Lagbanner
Packers rammade Rams
Davante Adams fortsätter sin starka säsong för sitt Green Bay Packers.

Packers rammade Rams

Green Bay Packers tog sig som ett av fyra lag vidare från divisional round tillsammans med Buffalo Bills, Kansas City Chiefs och Tampa Bay Buccaneers.

Två helger av intensiva playoffmatcher är till ända och plötsligt står vi här med bara fyra lag kvar. Green Bay Packers blev första lag att ta sig vidare från divisional round efter att man besegrat Los Angeles Rams med 32-18. Rams fruktade försvar, med en småskadad Aaron Donald, kunde inte sätta stopp för Aaron Rodgers och hans duktiga skara av wide receivers. Rodgers var stabil matchen igenom med 296 kastade yards, en rushing TD och han passade även fram Davante Adams och Allen Lazard till varsin touchdown.

Green Bay kommer att ställas mot Tampa Bay Buccaneers i kampen om vem som blir herre på täppan i NFC och får en åtråvärd biljett till årets Super Bowl, ett Tampa som med viss möda slog tillbaka New Orleans Saints med 30-20. Tom Brady spelade föga förvånande en viktig roll i segern men det var den mycket duktige linebackern Devin White som blev hjälten då han stod för två interceptions.  Förutom att kasta bort två bollar till White så kastade Drew Brees ytterligare två interceptions under matchens gång och som vi vet blir antalet turnovers ofta den faktor som blir avgörande. Vad som nu händer med Brees är höjt i dunkel men gissningsvis spelar han av sitt sista år på kontraktet innan det blir pensionering.

CHIEFS GÖR UPP MED BILLS OM EN FINALPLATS
De regerande mästarna Kansas City Chiefs slog planenligt ut Cleveland Browns men detta till ett högt pris då lagets stora stjärna Patrick Mahomes tvingades utgå med hjärnskakning. Det var en match där Chiefs tog kommandot från start och länge såg ut att ta en stabil seger. Hemmalaget tappade dock mycket av sitt momentum i samband med Mahomes skada och Cleveland jobbade sig in i matchen men närmare än 17-22 lyckades man inte komma.

Kansas motståndare i nästkommande match som gäller titeln i AFC, Buffalo Bills, tog sig vidare tack vare en imponerande defensiv insats mot Baltimore Ravens där man höll ligans bästa running game i schack. Ravens hade förtvivlat svårt att skapa något framåt och det blev bara tre poäng på tavlan för gästerna. För segrande Buffalos del var Stefon Diggs i vanlig ordning ett stort utropstecken med 106 fångade yards och en touchdown.

Björn Bellviken2021-01-21 19:41:00
Author

Fler artiklar om NFL