Lagbanner
Stjärnmålvakt kritiserar Bob Bradley

Stjärnmålvakt kritiserar Bob Bradley

En av Afrikas utan tvekan bästa målvakt genom tiderna Essam El Hadary, anklagar ledningen i Egyptiska landslaget för att vara oprofessionella och själviska. Detta efter att tränaren Bob Bradley valt att inte inkludera El Hadary i truppen inför den viktiga playoff matchen mot Ghana för ett avancemang till VM nästa år.

El Hadary var märkbart  irriterad och besviken på ledningen under en telefonintervjun som gjordes i ett av Egyptens största fotbollsprogram på direktsänd tv. Vidare menade El Hadary att Bob Bradley och hans tränarstab inte hade hört av sig efter den omdiskuterade skada han ådrog sig  i den Sudanesiska liga då han blev träffad av en sten från en av åskådarna. Under samtalet påpekade El Hadary att ledningen enbart tänkte på sig själva och att hur än bra resultat dem åstadkommit under VM-kval resan kunde de aldrig jämföra sig med hans egna insatser och framgång med det Egyptiska landslaget. Samtalet kunde i sluta sämre då El Hadary hånade flera tränare i ledningen med personliga angrepp och förolämpningar.

Landslagsledningen dementerar alla anklagelser och menar att man hört av sig ett flertal gånger men att El Hadary valt att inte svara. Eftersom anklagelserna var grova under ett direktsänt program kommer därför ledningen att anmäla den fd stjärnmålvakten till den disciplinära kommittén i det Egyptiska fotbollsförbundet.

Svenska Fans Egypten redaktör kommenterar:

Jag blev liksom många andra Egyptiska fotbollsfans mycket besviken på El Hadary och hans uttalande, speciellt under dessa omständigheter då landet går igenom en väldigt tuff tid . I mina ögon tycker jag att han borde ha accepterat att det finns yngre spelare och ledningen helt enkelt valt att satsa på andra spelare. En stor del av att vara en professionell spelare är att helt enkelt acceptera att man inte alltid blir uttagen och att det i slutändan är tränaren som bestämmer. Visst har vi alla rätt till att yttra oss, dock utan att man förolämpar och hånar människor. Att även hänvisa till sina tidigare bragder är bara i mina ögon ett desperat sätt att intala tv publiken om att han fortfarande är duktig. Nej, skärpning El Hadary, detta var inte alls bra.


El Hadary intervju med Egyptisk tv (Enbart på arabiska, tyvärr ej textad)
http://www.youtube.com/watch?v=iKTS-cABMLI

Skadan under den Sudanesiska ligan
http://www.youtube.com/watch?v=3Ac4X2T6aRI


Vid pennan,

Ihab
 

Ihab Ramadan2013-09-25 14:57:00
Author

Fler artiklar om Egypten