Lagbanner
Week #4: Det första utbrottet
Roger Goodell var kritisk till Tennessee Titans hantering av coronaviruset.

Week #4: Det första utbrottet

En dryg fjärdedel av säsongen 2020 är spelad och den senaste veckan var troligen den mest händelserika hittills då en match fick ställas in och en annan flyttas fram. Mer om detta i veckans rapport.

Trots att pandemin av covid-19 fortfarande härjar världen över så har NFL varit relativt skonat från något större utbrott - fram tills i förra veckan - då flertalet ledare och spelare inom Tennessee Titans organisation testats positivt för viruset. Ligans boss Roger Goodell har varit kritisk mot detta men Titans själva hävdar bestämt att man har förhållt sig till alla regler och protokoll för att förhindra smitta. Till följd av detta ställdes lagets match mot Pittsburghs Steelers in och denna kommer istället att spelas den 25:e oktober. Under helgen kom det även fram att New England Patriots quarterback Cam Newton testats positivt och många var oroliga att deras match mot Kansas City Chiefs också skulle ställas in. Dock blev så inte fallet utan matchen spelades istället på måndagen, en match som Chiefs vann med viss möda. I och med segern blev de det första lag någonsin som för fjärde året i följd inlett en säsong med att vinna fyra raka matcher.

Green Bay Packers har även de, i sällskap av Seattle Seahawks, Buffalo Bills och nyss nämnda Chiefs, startat säsongen med ett record på 4-0 och den fjärde segern kom i måndags efter att man spelat ut motståndarna Atlanta Falcons och till slut vunnit med 30-16. Aaron Rodgers bjöd på strålande spel från sin position som quarterback och running backen Aaron Jones var lika stabil som brukligt men matchens största avtryck gjorde tight enden Robert Tonyan. Den odraftade free agenten från Indiana State hade rena rama julafton med totalt tre touchdowns och vi kan mycket väl ha sett en ny stjärna födas då han var fullständigt briljant.

När vi ändå talar om stjärnor så stod superveteranen Tom Brady för en insats av gammalt gott slag i samband med att hans Tampa Bay Buccaneers vänt underläge till seger mot Los Angeles Chargers. Inför ett begränsat antal åskådare på läktaren kastade Brady för 369 yards och fem touchdowns, alla till fem olika lagkamrater. Inte illa för en 43-åring som tidens tand inte verkar kunna rå på. 

En betydligt yngre quarterback, draftettan i våras Joe Burrow, tog karriärens första seger när Cincinnati Bengals slog tillbaka Jacksonville Jaguars med 33-25. Den förre Heisman Trophy-vinnaren kastade för 300 yards och en touchdown. Denna notering gjorde Burrow till den första rookien i ligans historia att kasta för 300 yards eller mer i tre raka matcher. 

Fullständiga resultat vecka #4:
New York Jets - Denver Broncos 28-37
Carolina Panthers - Arizona Cardinals 31-21
Cincinnati Bengals - Jacksonville Jaguars 33-25
Dallas Cowboys - Cleveland Browns 38-49
Detroit Lions - New Orleans Saints 29-35
Houston Texans - Minnesota Vikings 23-31
Miami Dolphins - Seattle Seahawks 23-31
Tampa Bay Buccaneers - Los Angeles Chargers 38-31
Washington Football Team - Baltimore Ravens 17-31
Los Angeles Rams - New York Giants 17-9
Chicago Bears - Indianapolis Colts 11-19
Las Vegas Raiders - Buffalo Bills 23-30
San Francisco 49ers - Philadelphia Eagles 20-25
Kansas City Chiefs - New England Patriots 26-10
Green Bay Packers - Atlanta Falcons 30-16

Björn Bellviken2020-10-08 20:00:00
Author

Fler artiklar om NFL