Lagbanner
Wentz trejdad till Colts
Carson Wentz hade ett uselt sista år i Eagles där han blev sackad 50 gånger.

Wentz trejdad till Colts

Philadelphia Eagles och Carson Wentz går skilda vägar i samband med att den 28-årige quarterbacken i torsdags blivit trejdad till Indianapolis Colts.


Det har ryktats under en längre period att Carson Wentz viljat lämna Philadelphia Eagles och i torsdags fick han sin önskan uppfylld. Detta efter att klubben trejdat honom till Indianapolis Colts i utbyte mot ett draftval i tredje rundan 2021 och ett villkorligt draftval i andra rundan 2022, som kan bli ett val i första rundan om Wentz spelar 75% av Colts snaps den kommande säsongen.

Vad man har kunnat läsa sig till i amerikansk media så anser många experter att detta var en deal som gynnar båda lagen ungefär lika mycket. Eagles ledning, med den nu sparkade coachen Doug Pederson i spetsen, tappade till slut tålamodet under hösten och bänkade Wentz till förmån för Jalen Hurts. Det gick bättre för laget i december med Hurts som spelfördelare och detta faktum var med stor sannolikhet en starkt bidragande faktor till att man tog beslutet att genomföra affären. Troligtvis lär Hurts nu få chansen att visa vad han går för och vill Eagles ändå skaffa sig sparkapital skulle man kunna använda nägot av de två draftvalen, antingen iår eller nästa, på en annan lovande quarterback.

Wentz gjorde debut i NFL 2016 efter att ha valts som nummer 2 totalt i samma års draft och han gjorde ett fantastiskt år under sin andra säsong med 33 passing touchdowns kontra 7 interceptions innan han råkade ut för en allvarlig knäskada. Sedan dess har det mestadels gått nerför och året som gick var verkligen inget att hänga i julgranen för den forne drafttvåan.

Indianapolis var tvungna att agera i god tid på marknaden då veteranen Philip Rivers valt att dra sig tillbaka och med den här trejden hoppas man kunna blåsa nytt liv i en karriär som gått i stå. Kanske kan Colts coach Frank Reich väcka gnistan åter med tanke på att det var Reich som var offensiv koordinator i Eagles under 2016 och 2017, de två säsonger där Wentz varit som mest framgàngsrik. Om klubben lyckas med detta kan bara tiden utvisa, men oavsett huruvida man gör det eller inte så har Colts som organisation inte offrat allt för mycket på den här "chansningen". Wentz har iallafall en ypperlig möjlighet att få en nystart och visa alla tvivlare att han kan leda en franchise hela vägen till en Super Bowl-titel.

Björn Bellviken2021-02-23 07:00:00
Author

Fler artiklar om NFL