Lagbanner
NFC North Draftanalys

NFC North Draftanalys

Hur gick det egentligen för samtliga lag i draften? vad hände egentligen efter runda 1? Här kommer en artikelserie med en analys av samtliga divisioner i NFL.

Chicago Bears 

Val i draften:

Round 1: Justin Fields, QB, Ohio State
Round 2: Teven Jenkins, OT, Oklahoma State
Round 5: Larry Borom, OT, Missouri
Round 6: Khalil Herbert, RB, Virginia Tech
Round 6: Dazz Newsome, WR, UNC
Round 6: Thomas Graham Jr., CB, Oregon
Round 7: Khyiris Tonga, IDL, BYU

Förstarundavalet:

Att Chicago såg möjligheten att byta upp sig och plocka quarterback Justin Fields är inget annat än en potentiell franchise-räddare. En av College bästa passare och quarterbacks förra säsongen och att Fields inte gick tidigare är på många sätt lite obegripligt. Hur som helst får Chicago en talang utöver det vanliga och har dessutom en fysisk profil som gör honom till ett hot i springspelet. Dock gör detta val inte Chicago till en utmanare direkt men med tanke på hur Bears byggt laget finns det en hel del pusselbitar på plats för att kunna utmana inom en snar framtid. Ingen spelare är en garanti men Justin Fields har alla förutsättningar för att tillsammans med Bears både inge hopp och tro på en ljusare framtid för Chicago.

Favoritvalet:

Hade kunnat välja Justin Fields men för att ge lite utrymme till de spelare som sällan hyllas väljer jag den offensiva tacklen Teven Jenkins som innan draften spåddes gå redan i första rundan. En riktigt stor tackle som kan mobba mindre passrushers och som kommer bli perfekt att växa tillsammans med Fields. Kommer kunna erbjuda bra utrymme för springspelet samt ge Justin Fields en fin ficka att operera från. 

Överraskingsvarning från dag 3:

Då Chicago gjorde en fin draft rakt igenom blir det också svårt att välja bara välja en från dag 3. Det hade lika gärna kunnat vara wide receivern Dazz Newsome eller runningbacken Khalil Herbert men vi kommer välja corner backen Thomas Graham från Oregon då inte bara fyller ett behov hos Bears utan även ger ett stort värde. Förr troligtvis på grund av att han valde att inte spela 2020 men ser man till de tidigare säsongerna har han presterat väldigt bra och varit en stöttepelare hos Oregon. Med den svaga uppsättningen Chicago har på Corner finns det nästan inget annat alternativ än att Thomas Graham får starta från dag 1.

Detroit Lions

Val i draften:

Round 1: Penei Sewell, OT, Oregon
Round 2: Levi Onwuzurike, DT, Washington
Round 3: Alim McNeill, DT, NC State
Round 3: Ifeatu Melifonwu, CB, Syracuse
Round 4: Amon-Ra St. Brown, WR, USC
Round 4: Derrick Barnes, LB, Purdue
Round 7: Jermar Jefferson, RB, Oregon State

Förstarundavalet:

Detroit och deras nya ledning gjorde ett tydligt statement med årets draft och var att laget ska bygga genom karaktär, fysik och pannben. Att den bästa offensiva tacklen i draften föll till Lions är inget annat än en välsignelse för Pennei Sewell är ett unikum nästan på positionen. Trots att han stod över säsongen 2020 var Sewell bland det dominantaste vi sett i college som 19 åring. Ett fysiskt freak som enligt många kommer stå med en guldjacka och en plats i Hall of Fame när karriären summeras. 

Favoritvalet:

En av de mest fysiska cornerbacksen i draften är Lions fjärdeval Ifeatu Melifonwu som inte bara är låg och tung men även snabb som hjälper honom snabbt komma åt sina receivrar även om han rent tekniskt och cover-mässigt har en hel del att jobba på. Har en potential att kunna “mobba” sina receivrar med bara sin fysik.

Överraskningsvarning från dag 3:

Detroits draft blev successivt tråkigare men på runda 4 gjorde man lite utav ett toppenval. Man valde den atletiske(oväntat va) Amon-Ra St Brown från USC där han producerat under flera år. Lions får en receiver som har ett fullt och mångsidigt route-tree och kan producera från olika positioner. St Brown kommer til len gynnsam situation där Detroit har näst intill ingen receiver att prata om. Det är möjligtvis Breshad Perriman eller tight end TJ Hockenson man kan nämna men bakom är det ett gapande tomt hål.

Green Bay Packers

Val i draften:

Round 1: Eric Stokes, CB, Georgia
Round 2: Josh Myers, C, Ohio State
Round 3: Amari Rodgers, WR, Clemson
Round 4: Royce Newman, OT, Ole Miss
Round 5: Tedarrell Slaton, IDL, Florida
Round 5: Shemar Jean-Charles, CB, Appalachian State
Round 6: Cole Van Lanen, OT, Wisconsin
Round 6: Isaiah McDuffie, LB, Boston College
Round 7: Kylin Hill, RB, Mississippi State

Förstarundavalet:

Många rykten florerades runt och dem har även fortsatt efter draften huruvida Aaron Rodgers kommer komma tillbaka till Green Bay eller ej. Dock var många experter säkra på att Green Bay skulle välj ett vapen till Rodgers eller en offensiv linjeman. MEN valet föll förvisso på en position som Packers desperat behöver för att ge understöd till briljante Jair Alexander. Valet föll på Georgias hypersnabba Cornerback Eric Stokes och jag ljuger om jag säger att jag inte blev förvånad. Stokes spåddes enligt många gå senare i draften men har man del elit-snabbhet och styrka i catchmoment finns de några positiva argument för detta val i alla fall. Kommer dock behöva vänja sig vid NFLs bedömningsgrad och många penalties kommer komma första tiden.

Favoritvalet:

Faktiskt svårt att hitta en favorit i denna relativt svaga draftklass men lite svag är jag för wide receiver Amari Rodgers från Clemson. Inte den starkaste spelaren sett till att bli öppen och att ha ett mångsidigt routetree men snabb och kommer definitivt utmana om en plats som slot receiver. Trevor LAwrence gillade Amari och detta kommer Aaron Rodgers gör också(om han spelar för Packers det vill säga…)

Överraskningsvarning från dag 3:

Återigen är det svårt att hitta en favorit i Packers draft men Tedarell Slaton är en sån där stor bufflig pjäs som bara väntar på att få sin potential förlöst. Har de fysiska aspekterna för att spela nosetackle men har inte lyckats få till den tekniska eller produktiva biten ÄN.

Minnesota Vikings

Val i draften:

Round 1: Christian Darrisaw, OT, Virginia Tech
Round 3: Kellen Mond, QB, Texas A&M
Round 3: Chazz Surratt, LB, North Carolina
Round 3: Wyatt Davis, IOL, Ohio State
Round 3: Patrick Jones II, EDGE, Pittsburgh 
Round 4: Kene Nwangwu, RB, Iowa State
Round 4: Camryn Bynum, CB, California
Round 4: Janarius Robinson, EDGE, Florida State
Round 5: Ihmir Smith-Marsette, WR, Iowa
Round 5: Zach Davidson, TE, Central Missouri
Round 6: Jaylen Twyman, IDL, Pittsburgh

Förstarundavalet:

Minnesota som gjorde 15 val förra året lyckades i år att göra 11 val vilket gör att deras depth chart ser fullmatad ut med talang. Vikings visade också hur man draftar när man bytte ner sig för att få lite extra draftval OCH ÄNDÅ FÅ DEN SPELAREN DET SKULLE VALT TIDIGARE. Att Christian Darrisaw föll så långt är på många sätt obegripligt då han gjorde en av det bästa säsonger en offensiv linjeman producerat i college. Spelar med en kraft och en fysisk överlägsenhet som varje lag borde drömma om i NFL. Stort grattis till Vikings!

Favoritvalet:

Här finns det både många och bra alternativ men innan draften hade jag Ihmir Smith-Marsette som en favorit och det får han faktiskt förbli nu efter. En receiver som fått lite uppmärksamhet trots att han påminner en hel del om Rashod Bateman i spelstil. En lång gänglig receiver som har en gyllene förmåga att göra plays långt ner i banan. Hoppas han får lira lite redan denna säsong. 

Överraskningsvarning från dag 3:

Det finns en förkärlek till edgerushers sent i drafterna och här hittar Vikings Jalen Twyman i runda 6. Efter en otrolig produktivt 2019 där det började viskas om en potentiell förstarunda för twyman blev något annat efter en katastrofal pro-day och ett val att inte spela 2020. Rykten går om att han är lat och inte sköter sin träning men visst kan Mike Zimmer och kompani få ordning på Twyman och får man det kan ha gjort draftens kap. Lång väg dit dock...

 

Christer Olofssonchristerolofsson091@gmail.com@christer0912021-05-13 17:54:43
Author

Fler artiklar om NFL