Lagbanner
Spännade premiärvecka
Tom Brady hade en mindre lyckad debut.

Spännade premiärvecka

Den 101:a säsongen av världens bästa amerikanska fotbollsliga har äntligen haft premiär och som vanligt fick vi se drama och prestationer på högsta elitnivå.

Säsongen 2020 har satt igång och i premiärmatchen mellan Kansas City Chiefs och Houston Texans var det de regerande mästarna Chiefs som gick segrande ur striden inför de 17.000 åskådare som tillåtits in på läktarna trots covid-19. Texans började bäst men sedan kom Patrick Mahomes mannar igång och efter bland annat varsin touchdown från Travis Kelce, Tyreek Hill och Sammy Watkins skrevs slutresultatet till 34-20. Den hajpade rookien Clyde Edwards-Helaire hade en lyckad debut med 138 yards och en touchdown.

Ett av mästarnas största hot, Baltimore Ravens, spände musklerna rejält när de krossade ett svagt Cleveland Browns med 38-6 och qb Lamar Jackson visade att han konserverat formen från förra året. Seattle Seahawks och Green Bay Packers stod också för starka offensiva insatser när de vann mot Atlanta Falcons och Minnesota Vikings med 38-25 respektive 43-34.

BRADY FÖLL MOT BREES 
Den kamp som det talats mest om på förhand var den mellan två av historiens bästa quarterbacks, nämligen Drew Brees i New Orleans Saints och Tom Brady i Tampa Bay Buccaneers. Bradys debut i Tampas tröja såg lite darrig ut och det slutade med förlust 34-23 för den levande legenden i en match där han kastade två interceptions. Brees hade en kväll med betydligt färre yards än sin motståndare men också betydligt färre misstag då denne inte kastade bort bollen en enda gång.

På tal om veteraner och quarterbacks så gjorde Cam Newton en mycket godkänd debut för Bradys gamla klubb New England Patriots när de vann mot divisionsrivalen Miami Dolphins med 21-11. Newton såg till viss del ut som sitt gamla jag då han på egen hand sprang för 75 yards och två touchdowns. Running backen Sony Michel stod för Patriots tredje TD i matchen. 

Överraskningar tillhör nästan vardagen i NFL och den här veckan smällde det till rejält när både Jacksonville Jaguars och Washington Football Team skrällde. Jaguars vann sin match mot Indianapolis Colts med 27-20 där man till viss del blev hjälpta av att Colts running back Marlon Mack drog av hälsenan i början på matchen. Washington besegrade oväntat Philadelphia Eagles med 24-17, trots att man låg under med 0-17 i halvtid.  

LUKRAKTIVA KONTRAKTSFÖRLÄNGNINGAR 
Alvin Kamara, Dalvin Cook och Cooper Kupp kan skratta sig hela vägen till banken de närmsta åren då alla tre skrev på nya kontrakt med sina klubbar under helgen. New Orleans Saints satsade mycket av sitt löneutrymme på den mångsidige Kamara och gav sin running back-stjärna ett nytt femårskontrakt till ett värde av 73 miljoner dollar. Dalvin Cook i Minnesota Vikings skrev även han på för fem nya år värt 63 miljoner dollar. Något som får ses som en vågad chansning med tanke på de skadeproblem Cook trots allt dragits med. Cooper Kupps förlängning var inte lika lång då denne förlängde med tre nya år men lukraktivt var det ändå. Kontraktet ska vara värt uppemot 48 miljoner dollar, även om inga bekräftade uppgifter ännu finns.

Fullständiga resultat från vecka #1:
Kansas City Chiefs - Houston Texans 34-20
Atlanta Falcons - Seattle Seahawks 25-38
Baltimore Ravens - Cleveland Browns 38-6
Buffalo Bills - New York Jets 27-17
Carolina Panthers - Las Vegas Raiders 30-34
Detroit Lions - Chicago Bears 23-27
Jacksonville Jaguars - Indianapolis Colts 27-20
Minnesota Vikings - Green Bay Packers 34-43
New England Patriots - Miami Dolphins 21-11
Washington Football Team - Philadelphia Eagles 27-17
Cincinnati Bengals - Los Angeles Chargers 13-16
New Orleans Saints - Tampa Bay Buccaneers 34-23
San Francisco 49ers - Arizona Cardinals 20-24
Los Angeles Rams - Dallas Cowboys 20-17
New York Giants - Pittsburgh Steelers 16-26
Denver Broncos - Tennessee Titans 14-16

Björn Bellviken2020-09-17 21:09:00
Author

Fler artiklar om NFL