Lagbanner
1-1 efter omdiskuterad resa till Kamerun

1-1 efter omdiskuterad resa till Kamerun

Matchen borta mot Coton Sport från Kamerun kunde inte ha slutat på ett bättre sätt för Al-Ahly. Efter en lång omdiskuterad vistelse i Kamerun lyckades laget efter omspel spela oavgjort för att sedan ha allt i sina händer inför returmötet i Kairo den 17 oktober.

Det hela började med att Al-Ahly lottades att spela mot det duktigt erkända laget från Kamerun, Coton Sport. Resan började dåligt då ledningen klagade på hotellet och dess faciliteter såsom spelarnas rum, mötesrum och bland annat den kringliggande fotbollsplanen som var ospelbar.

Därefter spelades matchen alltså igår, lördagen den 5 oktober kl.16:00. In i den 75:e matchminuten var resultatet till Al-Ahly's fördel då det stod 0-0, med tanke på att matchen spelades på bortaplan var det ett bra tecken inför returmötet den 17 oktober i Egypten. Plötsligt ändrades vädret och ett ösregn tog över matchen vilket gjorde den redan ospelbara planen till ett hav av lera. Domartrion kunde bekräfta att matchen skulle avbrytas och istället spelas dagen därpå. Det var alltså en fråga om matchen skulle återupptas från den 75:e minuten eller om man skulle spela om hela matchen. Till Coton Sports fördel fick matchen spelas om och utdelade kort som nyckelspelare i Al-Ahly fick följa med in till den omspelade matchen, ett beslut Al-Ahly ledningen inte var särskilt nöjda med.

Men matchen spelades och Coton Sport var betydligt bättre än första matchen, dels för att nyckelspelare i Al-Ahly var tvugna att undvika få ytterligare kort för att inte missa returmötet i Egypten. Al-Ahly såg tunga och trötta medans Cotons spelare såg det som en chans att gottgöra från tidigare mötets prestation. Det resulterade i ett mål för Coton Sport och det hela såg ut att sluta väldigt illa. Men så klev som vanligt "magikern" Abou Treika fram och kvitterade till 1-1. Resultatet slutade oavgjort och en psykologiskt viktig vinst för Al-Ahly inför mötet mot Ghana då flertal spelare är med i truppen och inför returmötet mot just Coton Sport i Egypten den 17 oktober.

Svenska fans Egypten redaktör kommenterar:

Man blir aldrig förvånad eller överraskad av vad Al-Ahly kan göra, otroligt bra resultat och framförallt ett gott tecken inför dem viktiga matcherna både i VM-kvalet och returmötet mot Coton. Min oro efter att domaren blåst av första matchen var följande moment:

1. Kunde detta påverka spelarna, rent fysiskt eftersom man i princip skulle ställa om med samma spelare?
2. Om man förlorade matchen, skulle detta påverka spelarna negativt inför landslagssamlingen?

Fysiskt höll inte spelarna nivån, och det är inte konstigt med tanke på att man dagen innan hade fått spela 75 minuter mot ett erkänt bra lag som Coton. Alla förberedelser med dålig hotell och träningsplan bidrog till att Al-Ahly kom in i matchen på ett dåligt sätt. Rent psykologiskt, hade det antingen kunnat sluta i en katastrof eller som det slutade i idag med en otroligt viktig vinst. Detta kommer bara att stärka spelarna och det kommer att få Stephen Appiah, tränare för Ghana, att fundera om spelarna som spelar i Al-Ahly verkligen kommer att påverkas av allt som kan ske i Ghana. Jag ser det som en rejäl boost för Bob Bradley,tränare för Egyptens landslag, som efter den här matchen, kommer att få ett riktigt taggat gäng. Speciellt då man klarat av alla hinder som laget fick gå igenom under sin vistelse i Kamerun. Det bådar gott!

Matchens bägge mål http://www.youtube.com/watch?v=B2lnte9qQko


Vid pennan,

Ihab

Ihab Ramadan2013-10-06 18:52:00
Author

Fler artiklar om Egypten