Lagbanner
Vecka 16: Burrows briljans
Joe Burrow var inget annat än briljant i söndags kväll.

Vecka 16: Burrows briljans

Med det åtråvärda slutspelet endast några veckor bort börjar varje match bli mycket viktig för flertalet lag. Här följer de fem bästa punkterna från vecka 16.

Burrows uppvisning
Det var inget snack om att det var Bengals quarterback Joe Burrow som var bäste spelare på planen när hans Cincinatti besegrade Baltimore Ravens med klara 41-22. Burrow kastade, förutom sina 4 TD-passningar, för totalt 525 yards och det är fjärde mest i NFL-historien vad gäller antalet yards i en match. 25-åringen har haft det lite svårt att blomma ut under sina knappt två år i ligan där året som rookie fick ett abrubt slut pga skada men detta kan mycket väl ha varit hans genombrott.

Bills revansch på patrioterna
Buffalo förlorade för ett par veckor sedan mot New England i en match där starka vindar och regn påverkade förutsättningatna rejält. Därför var laget ute efter revansch på Patriots och det fick man också efter en gedigen insats. Josh Allen visade varför han numera tillhör ligans toppskikt med stabilt spel från sin position som quarterback. Allen passade fram till tre TDs samtidigt som han under matchens gång sprang för 64 yards vilket var mest av alla i hela Bills laguppställning

Rodgers nummer ett i Packers
Brett Favre toppar inte längre listan för flest kastade touchdowns i Green Bay Packers historia. Ny herre på täppan är numera Aaron Rodgers som med sina 3 TD-passningar mot Cleveland Browns passerade Favre (442) och står nu själv på 445 och fler lär det bli med tanke på att några matcher återstår. Om det sedan blir en fortsättning i Green Bay är osäkert då hans framtid är höjt i dunkel  Tom Brady (541 med Patriots) och Drew Brees (492 med Saints) är de enda med fler kastade TDs för en och samma franchise.

Cowboys och Diggs trummar på
Dallas Cowboys såg verkligen ut som en contender igen efter att man kört över Washington med otroliga 56-14. Dak Prescott kastade för 321 yards och fyra touchdowns i en match som var avgjord redan i halvtid. Trevon Diggs, cornerback i Cowboys, var som vanligt en gigant i försvaret då han stod för sin 11:e interception för säsongen. Senast någon noterade den siffran var 40 år sedan och då var det Everson Walls, också spelare i just Dallas, som 1981 bröt 11 passningar. Rekordet under Super Bowl-eran för antalet interceptions på en säsong (13) är från 1980 och den bedriften tillhör Lester Hayes som representerade Oakland Raiders.

Miamis helomvändning
Dolphins inledde den här säsongen med ett record på sju förluster och en ynka vinst. Sedan dess har laget vunnit sina sju senaste matcher och plötsligt är man på allvar med i jakten på ett wildcard. Den sjunde raka segern kom mot ett decimerat New Orleans Saints som tvingades att starta rookien Ian Book som QB i Taysom Hill och Trevor Siemians frånvaro pga covid-19. Book hade det otroligt tufft och redan under Saints första drive kastade han en pick six. Miami pressade gröngölingen ständigt och hemmalaget noterades för åtta sacks totalt. Ingen rolig debut för stackars Book.

Björn Bellviken2021-12-31 04:11:00
Author

Fler artiklar om NFL