Lagbanner
Mockdraft Post College

Mockdraft Post College

Då var det äntligen dags för draft season och de allra största analytikerna och scouterna har nu börjat släppa sina första mockdrafts. Vi är långt ifrå först men vi vill inte vara sämre utan släpper våran andra mockdraft för denna säsong.

Med Collegesäsongen avslutad är det nu hög tid att scouta spelare i detalj och om man inte sitter kollar igenom South Dakota States matcher för att få en glimt av Tucker Kraft vet vi inte vad man prioriterar i livet. Upplägget är enkelt, en mockdraft nu som summerar upp vad spelarna presterat under säsongen och sedan kommer vi släppa en mockdraft efter All-star veckorna. Sedan kommer det bli en avslutande mockdraft precis innan draften där vi även får väga in vad spelarna presterat på Combine och sin Pro-days. Hoppas ni hänger på ändå in i kaklet!

I denna kommer vi inte köra med några byten då det troligtvis kommer ske flertalet byten långt innan draften och dessutom så är inte alla lags placering bestämda än i och med slutspelet. Även ett par lag lär ha nya tränare och GMs som kommer påverka hur laggen väljer. Men detta är våra andra mock för säsongen och nästa kommer efter Senior Bowl och East West Shrine Bowl.

1. Chicago Bears - Jalen Carter - Defensive Tackle - Georgia

Förutsatt att Bears inte byter med Raiders, Colts eller Texans och att ledningen fortsätter tro på Fields som QB är detta valet mellan Jalen Carter och Will Anderson där valet faller på den tidigare. Carter är en otrolig talang som skapar oreda mot vilket motstånd som helst och med tanke på hur attraktivt det är att kunna skapa press från insidan blir detta valet enkelt. En av få spelare i denna draft som har omdömet “elit” av oss. 

2. Houston Texans - Bryce Young - Quarterback - Alabama

Texans får sin quarterback trots att man väljer som nummer 2. Bryce Young som vann Heisman 2021 har alla de tekniska egenskaperna man vill ha på positionen och förutom blick, armtalang och precision finns även en instinkt och ledarförmåga. Det enda minuset? Hans fysik som nödvändigtvis inte behöver vara en svaghet men kan bli ett problem på nästa nivå. 

3. Arizona Cardinals - Will Anderson - Defensive End - Alabama

Cardinals är inte i full ombyggnation men är i desperat behov att högkvalitiativa spelare på felr positioner och ett är deras passrush. Will Anderson är det klart bästa edgerushern i årets draft och hade varit det förra året också. Vinner med otrolig fart och kraft.

4. Indianapolis Colts - CJ Stroud - Quarterback - Ohio State

Ett av de lag som det kommer debatteras mest om vilken quarterback de kommer välja för nu är det slut på veteranlösningarna. Vissa kommer säga Will Levis och Tanner McGee men vi väljer att låsa in oss på CJ Stroud från Ohio. Stroud är en stark pocketpasser som är både precis och bekväm i fickan. Passar in på Colts mall för hur en quarterback ska inneha för fysisk och teknisk profil. Stroud hade dessutom sin bästa match för säsongen mot Georgia där han var dominant och höjde sin aktie hos många scouter.

5. Seattle Seahawks - Tyree Wilson - Defensive End - Texas Tech

Även detta ett val som kan vara aktuellt att byta med andra lag men här väljer Seahawks att adressera ett stort behov i deras försvar. Seattle har lyckats skapa en grymt stark och talangfull secondary men nu behövs det en bättre passrush för att bli en dominant försvar. Tyree Wilson “bockar” av alla fysiska punkter på listan för Seahawks. Lång, stark och en mardröm för motståndarlagen. Kommer få många ögon på sig under Senior Bowl.


6. Detroit Lions - Christian Gonzalez - Cornerback - Oregon Ducks

Det finns ingen Sauce Gardner i denna draft men CB-klassen är bred och djup. Gonzalez är dock en riktigt bra corner för Lions med sin längd och tyngd och fysiska spelstil som kommer passa perfekt hos Dan Campbell. Lions som har ett av ligans yngsta försvar fortsätter fylla på med högkalibrig talang och tillsammans med Jeff Okudah är det ett secondary med bra instinkter och bollegenskaper.

7. Las Vegas Raiders - Paris Johnson jr - Offensive Tackle - Ohio State

Med Derek Carrs exit kommer Raiders göra läxan och inse att man itne får toppnamnen på positionen och går all in i free agency för quarterback. Dock finns det kraftigt behov av förstärkning på den offensiva linjen och i Paris Johnson får man en OT med bra teknik och en fysik som imponerar. Inte samma teknik som Peter Skoronski men har dem fysiska förmågor som lag i NFL värderar högt.

8. Atlanta Falcons - Myles Murphy - Defensive End - Clemson

Falcons har fortfarande en hel del behov men deras pass rush var inte den starkaste och här adresserar man det direkt. Murphy är väldigt lik förra årets nummer ett Travon Walker rent fysiskt och med det sagt har en näst intill perfekt fysisk profil för positionen. Kan komma med rätt coachning och tålamod vara en framtida stjärna. 

9. Carolina Panthers - Anthony Richardson - Quarterback - Florida Gators

Panthers kommer säkerligen ta tillbaka Sam Darnold på ett billigt avtal medans man utvecklar den oslipade Richardson. En mer debatterad spelare kommer nog inte finnas under de närmaste veckorna men en sak är säkert, får man ordning på Richardsons passningsspel finns här potential för en ny Cam Newton i Charlotte. Förmågan att göra stora spel med fötterna och även att slunga bollen långt ner för banan kommer intressera många lag. 

10. Philadelphia Eagles - Brian Breese - Defensive Tackle - Clemson

Eagles som får förmånen att välja tidigt trots att man spelar i slutspelet väljer hör att förstärka sin defensiva insida med en fysiskt begåvad spelare i Brian Breese som dessvärre hindrats från att prestera på toppnivå på grund av skador och personlig tragedi. Dock finns här en enorm potential och att ha både Jordan Davis och en Brian Breese på linjen är så nära det går att komma en all star kombo sett till potential och fysik. 

11. Tennessee Titans - Peter Skoronski - Offensive Tackle - Northwestern

Titans som är både springglada och innehar en förkärlek till linjespel har dessvärre fallerat kraftigt senaste säsongen och nu krävs högkalibrig påfyllning. Här väljer Titans våran OT1 i draften och sett till teknik finns det ingen bättre spelare men Skoronski är i det kortaste laget och hans armar saknar längd vilket kommer vara en snackis under combine och pre-draftprocessen. 

12. Houston Texans - Jordan Addison - Widereceiver - USC

Bryce Young kommer behöva en pålitlig receiver och det finns knappt en mer pålitlig måltavla än Jordan Addison som är en smidigt routerunner som haft en ruskigt produktiv karriär i college. Lär bli Texans WR1 direkt och producera från dag 1. Inte den mest fysisk imponerande i klassen men spelat lika bra i Pittsburgh som USC.

13. New York Jets - Brian Branch - Safety - Alabama

Jets trupp börjar se stark och välfylld ut men fortfarande finns det plats för högkalibrig talang och varför inte välja årets främsta safety i Brian Branch. Mångsidighet är ett passande ord för att beskriva Branch spelstil då han passar lika bra som en nickel och en safety runt boxen. Otroligt stark tacklare då han endast missat 4 stycken i hela sin collegekarriär. Lär få en grym utväxling redan år ett under Robert Salah.

14. New England Patriots - Devon Witherspoon - Cornerback - Illinois

Den cornerback med högst betyg hos PFF denna säsong och vilket overkligt stark säsong Witherspoon har haft. Fysisk press cover corner i kombination med instinkter och spelförståelse som syns direkt på film. Bill Belichick kommer springa in kortet på draften om Witherspoon finns tillgänglig här. 

15. Green Bay Packers - Michael Mayer - Tight End - Notre Dame

Packers väljer inte en wide receiver men satsar mer på den stora och skicklige Michael Mayer som är enormt pålitlig i passningsspelet och kommer vara en grymt pålitlig spelare för Jordan Love eller Aaron Rodgers. Spelat på en hög nivå och varit produktiv trots svagt QB-spel. Lär få en nyckelroll direkt i Packers offensiv. 

16. Washington Commanders - Cam Smith - Cornerback - South Carolina

Commanders fortsätter att röra till det i sitt secondary och nu är det hög tid att sluta leta lösningar i free agency och satsa på det långsiktiga alternativet istället. I Cam Smith får man en lång, smidig och aggressivt spelande corner som imponerat denna säsong. Jämförs ofta med sin förre lagkamrat Jaycee Horn som spelar i Carolina Panthers. 

17. Pittsburgh Steelers - O’Cyrus Torrence - Guard - Florida Gators

Ett val som säkerligen kan vara aktuellt för ett byte men i detta scenariot väljer Steelers att förstärka sin offensiva linje med O’Cyrus Torrence som varit fantastisk denna säsong för Gators. Torrence var högt rankad i Louisiana Rajin Cajuns innan bytet till stora SEC och Florida och verkade knappt märka av nivåskillnaden. Lär komma in och starta direkt och bidra till ett mer effektivt springspel för Najee Harris. 

18. Detroit Lions - Will Levis - Quarterback - Kentucky

En produktiv quarterback med en otrolig fysisk profil borde kanske väljas tidigare? Men LEvis är lik Richardson i det att han ör ett projekt och kommer behöva en inskolning och i detta fallet kommer LEvis få börja bakom en Jared Goff som presterat väl under 2022. Levis har en fantastisk armtalang och den smidigaste passningsrörelsen av alla i draften. Richardson och Levis kommer utan tvekan vara de spelare som kommer debatteras som mest inför draften. 

19. Tampa Bay Buccaneers - Drew Sanders - Linebacker - Arkansas

Med en åldrande Lavonte David måste Tampa Bay börja fundera på framtiden och varför inte den före detta Alabama spelaren Drew Sanders som tog hela SEC med storm denna säsong. Spelar med en imponerande fysik och bra blick för spelet. Skulle kunna vara en Micah Parsons light för Buccaneers. 

20. Seattle Seahawks - Kelee Ringo - Cornerback - Georgia

Om det är något som HC Pete Carroll uppskattar i sina cornerbacks så är det längd och atletisk förmåga. Förr i tiden var det Richard Sherman, denna säsong var det Tariq Woolen och nu kommer Kelee Ringo adderas. Ringo är lång, stor och snabb och spelar som en “mobbare” mot sina receivers. Seahawks kommer stänga ner hela ligans receivrar med detta secondaryt. 

21. Los Angeles Chargers - Jaxon Smith-Njigba - Widereceiver - Ohio State

Keenan Allen, det har varit underbart men nu är du knappt på planen. Chargers behöver uppdatera sin receivergrupp och ge QB Justin Herbert alla vapen. Med Jaxon Smith-Njigba får man en fantastisk route runner och har den där förmågan att skapa separation med en teknik som knappt går att lära ut. Löjligt produktiv 2021 som borde vara en stor del av utvärderingen av JSN.

22. Baltimore Ravens - Bijan Robinson - Runningback - Texas Longhorns

Ett av ligans mest springglada lag adderar en speciell talang i Bijan Robinson som dessutom har en grym förmåga som receiver. Hade gett Ravens offensiv mer alternativ och underlättat jobbet för Lamar Jackson som vi i detta scenario räknar emd förlänger med Baltimore. 

23. Minnesota Vikings - Joey Porter jr - Cornerback - Penn State

Vikings kan inte förlita sig på Patrick Peterson för evigt och han har redan börjat svikta i prestationer. I valet av Joey Porter får man en fysisk corner som ofta går efter bollen. Porter har denna säsong visat en enorm förmåga i press coverage och skulle utan tvekan uppgradera Vikings secondary direkt.

24. Jacksonville Jaguars - Darnell Washington - Tight End - Georgia

Evang Engrams kontrakt går ut och med tanke på hur produktiv han har varit tillsammans med Trevor Lawrence vore det konstigt att inte välja en yngre och ännu större Tight End. Washington är helt unik i sin fysiska profil och atletiska förmåga då han har tyngd och längd som en left tackle men rör sig som en wide receiver. Man kan spela honom som en possession  TE och även ställa upp honom som en sjätte linjeman. Washington kommer troligtvis slå nya rekord på combine.

25. New York Giants - Quentin Johnston - Widereceiver - TCU

Giants har gjort en sensationell säsong sett till hur deras trupp ser ut och framförallt deras offensiv. En rekordsvag receivergrupp kommer nu få en potentiell X-receiver som kan göra stora spel både med och utan bollen. Johnston har en unik fysisk profil med längd och vingspann som gör honom överlägsen de flesta cornerbackar. Räkna med en explosiv säsong tillsammans med Daniel Jones.

26. Dallas Cowboys - Trent Simpson - Linebacker - Clemson

Denna säsong blev det uppenbart att Micah Parsons ska endast arbeta mot bollen och passrush vilket skapar ett hål i linebackergruppen. Här får man en av de mest fysiskt begåvade spelarna på positionen och skapar en “front seven” som kommer vara en mardröm att möta.

27. Cincinnati Bengals - Nolan Smith - Defensive End - Georgia

Bengals har inte många hål i sitt lag och nu gäller det att fylla på med talang och visst är Trey Hendrickson och Sam Hubbard bra men vad en Nolan Smith potentiellt kan bli är något annat. Fart och teknik är Nolan Smiths styrka och trots att hans produktion inte varit särskilt imponerande så har han varit en stor del av Georgias fantastiska defensiva enhet. 

28. Denver Broncos - Anton Harrison - Offensive Tackle - Oklahoma Sooners

Mycket är på plats i Broncos, trodde man åtminstone innan säsongen… Men laget har fortfarande en stark grund men är i behov av att fylla på den offensiva linjen och hjälpa QB Russell Wilson så gott de kan. Med endast 9 pressures tillåtna på 447 passblockeringar kommer Harrison vara en tillgång direkt. 

29. Buffalo Bills - Antonio Johnson - Safety - Texas A&M

Micah Hyde och Jordan Poyer har varit en fantastisk duo på Safety för Bills under lång tid men som vi vet så håller detta inte för evigt. Laget behöver nytt blod och tillsammans med förra säsongen förstaval CB KAiir Elam skulle man fortsätta förstärka sitt secondary med den mångsidige hybriden Antonio Johnson. Denna spelare kan spela som nickel/slotcorner men även som free safety. En mångsidighet som syns i att han spela runt boxen och djupt ner i banan. 

30. Kansas City Chiefs - Dalton Kincaid - Tight End - Utah Utes

Kansas har mycket och då man gick fullt ut på defensiven i förra årets draft väljer man nu att påbörja föryngringsarbetet. Att Trevis Kelce trots sina 34 år fortfarande är overkligt bra måste Chiefs blicka framåt. Daltin Kincaid är en perfekt ersättare för Kelce då ha har både snabbhet och tuffhet med bollen i händerna och kolla man på scout filmerna är det svårt att inte drömma om att få se honom i Andy Reids system med Patrick Mahomes. 

31. Philadelphia Eagles - Emmanuel Forbes - Cornerback - Mississippi State

Eagles har ett nästintill komplett lag och varken linebacker eller runningback lär väljas här. IStället väljer man att ersätta James Bradberry som troligtvis inte får nytt kontrakt med en av college mest produktiva corners sett till interceptions och pass brytningar. Ett långsiktigt och intressant val som skulle passa ypperligt med Darius Slay. 

*Ett val är borttaget då Miami fick ge upp det efter Tom Brady härvan i somras. Därav 31 val då det egentligen är 32.

Christer Olofssonchristerolofsson091@gmail.com@christer0912023-01-24 06:26:00
Author

Fler artiklar om NFL