satsar hellre på att förstärka den defensiva linjen med den fysisk imponerande passrushern Tyree Wilson. Mångsidig som få och kan göra spel när som helst i matcher och är en sann playmaker i försvaret. 

9. Chicago Bears - Paris Johnson jr, OT, Ohio State
Bears som erhållit en stort kapital genom bytet med PAnthers väljer här att satsa på att förstärka den offensiva linjen ytterligare trots Braxton Jones genombrott förra året. Paris Johnson från Ohio har redan haft flertalet möten med Bears ledning och det finns ett genuint intresse från båda sidor. Inte nog med att han kan spela på båda sidorna av linjen, Johnson har dessutom spelat i Ohio State där en viss Justin Fields spelat….

10. Philadelphia Eagles - Devon Witherspoon, CB, Illinois
Denna draften förfaller perfekt för Eagles som redan förlorat James Bradberry och potentiellt kan förlora Darius Slay. Här får man chansen på säsongens stora sensation i Devon Witherspoon som är följsam, fysisk och enormt tävlingsinriktad kommer övergången mellan college och NFL vara kort och snabb. Saknar storleken men kompenserar detta med en tuff spelstil och spelar “större” än sin storlek. Stänger ner sin receiver totalt och skulle han tappa sin receiver har Witherspoon en “closing speed” som få har.

11. Tennessee Titans - Broderick Jones, OT, Georgia
Efter mycket “gametape” och en imponerande pre-draft process har Broderick Jones tagit över platsen som vår OT1 och hade han spelat ett år till i Georgia hade han garanterat gått inom topp-10. Titans bygger om sitt lag och börjar på en redan tömda offensiva linjen. Broderick Jones är en stor stark linjeman som kan bli en grym left tackle och med sitt snabba fotarbete kan han starta redan 2023 för Titans. 

12. Houston Texans - Quentin Johnson, WR, TCU
Visst Texans har en godkänd grupp receivrar med Nico Collins, Brandin Cooks och nu även Robert Woods men frågan är om Cooks stannar? Det fattas även den där X-receivern som kan göra allt och visst fanns det frågetecken kring Quentin Johnson men efter Combine är många av dess frågetecken utsuddade. Johnson visade upp väldigt säkra händer och ett naturligt rörelsemönster samt hans unika storlek. Lär bli en favorit till OROY tillsammans med Bryce Young.

13. New York Jets - Peter Skoronski, OT/G, Northwestern
Med mycket på plats och en förmodad Aaron Rodgers på quarterback gäller det nu att ge honom allt skydd de kan och visst finns det talang som Mekhi Becton, Alijah Vera-Tucker och Max Mitchell men varför inte fylla på med en högkalibrig talang som Peter Skoronski. En mångsidig offensiv linjeman som säkerligen kan spela allt mellan LT till G. Tekniskt slipad och kommer vara en startspelare år 1.

14. New England Patriots - Zay Flowers, WR, Boston College
PAtriots förlorar Jakobi Meyers och har saknat en högkalibrig receiver länge och varför inte hålla sig inom Massachusetts och välja Boston Colleges playmaker Zay Flowers. Detta är en elektrisk receiver som både kan skaka av sig försvarare innan han fångat bollen som efter. Flowers är något liten men samtidigt har Patriots en vana att få ut det mesta med mindre receivrar. 

15. Green Bay Packers - Michael Mayer, TE, Notre Dame
Varför inte inleda den nya Jordan Love eran med en komplett Tight End som Michael MAyer? Självklart ska Packers göra detta valet och framförallt för att visa att det är Jordan Love som ska få alla vapen och verktyg för att lyckas. Mayer kan blocka och spela receiver och har varit enormt produktiv i college med mediokert QB-spel. Lär bli en produktiv spelare år 1.

16. Washington Commanders - Joey Porter jr, CB, Penn State
Commanders fortsätter satsa på sitt försvar och har länge haft problem med sitt secondary och deras första steg för att förbättra enheten är att drafta Joey Porter jr. Ron Rivera lär inte vara svårövertalad när han kommer Porters 2022 där han var imponerande i man coverage och hans fysisk profil där hans långa armar är som tentakler. 

17. Pittsburgh Steelers - O’Cyrus Torrence, G, Florida Gators
För er som såg Senior Bowl borde ha märkt den dominanta insats och spelare som Torrence är. Bättre prospekt på guard var det ett tag sedan man såg. Ett val som säkerligen kan vara aktuellt för ett byte men i detta scenariot väljer Steelers att förstärka sin offensiva linje med O’Cyrus Torrence som varit fantastisk denna säsong för Gators. Torrence var högt rankad i Louisiana Rajin Cajuns innan bytet till stora SEC och Florida och verkade knappt märka av nivåskillnaden. Lär komma in och starta direkt och bidra till ett mer effektivt springspel för Najee Harris. 

18. Detroit Lions - Brian Branch, S, Alabama
Lions ser mer och mer ut som den stora vinnaren i denna draft där man förutom Will Anderson väljer draftklassens bästa safety. Brian Branch var inte atletisk monster men ser man på hans matcher från college ser man ett fysik och explosivitet som passar utmärkt i NFL. En oerhört intelligent spelare som även har en mångsidig och fysisk spelstil som Dan Campbell kommer älska. 

19. Tampa Bay Buccaneers - Lukas Van Ness, DE, Iowa
Tampa Bay som bygger om fortsätter hoppas att Joe Tryon-Shoyinka utvecklas och Shaq Barrett kommer från en achilles-skada vilket öppnar för att välja en passrusher här. Dessutom är lite av en stöld av Van Ness fortfarande finns tillgänglig här och varför inte välja den mäktiga bull-rushern från Iowa?

20. Seattle Seahawks - Nolan Smith, DE, Georgia
Seattle har en otroligt draft här där man får två spelare från Georgias historiskt framgångsrika försvar med först Jalen Carter och nu den atletiska och explosiva edgerushern Nolan Smith. En spelare med fantastiska karaktär och ledarskap som använder sin snabbhet för att vinna på utsidan, likheten med sack-maskinen Haason Reddick är slående. Seahawks har helt plötsligt en defensiv linje som kommer utmana de flesta offensiva linjer i ligan. 

21. Los Angeles Chargers - Dalton Kincaid, TE, Utah
Chargers hade faktiskt ett elektriskt och effektivt passningsspel förra säsongen men där det saknades produktion på tight end positionen vilket gör att man väljer då den spelare på positionen som har naturligaste receiver-egenskaperna i Dalton Kincaid. Förutom att just vara en passningsmottagare kan Kincaid skapa stora spel efter catch där potentialen kan bli likt en Mark Andrews eller Travis Kelce. 

22. Baltimore Ravens - Jaxon Smith-Njigba, WR, Ohio State
Ravens som med sin rookie-quarterback fortsätter svinga på receiver positionen men denna gång med ett något säkrare val där JSN var en dominant spelare under 2021. JSN skulle kunna spela både slot och på utsidan där han skulle kunna ha en Amon-Ra St Brown liknande genombrott sitt första år. En polerad och smidig router runner som spelar för varje offensiv snap och därtill en otroligt pålitlig receiver. 

23. Minnesota Vikings - Tyrique Stevenson, CB, Miami
Vikings fortsätter att rensa i truppen och bygger inför framtiden där varken Patrick PEterson eller Cameron Dantzler kommer vara där. Med valet av Tyrique Stevenson får man en lång, följsam och balanserad spelare som är redo att spela på utsidan redan första säsongen. 

24. Jacksonville Jaguars - Darnell Washington, TE, Georgia
En av de val som jag hållit fast vid under draftprocessen och trots att Jaguars valde att ge Evan Engram franchise taggen så tänker de bortom 2023 och väljer den fysiska besten Darnell Washington. Förutom den mäktiga fysiska profilen fick vi se på combine den helt makalösa atletiska profilen. 

25. New York Giants - Jordan Addison, WR, USC
I en receiver-grupp utan några noterbara namn kommer den slipade route runnern Jordan Addison som varit enorm produktv i två olika lag med väldigt olika quarterbacks. Addison gjorde inget jätte intryck på combine men det tekniska finns där och kommer fort bli Giants WR1. 

26. Dallas Cowboys - Bijan Robinson, RB, Texas Longhorns
Det mest “Jerry Jones-iga” valet som går att göra och visst laget har behov på andra ställen men är Bijan Robinson tillgänglig kommer han bli en Cowboy här. Robinson är en unik talang och lär vara den som gör att Zeke Elliott skickas ut ur laget. Med tanke på Robinsons förmåga som receiver blir alternativet oändliga för Dak Prescott och offensiven. 

27. Buffalo Bills - Drew Sanders, LB, Arkansas
Bills förlorar med stor sannolikhet Tremaine Edmunds och behöver ladda om och då passar Drew Sanders perfekt som kan spela samtliga roller som linebacker och hade ett dominant år i college med Arkansas. Sanders påminner en hel del om Edmunds men visade under säsongen att han dessutom kan spela pass rush vilket behövs i Bills. 

28. Cincinnati Bengals - Anton Harrison, OT, Oklahoma Sooners
Bengals hade under 2022 fortsatt svårt att hålla Joe Burrow säker från sacks och press trots sina förstärkningar men nu är det dags att säkra framtiden och det gör man med Oklahomas Anton Harrison. Med sin rutin på både left tackle och right tackle är mångsidigheten en stor styrka och även en fysisk styrka som gör honom redo för nästa nivå. 

29. New Orleans Saints - Kalijah Cancey, DT, Pittsburgh
Saints behöver ladda om på sin defensiva linje och varför inte med den explosiva Kalijah Cancey som är som en blixt från linjen och vet hur man skapar press och ta sig till quarterbacken. Saints som haft en starkt försvar laddar om med en högkalibrig talang.

30. Philadelphia Eagles - Bryan Breese, DT, Clemson
Ännu en gång så går draften Eagles väg som får chansen på en av de mest intressanta talangerna i draften. Breese är en fysisk och atletisk spelare som har en potential att vara en Jalen Carter men där skador och personlig tragedi gjort att produktionen hindrats. Tillsammans med Jordan Davis kan Breese göra att Hargrave knappt kommer saknas samt att Fletcher Cox kan börja sin nedvarvning med gott samvete. 

31. Kansas City Chiefs - Myles Murphy, DE, Clemson 
Kansas valde att släppa Frank Clark och där man redan hade ett behov blir nu behovet ännu större. Med George Karlaftis på den ena sidan som man draftade förra året tar man nu den atletiska Myles Murphy som kan bli en sensation som passrusher i NFL. Ingen stor produktion i college men kommer passa bättre i NFL än i Clemson.



 

Christer Olofssonchristerolofsson091@gmail.com@christer0912023-03-13 17:39:21
Author

Fler artiklar om NFL