Lagbanner
NFC South Draftanalys

NFC South Draftanalys

Hur gick det egentligen för samtliga lag i draften? vad hände egentligen efter runda 1? Här kommer en artikelserie med en analys av samtliga divisioner i NFL.


Atlanta Falcons

Val i draften:

Round 1: Kyle Pitts, TE, Florida
Round 2: Richie Grant, S, UCF
Round 3: Jalen Mayfield, OT, Michigan
Round 4: Darren Hall, CB, San Diego State
Round 4: Drew Dalman, C, Stanford
Round 5: Ta’Quon Graham, EDGE, Texas
Round 5: Adetokunbo Ogundeji, EDGE, Notre Dame
Round 5: Avery Williams, CB, Boise State
Round 6: Frank Darby, WR, Arizona State

Förstarundavalet:

Atlanta som sällan väljer såhär tidigt som på 4:e totalt utnyttjade den till max när man valde den kanske mest hyllade och upphöjda tight end talangen någonsin, Kyle Pitts. Rör sig som en wide receiver, stark som en linebacker och smart som en quarterback är några av hans egenskaper och Pitts är så nära en garanti som det går att komma. Pitts kommer passa perfekt i Atlanta och bara tanken på ett anfall med Julio Jones, Calvin Ridley, Russell Gage, Matt Ryan och nu Kyle Pitts. Herrejösses.

Favoritvalet:

Är ett stort fan av Kyle Pitts och det går att prata om honom länge men för eran skull och på många sätt min egen kör vi på safetyn från UCF, Richie Grant. Få spelare imponerade så mycket som Grant under Senior Bowl där han dominerade 1-on-1. Styrkan ligger i att stoppa springspelet och har all potential att bli en bra hybrid-safety. 

Överraskningsvarning från dag 3:

Enkelt val här, Frank Darby. Han hördes mest under hela Senior Bowl och hann även visa upp sig men valdes ändå i sjätterundan. Ruskigt begränsad i sitt route-tree men är ett bra hot i djupet och är en hyfsad atlet. I och med Falcons styrka i passningsspelet kan Darby få en eller två chanser att glänsa som rotationsspelare. 

Carolina Panthers

Val i draften:

Round 1: Jayee Horn, CB, South Carolina
Round 2: Terrace Marshall Jr., WR, LSU
Round 3: Brady Christensen, OT, BYU
Round 3: Tommy Tremble, TE, Notre Dame
Round 4: Chuba Hubbard, RB, Oklahoma State
Round 5: Daviyon Nixon, DT, Iowa
Round 5: Keith Taylor Jr., CB, Washington
Round 6: Deonte Brown, IOL, Alabama
Round 6: Shi Smith, WR, South Carolina
Round 7: Phil Hoskins, DT, Kentucky

Förstarundavalet:

En besvikelse enligt många då Justin Fields och Mac Jones fanns tillgängliga för Panthers. Istället valde man att till 100% lägga förtroendet på Sam Darnold och valde istället draftens första defensiva spelare, cornerbacken Jaycee Horn. Panthers plockar kanske den absolut bästa press spelaren på positionen och gör det med kraft. Just fysiken och hans hårdhet är det som gör honom till en speciell och intressant talang.

Favoritvalet:

Kanske låter lite pretentiöst men det är något med Fullbacks som är spännande. Tommy Tremble är nämligen Tight End men med den blockförmågan han besitter och ändå förmåga att bidra med bollen gör att han kan bli Panthers svar på 49ers Kyle Juszczyk. Sen är ju namnet ett 10 poängare.

Överraskningsvarning från dag 3:

En av det bästa DT i draften lyckades Panthers plocka i den femte rundan där Iowas Dayvion Nixon väntade. En spelare som spelar som att han är större än vad han är, fötter som är explosiva och en förmåga att bryta sig igenom vilken offensiv linje som helst. Kommer behöva höja sig många snäpp dock, finns inte många matcher där han dominerat. 

New Orleans Saints

Val i draften:

Round 1: Payton Turner, EDGE, Houston
Round 2: Pete Werner, LB, Ohio State
Round 3: Paulson Adebo, CB, Stanford
Round 4: Ian Book, QB, Notre Dame
Round 6: Landon Young, OT,  Kentucky
Round 7: Kawaan Baker, WR, South Alabama

Förstarundavalet:

Få lag i draften gjorde mig så förvirrad, det ena valet är ologiskt medan det andra är briljant. Saints behöver fylla på med talang på både Corner och wide receiver men ändå blev det en edgerusher i Peyton Turner som gick först. En spelare som egentligen bara övertygat en säsong i college och därmed en stor chansning för Saints. Dock enormt fysisk och har en förmåga att böja sig runt sina tackles. Kan bli en otroligt vl för Saints men samtidigt kan det bli en stor flopp. 

Favoritvalet:

Både CB Paulson Adebo och LB Pete Werner är favoriter i draften och lite synd att båda hamnade i Saints. Adebo kommer få spela direkt men han förmåga att spela på bollen och hans längd kommer hjälpa honom är risken att orutinen och de oslipade delarna blir för många. Pete Werner är en stor tung pjäs som blir ett ånglok mot den offensiva linjen men det är lite där han också blir begränsad. Hög uppsida men lågt tak.

Överraskningsvarning från dag 3:

Här är det rakt igenom bedrövligt och bara att nämna Ian Book gör mig lite irriterad. Måste jag välja någon får det bli Landon Young från Kentucky. En stark tackle som varit en del i ett av de främsta offensiva linjerna i college.

Tampa Bay Buccaneers

Val i draften:

Round 1: Joe Tryon, EDGE, Washington
Round 2: Kyle Trask, QB, Florida
Round 3: Robert Hainsey, OT, Notre Dame
Round 4: Jaelon Darden, WR, North Texas
Round 5: KJ Britt, LB, Auburn
Round 7: Chris Wilcox, CB, BYU
Round 7: Grant Stuard, LB, Houston

Förstarundavalet:

Mästarna har egentligen inte ett enda hål i sitt lag och de hade kunnat välja i stort sett den bästa spelaren tillgänglig. ÄNDÅ väljer de en edgerusher i Joe Tryon som förutom sin ökända bullrush inte riktigt övertygat så mycket än. Visst finns det potential men det är svårt att hitta film på där han spelar med både kvalite och under en längre period. Dock ska det sägas att Buccs har råd med chansningar som dessa och inte behöver slänga in Tryon från dag 1.

Favoritvalet:

Gillar egentligen inte valet av QB Kyle Trask för Tampa Bay men det finns något väldigt intressant med honom. Inte nog att han inte ens var startspelare i high school utan Trask har endast varit startspelare i två år i college vilket ett av dessa år var elit på alla sätt. Dock så hade han både Kyle Pitts och Kadarius Toney att tillgå. Men bevisligen kan Trask utvecklas och får han chansen med bra vapen kan det ändå bli något av honom.

Överraskningsvarning från dag 3:

Jealen Darden kunde ha varit mitt favoritval men när han ändå tar plats här så. Darden är en wide receiver som är väldigt roligt att titta på, har en otrolig snabbhet med bollen och opererar ofta som slot receiver. Lyckades i North Texas göra hela 19 touchdowns och tvingade fram 23 missade tacklingar efter mottagning. Lyxval at Tampa och kan passa mer än perfekt tillsammans med Tom Brady.

 

Christer Olofssonchristerolofsson091@gmail.com@christer0912021-05-13 21:03:43
Author

Fler artiklar om NFL