Lagbanner
Week #10: Stort drama i Arizona
DeAndre Hopkins blev stor matchvinnare för sitt Arizona Cardinals mot Buffalo Bills.

Week #10: Stort drama i Arizona

Buffalo Bills förlorade snöpligt mot Arizona Cardinals efter en lyckad Hail Mary, Tampa Bay tog revansch på sig själva och Miami Dolphins positiva utveckling fortsätter. Mer om detta i veckans rapport.


Buffalo Bills har hittills varit ett stort utropstecken den här säsongen och i söndags besökte man öknen i de sydvästra delarna av landet för ett tufft bortamöte mot Arizona Cardinals. Det här mötet blev föga förvånande en jämn och intensiv historia med en mycket dramatisk avslutning. När gästerna tog över ledningen under matchens sista minut trodde många hemma i soffan att det var avgjort men med två sekunder kvar på klockan lyckades hemmalagets quarterback Kyler Murray hitta fram till DeAndre Hopkins som omringad av tre försvarare nådde högst inne i end zone och plockade ner bollen. Buffalos spelare var förståeligt nog inte alls nöjda med resultatet och de får försöka att ladda om inför slutspurten då de under kommande vecka har sin bye week. Arizonas seger innebär att man går upp i delad ledning i den extremt täta NFC West på sex segrar och tre förluster tillsammans med Los Angeles Rams och Seattle Seahawks.


TAMPAS REVANSCH OCH SKADA PÅ BREES

Efter förra veckans fiasko då man förlorade med stora siffror mot New Orleans Saints så tog Tampa Bay Buccaneers gruvlig revansch på sig själva i samband med att laget besegrade Carolina Panthers. Bruce Arians mannar var betydligt vassare framåt och skrapade totalt ihop 46 poäng på tavlan i en match där Buccaneers running back Ronald Jones sprang för smått fantastiska 192 yards och en touchdown. Panthers å sin sida fick klara sig utan sin stjärna Christian McCaffrey pga en axelskada och inte blev skadeläget bättre av att lagets startande quarterback Terry Bridgewater tvingades utgå efter att ha skadat sitt knä i slutet av fjärde quartern. Med fem raka förluster tappar pantrarna mark i kampen om ett wild card och skulle Bridgewater bli borta en längre tid kommer det bli extra svårt att lösa en biljett till slutspelet.

De nyligen nämnda New Orleans Saints toppar fortsatt NFC South, före just Tampa Bay och Carolina, men lagets seger mot San Francisco 49ers blev dyrköpt då hänföraren Drew Brees tvingades kliva av i halvtid. Det visade sig vid en närmare undersökning att Brees fått frakturer på flera revben och en kollapsad lunga vilket kräver minst tre veckors konvalescens. Under tiden som Brees kurerar sig får Saints lita på att någon av de två quarterbackarna på bänken bestående av Taysom Hill / Jameis Winston kan leverera och axla rollen som lagets spelfördelare.


STEELERS SVIT FORTSÄTTER

Tua Tagovailoas succè i Miami Dolphins fortsätter och delfinerna från Florida tog i söndags ännu en seger då man slog tillbaka Los Angeles Chargers med siffrorna 29-21. Brian Flores har verkligen lyckats få det talangfulla laget att prestera som ett kollektiv och hoppet om slutspel lever i allra högsta grad.

Avslutningsvis kan det nämnas från den här veckan att Cleveland Browns vann en mycket tråkig affär mot Houston Texans där regn och blåst påverkade spelets kvalité, att Green Bay Packers var ruskigt nära att åka på en rejäl mina mot Jacksonville Jaguars i sin egen hemmaborg och att Pittsburgh Steelers fortsätter sin obesegrade svit och nu har ett record på 9-0 efter att man relativt enkelt besegrat Cincinatti Bengals.


Fullständiga resultat vecka #10:
Tennessee Titans - Indianapolis Colts 17-34
Carolina Panthers - Tampa Bay Buccaneers 23-46
Cleveland Browns - Houston Texans 10-7
Detroit Lions - Washington Football Team 30-27
Green Bay Packers - Jacksonville Jaguars 24-20
New York Giants - Philadelphia Eagles 27-17
Arizona Cardinals - Buffalo Bills 32-30
Las Vegas Raiders - Denver Broncos 37-12
Miami Dolphins - Los Angeles Chargers 29-21
Los Angeles Rams - Seattle Seahawks 23-16
New Orleans Saints - San Francisco 49ers 27-13
Pittsburgh Steelers - Cincinnati Bengals 36-10
New England Patriots - Baltimore Ravens 23-17
Chicago Bears - Minnesota Vikings 13-19

Björn Bellviken2020-11-20 00:21:00
Author

Fler artiklar om NFL