Lagbanner
Week 6: Steelers körde över Browns
Chase Claypool har verkligen gjort ett avtryck de senaste veckorna.

Week 6: Steelers körde över Browns

Cleveland Browns åkte på en ordentlig överkörning, Brady besegrade Rodgers och Yannick Ngakoue lämnar Minnesota Vikings. Mer om detta i veckans rapport.

Pittsburgh Steelers har för första gången sedan 1978 startat en säsong med ett record på 5-0 efter att ha tagit sin femte vinst i samband med att man fullkomligt kört över divisionsrivalen Cleveland Browns med 38-7 hemma på Heinz Field. Försvaret i Steelers satte tidigt en hård press på gästernas quarterback Blake Mayfield och detta lönade sig när man tvingade fram honom att kasta en interception rakt i famnen på Minkah Fitzpatrick som i sin tur tog sig hela vägen in i endzone för en touchdown. Mayfield hade svårt att skapa något vettigt framåt och i slutet av matchen blev han utbytt mot Case Keenum. Hemmalaget hade totalt fem sacks men försvaret får hädanefter klara sig utan linebackern Devin Bush efter att denne skadat sitt knä såpass allvarligt att säsongen är över för hans del. Nästa vecka ställs Steelers mot ett tungt Tennessee Titans som även de fortfarande är obesegrade.

BRADY ÖVERGLÄNSTE RODGERS
Aaron Rodgers och Tom Brady har i många år kämpat mot varandra vad gäller epitetet som ligans bästa quarterback men i matchen mellan Tampa Bay Buccaneers och Green Bay Packers rådde det ingen tvekan om vem som var den bättre av de två veteranerna. Green Bay startade dock bäst och gick tidigt upp till en ledning med 10-0 innan förfallet började för det gästande laget då Rodgers kastade sin första av totalt två interceptions. Brady däremot höll bollen inom laget och han noterades för 166 yards i luften och två touchdowns. Tampa vann till slut matchen med siffrorna 38-10. En annan veteran som visade att gammal är äldst var Philip Rivers som ledde sitt Indianapolis Colts till seger efter att laget vänt ett kraftigt underläge mot Cincinatti Bengals. Rivers gjorde en strålande insats med 371 kastade yards och totalt tre touchdowns.

JOE JUDGES FÖRSTA SEGER
En seger kan göra mycket gott för självförtroendet och det kan nog Atlanta Falcons och New York Giants hålla med om då de båda klubbarna äntligen raderade sina nollor i vinstkolumnen under helgen. Atlanta, som i förra veckan gav coachen Dan Quinn sparken, besegrade Minnesota Vikings med 40-23 i en match där wide receivern Julio Jones spelade en stor roll med 137 yards och två touchdowns. Minnesotas rookie Justin Jefferson var dock snäppet värre med två touchdowns och 166 yards totalt. Kirk Cousins var brutalt dålig i den första halvleken då han kastade bort bollen tre (!) gånger och detta fick Vikings betala dyrt för. Laget verkar nu ha gett upp hoppet om att nå slutspel och bara för några timmar sedan valde man att skicka försvararen Yannick Ngakoue till Baltimore Ravens i utbyte mot ett par draftval. Vad gäller New York Giants så var det med nöd och näppe som man tog hem segern mot Washington Football Team. Matchen slutade 20-19 efter stor dramatik på slutet där Washington försökte avgöra med ett två- poängsförsök men misslyckades. Gladast över resultatet var garanterat Giants coach Joe Judge som tog sin första seger som tränare i NFL.

Fullständiga resultat vecka #6: 
Carolina Panthers - Chicago Bears 16-23
Indianapolis Colts - Cincinnati Bengals 31-27
Jacksonville Jaguars - Detroit Lions 16-34
Minnesota Vikings - Atlanta Falcons 23-40
New England Patriots - Denver Broncos 12-18
New York Giants - Washington Football Team 20-19
Philadelphia Eagles - Baltimore Ravens 28-30
Pittsburgh Steelers - Cleveland Browns 38-7
Tennessee Titans - Houston Texans 42-36 OT
Miami Dolphins - New York Jets 24-0
Tampa Bay Buccaneers - Green Bay Packers 38-10
San Francisco 49ers - Los Angeles Rams 24-16
Buffalo Bills - Kansas City Chiefs 17-26
Dallas Cowboys - Arizona Cardinals 10-38

Björn Bellviken2020-10-22 21:14:00
Author

Fler artiklar om NFL