Lagbanner
NFL Honor Awards

NFL Honor Awards

Varje år delas de ut priser till de som ska prisas och så även detta år. Flera intressanta vinnare plus några snackisar.

NFL Honors som funnits sedan 2012 delas ut och har sin gala kvällen innan Super Bowl vanligtvis men där Covid tvingat förflytta platsen till den virtuella och alla stjärnor får stanna hemma. 

Många spelare är det som imponerat men det är endast ett fåtal som får hämta priserna som ligans bästa och flera namn har vi sett tidigare och några är första gången vi ser på NFL Honors. Vi kommer gå igenom det största priserna och även de som röstats in i Hall Of Fame men de kommer i en separat artikel. 

Most Valuable Player - MVP:  Aaron Rodgers, Green Bay Packers

- Tredje gången som Rodgers plockar hem detta pris och priset såg länge ut att hamna i händer på PAtrick Mahomes men efter en utomjordlig andra halva av säsongen fanns det inget tvivel. 28 touchdowns, 261 yards i snitt per match, 75% i completion rate och endast 3 interceptions. Nämnde jag att laget även gick 9-1? Fullt värdig vinnare och stort Grattis Aaron! 

Offensive Player of the Year: Derrick Henry, Running Back, Tennessee Titans

- Vem trodde att Henry skulle efter ett 2019 där han sprang för 1540 yards och 16 TD skulle fullständigt köra över det och göra en säsong där han sprang för 2141 yards och 17 touchdowns. Sanslös säsong för den tidigare Heisman-vinnaren där han även gjorde skyhöga 378 carries och blev endast den 8:e spelaren i historien att komma över 2000 rushing yards på en säsong. 

Defensive Player of the Year: Aaron Donald, Defensive Tackle, Los Angeles Rams

- Snart går det att föra argumentet att priset ska döpas efter Donald som nu vunnit detta pris 3 gånger på 4 år. Ännu en dominant säsong där 13,5 sacks, 14 tackles for loss och 28 tacklingar på quarterbacks. Ett fysiskt unikum som är en av sportens bästa genom tiderna redan.

Snackisen:
- Förvisso kan ingen ta ifrån Aaron Donald titeln som ligans bästa defensiva spelare men visst kunde man gett det till TJ Watt i Pittsburgh Steelers där han egentligen gjort mer statiskt denna säsong och var en del av ligans bästa försvar första halvan av säsongen. Även brodern JJ Watt har varit ute och svingat på Twitter angående detta.

Offensive Rookie of the Year: Justin Herbert, Quarterback, Los Angeles Chargers

Efter att Tyrodd Taylor gick sönder i vecka 2 fick 6:e valet totalt i draften Justin Herbert chansen och som han tog den. Han tog platsen och släppte den sedan aldrig men något som han släppte var bollen och som denna killen kunde kasta. Eller vad sägs om 31 touchdowns och endast 10 interceptions? Nytt rekord för rookies och lägg även till 234 yards rushing. En magiskt rookiesäsong som bådar en ljus framtid för Chargers och Justin Herbert. 

Snackisen:
- Här fanns det flera kandidater och visst kan man göra några argument för RB Jonathan Taylor, WR Cedee Lamb, WR Brandon Aiuyk och till viss del QB Joe Burrow MEN det Minnesota Vikings WR Justin Jefferson gjorde denna säsong var något av det bästa vi sett från en rookie-wide receiver och slog nästan Odell-BEckhams rookie-rekord i Reciever-grade. Nästan omänskligt bra på att ta sig ifrån sin cover och även otroligt bra förmåga att fånga bollen och att “releasea” sig från sin försvarare. Slutade på 1400 yards och 7 touchdowns. Helt klart vinnaren i min bok. 

Defensive Rookie of the Year: Chase Young, Defensive End, Washington Football Team

- Det var många som ansåg att Ohio States stjärnspelare Chase Young faktiskt skulle gå som nummer 1 totalt i draften och vi fick denna säsong se varför. Gick in i ligan som rookie med spelade och dominerade som att han var veteran. En spelare som kommer dominera ligan i flera år framöver och presenterar man siffror som 7,5 sacks, 4 forced fumbles varav 3 som han plockade upp samt 44 tacklingar totalt då är man redan en stjärna i ligan.

Comeback Player of the Year: Alex Smith, Quarterback, Washington Football Team

- Att se den skadan som Alex Smith åkte på i 2018 och sedan höra om hur en infektion i samband med skadan nästan tog hans liv gör detta till inget annat än ett mirakel eller snarare en prestation och vilja utom det vanliga. Att sedan tänka att han nästan två år senare ska stå på en plan och kasta i en NFL-match gör en inget annat än mållös. Ändra namnet till Alex Smith award omgående för en mer sagolik historia kommer du nog aldrig höra. 

Coach of the Year: Kevin Stefanski, Cleveland Browns

- Ja visst skulle det lyfta till slut för Browns och få ut en stor portion av potentialen måste tillskrivas Stefanski. Inte nog med att han tog Browns till ett slutspel för första gången på 18 år så slår de Pittsburgh Steelers i wild-card rundan och går vidare. Enormt imponerande och framtiden ser ljus ut för Browns. 

Walter Peyton Man of the Year Award: Russell Wilson, Quarterback, Seattle Seahawks

- Priset tilldelas Russell Wilson för hans enorm insatser vid sidan av planen för både community och belysning av orättvisa i samhället. Framförallt erhåller han priset för den stiftelse han skapade sitt rookie-år som heter “Why Not You Foundation” som arbetar på ett barnsjukhus i Seattle. “Det har varit en av de största som gud gett mig att få inflytande till förändring och att kunna hjälpa de i behov” säger Russell Wilson i en intervju i samband med priset. 

Imorgon publiceras artikeln om Hall Of Fame-klassen 2021!

 

Christer Olofssonchristerolofsson091@gmail.com@christer0912021-02-09 09:48:07
Author

Fler artiklar om NFL