Lagbanner
Week 15: Jets chockade Rams
Spelarna i New York Jets fick fira jul som vinnare.

Week 15: Jets chockade Rams

New York Jets och Cincinatti Bengals stod för varsin riktig smällkaramell, Kansas City Chiefs tog sin nionde raka seger och Tom Brady sänkte Atlanta Falcons på egen hand. Mer om detta i veckans rapport från NFL.

Om ingen av spelarna i New York Jets tidigare trodde på varken tomten eller mirakel så kanske de gör det nu efter att laget äntligen tagit säsongens första vinst när man skrällde rejält borta mot Los Angeles Rams med 23-20. Jets skaffade sig en tidig ledning och denna släppte man aldrig greppet om, även om hemmalaget åt upp det mesta av försprånget desto längre matchen led. Dock tappade Jets, i och med segern, övertaget till Jacksonville Jaguars vad gäller att kunna välja som lag nummer ett i vårens draft där den mycket eftertraktade quarterbacken Trevor Lawrence förväntas gå först. 

Cincinatti Bengals stod också för en av säsongens största skrällar när de gav det formsvaga Pittsburgh Steelers sin tredje raka förlust och en stor orsak till detta var att man tog till vara på gästernas misstag. Steelers anfallsspel var totalt impotent och i den första halvleken tappade laget bollen två gånger och quarterback Ben Roethlisberger kastade en kostsam interception. Tack vare dessa misstag kunde hemmalaget skaffa sig en ledning med 17-0 innan halvtid och i slutändan höll man hela vägen där slutresultatet skrevs till 24-17, trots en väntad forcering från motståndarnas sida. Bengals quarterback Ryan Finleys touchdown i mitten av den fjärde kvarten blev avgörande och det var ett spel som lurade alla då ingen förväntade sig att han skulle springa med bollen.

CHIEFS STARKA FORM OCH HENRYS DOMINANS
De regerande mästarna Kansas City Chiefs tog sin nionde raka seger och Patrick Mahomes kastade för 254 yards och tre touchdowns när man slog tillbaka New Orleans Saints med 32-29. Det var en intensiv match som till stora delar kontrollerades av bortalaget men mot slutet pressade Saints ordentligt och det blev en nagelbitare som avgjordes med ett field goal från Harrison Butkers fot. Kansas coach Andy Reid var säkert nöjd med insatsen men samtidigt behöver han hitta en lösning på det faktum att försvaret släpper till alltför många poäng. 

Vissa spelare går nästan inte att stoppa och ingen har varit lika dominant på sin position under hösten som Tennesse Titans running back Derrick Henry. När laget körde över Detroit Lions med 46-25 visade Henry varför motståndarna fruktar honom med 147 rushing yards och en touchdown. Titans quarterback Ryan Tannehill stod för en av karriärens bästa matcher då han passade fram till tre touchdowns och dessutom gjorde två på egen hand genom att springa in med bollen.

PATRIOTS MISSRÄKNING OCH BRADYS COMEBACK

För första gången sedan 2008 missar New England Patriots slutspel och detta blev klart efter att man åkt på stryk av Miami Dolphins med 22-12. Patriots var inte på något sätt "dåliga" men i flera viktiga lägen inne i redzone saknades koncentrationen där man istället för att göra en touchdown fick nöja sig med ett field goal. Cam Newton lär inte få fortsatt förtroende som quarterback nästa säsong och kanske blir coach Bill Belichick till våren tvungen att göra något han aldrig gjort förut, nämligen att drafta en QB i första rundan.

Det börjar bli en uttjatad historia men återigen stod Tom Brady, nuförtiden i Tampa Bay Buccaneers, bakom en stark comeback när laget hämtade upp ett stort underläge mot Atlanta Falcons och vände till seger. Hemmalaget började bäst i en match där Falcons wide reciever Calvin Ridley (163 yards, 1 TD) var ett ständigt hot framåt och de hade rättvist ledningen med 17-0 i paus innan Bradys show började.
Den evigt unge 43-åringen ledde sina mannar till poäng i fem raka anfall och på ett av dem gjorde den skandalomsusade Antonio Brown sin första TD för klubben. Chris Godwin fångade även han en touchdown, Leonard Fournette sprang in två och kickern Ryan Succop sparkade in ett field goal. När matchen var slut hade Buccaneers vunnit med 31-27 och Brady utökade i och med segern sin svit mot Falcons till sju vinster och noll förluster.


Fullständiga resultat vecka 15:
Las Vegas Raiders - Los Angeles Chargers 27-30 OT
Denver Broncos - Buffalo Bills 19-48
Green Bay Packers - Carolina Panthers 24-16
Atlanta Falcons - Tampa Bay Buccaneers 27-31
Baltimore Ravens - Jacksonville Jaguars 40-14
Dallas Cowboys - San Francisco 49ers 41-33
Indianapolis Colts - Houston Texans 27-20
Miami Dolphins - New England Patriots 22-12
Minnesota Vikings - Chicago Bears 27-33
Tennessee Titans - Detroit Lions 46-25
Washington Football Team - Seattle Seahawks 15-20
Arizona Cardinals - Philadelphia Eagles 33-26
Los Angeles Rams - New York Jets 20-23
New Orleans Saints - Kansas City Chiefs 29-32
New York Giants - Cleveland Browns 6-20
Cincinnati Bengals - Pittsburgh Steelers 27-17

Björn Bellviken2020-12-26 20:00:00
Author

Fler artiklar om NFL